Електрическо подово отопление с декоративни нюанси на инсталационния процес

Отопляеми подови плочки

Керамичните подови плочки имат много отлични качества. В много позиции тя няма равен. Но тя има един голям недостатък - студа, който тя удари от нея. Ето защо много потребители отказват да го използват, като предпочитат топло подови настилки. Този дефект обаче сега може да бъде отстранен чрез инсталиране на "топъл под" под електрическата система. Такива подови настилки под плочките започнаха да се използват сравнително напоследък, но тяхната популярност нараства от година на година.

Коя е най-добрата система за пода на керамични плочки? Ако става въпрос за електрически топло подове, оптималният вариант е отоплителен кабел:

  • Първо, той е по-евтин от отоплителните рогозки и това е важен фактор.
  • На второ място, кабелът в неговите характеристики не е по-нисък от всички други електрически елементи.
  • Трето, топлината, освободена от кабела, се задържа от тялото на циментовата замазка. Това означава, че топлопредаването на подовата повърхност се увеличава.

Как да поставите правилно отоплителния кабел

Процесът на сглобяване се предхожда от етапа, при който трябва да се подготви дървена или бетонна подова основа:

На първо място, тя трябва да бъде изравнена и укрепена. Ако това е конкретно, трябва да напълните замазката, за да поправите дефектите и да дадете на равнината определена равномерност. Видът на замазката може да бъде всичко - циментова пясъчна смес, подготвена на ръка, суха смес или полимерни подове. Дървената основа трябва да се шлайфа, но преди това покрийте всички пукнатини и пролуки.

След това се поставят два слоя върху подготвената повърхност:

  • дъно - хидроизолация
  • горна топлоизолация

Сега всичко това се излива със замазка, която е дебела по дебелина от дъската отдолу.


Някой може да отбележи, че такъв дебел пай значително ще намали височината на таваните. С това не можете да спорите, така че понякога топлоизолационният слой се изхвърля. Но това води до малки загуби на топлина.

Сега на въпроса за това какво схема трябва да се постави кабел за отопление:

  • Най-добрият вариант е змия. Но имайте предвид, че е необходимо да се избягват места, където ще се инсталират големи мебели и големи предмети. Това е първото.
  • На второ място - разстоянието от стените до кабела трябва да бъде най-малко 10 сантиметра.
  • Трето - оптималното разстояние между завоите е 25-30 сантиметра.


Ако вземете предвид всичко това, тогава е възможно да се гарантира ефективно разпределение на топлината по цялата повърхност.

Има няколко нюанса, които се отнасят до качеството на резултата. От нагревателния кабел е поставен под керамични плочки, а след това да извърши поправката ще бъде трудно, ако нещо се обърка. Поради това експертите съветват, преди да се напълнят отново замазките, за да се провери подгряването на електрическия под. Това е поставен кабел в пода между двете кабелни намотки монтирани температурен сензор, разположен на термостата на стената, както и всички свързани помежду си и чрез термостата към електрическата мрежа, която е в контакт.

Сега е необходимо да проверите дали всички завои работят, дали са със същата температура и дали има повреди. Ако всичко ви подхожда, системата се изключва от захранването с електричество и се излива замазката. Какъв вид замазка трябва да се използва в този случай? Няма разлика. Основното е, че подът трябва да е силен, така че циментовият разтвор е най-добрият вариант. Технологията на настилката изисква създаването на плоска основа, върху която ще бъдат поставени керамични плочки. Така че ще трябва да опитам. Важна точка е равномерното разпределение на разтвора върху цялата повърхност.

И сега помнете едно правило - след изливането на циментовата каша не трябва да бързате. Необходимо е да изчакате поне две седмици, за да се изсуши добре. В този период от време не е възможно подовото отопление да бъде включено под плочката. Замазката е все още мокра, затова е вероятно отоплителният кабел да изгори.

Монтаж на керамични плочки

Монтаж на плочки

Устройството за подгряване на подове

Така че всичко е готово и можете да продължите към последния етап. Днес строителният пазар предлага специални съединения за закрепване, както и фуги за плочки, които се използват специално за полагане на плочки на топъл под. Изборът от всички разнообразие от предложени смеси е доста труден, дори ако в пакета се казва какво е предназначено за това съединение. Затова се обърнете към управителя на магазина и не губете време за търсене.

Каква е разликата между тези готови смеси и останалите?

  • Първо, решението, направено от тях, е по-пластично.
  • На второ място, те имат по-добри характеристики, по-специално, значителна устойчивост на високи температури.
  • Трето, в техния състав голям брой различни добавки, които повишават качеството на разтвора.

Моля, обърнете внимание! След като завършите подова настилка с керамични плочки, не включвайте веднага топъл под. Това можете да направите след 28 дни. През това време керемидата ще се залепи добре в замазката и субстрата ще изсъхне напълно.

Заключение по темата

Както можете да видите, полагането на електрически топъл под плочката не е толкова трудно. Но познаването и използването на практика на някои деликатни моменти е просто необходимо. Те гарантират качеството на резултата. Обърнете внимание на тях и това ще гарантира, че в дома ви топлият под, поставен под керамичната плочка, ще работи безпроблемно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Топъл под под линолеум ние правим електрически под в собствените си ръцеТопъл под под линолеум ние правим електрически под в собствените си ръце
Електрическо подово отопление на вилата с разнообразни и инсталационни функцииЕлектрическо подово отопление на вилата с разнообразни и инсталационни функции
Електрическо подово отопление с подробни системни характеристикиЕлектрическо подово отопление с подробни системни характеристики
Оборудваме подовото отоплениеОборудваме подовото отопление
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?
Ние правим къщата удобна с топъл подов термоНие правим къщата удобна с топъл подов термо
Дървено подово отопление с конструктивни елементиДървено подово отопление с конструктивни елементи
» » Електрическо подово отопление с декоративни нюанси на инсталационния процес
© 2021 BggeHat.com