Полагаме топъл под плочки

Топъл под под плочката

Противниците на такива подови настилки като плочки често твърдят, че този материал винаги е студен и неприятно за краката, независимо от температурата на въздуха в къщата. Модерни производители решиха този проблем и предложиха идеалния вариант - да подготвят електрическия под под плочките, който днес е не само знак за просперитет, но и удобно средство за отопление на къщата.

Разновидности на използвания материал

Подгряващите подове за плочки (електрически) на пазара днес са представени от няколко разновидности. Изборът на всеки от тях до голяма степен зависи от предназначението на помещението, удобството на инсталацията и материалните възможности на потребителя. За да се определи кой тип отопление е подходящ за конкретен случай, си струва да се запознаете с всеки един от тях:

  • Саморегулиращият се отоплителен кабел е автоматична отоплителна система, която независимо регулира желаната температура в конкретна подова площ, така че топлината е равномерно разпределена.
  • Нагревателни рогозки - един вид топли подови плочки, което е най-удобния за означава днес, че определен от класическата лепилото и подходящи за вида на гранит.
  • Едножичен или двуядрен резистивен кабел се използва като система против обледяване или изключително в нежилищни помещения.

Вземането на решение да се направи електрически топло етаж под плочката, която е по-добре всеки собственик на жилище избира въз основа на техните нужди и едновременно решава двата основни проблема за комфортен живот - поддържане на оптимална температура в помещението и липсата на висока влажност.

Материални предимства

Електрически подове станаха толкова популярни през последните години поради многобройните положителни характеристики:

  • въздухът в стаята винаги е чист и удобен
  • няма шум, миризма или вибрации
  • леко управление
  • независимост от водоснабдяването
  • електромагнитното излъчване е сведено до минимум
  • бързо нагряване на подовата настилка, независимо дали това е дори студено керамични плочки, което ви позволява да ходите боси без неприятни усещания

Монтажни характеристики

Електрически топъл под, по отношение на разходите и функционалността му, неведнъж успя да докаже своята ефективност. Ето защо техниката, когато плочките се полагат на топъл под, е широко разпространена и е станала изключително търсена.

Необходими материали

Материали за монтаж на топъл под

Пръстен с инфрачервен топъл под, замазка или лепило за плочки UNIMAT

Преди да започнете да полагате топъл под, трябва да закупите следните части:

  • топлоотразяващ материал
  • директно подово отопление
  • тел
  • монтиране мрежа

Етапи на инсталиране

Важно! Подгряващите подове за плочки се поставят изключително от професионалисти, тъй като тази работа изисква не само значително време и усилия, но и известни знания и умения.

На първо място, подовата повърхност трябва да бъде изравнена на хоризонтално ниво. За целта се използват специални строителни смеси, които са предназначени за изравняване на подове.

Инсталацията започва с подреждане на вдлъбнатина за монтаж на регулатор на температурата и проводници, след което специалният топлоотразяващ материал се полага върху почистена и изравнена циментова замазка. Секциите се закрепват с монтажна лента. Много е важно отоплителните проводници да не се пресичат.

След като инсталацията приключи, проводниците са свързани и вътрешният сензор е инсталиран. Тогава след три дни могат да се поставят плочки за топъл под - плочки или гранит.

заключение

Съвременната индустрия предлага на потребителите разнообразие от възможности за подреждане на отоплението на помещенията, чийто топъл електрически под е най-изгодният и подходящ за всички технически характеристики. Това устройство съчетава достатъчно висока ефективност и минимално потребление на енергия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Извършваме инсталиране на електрическо подово отоплениеИзвършваме инсталиране на електрическо подово отопление
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Как топлите подове влияят на домашния комфорт?Как топлите подове влияят на домашния комфорт?
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Инсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажаИнсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажа
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Ние правим къщата удобна с топъл подов термоНие правим къщата удобна с топъл подов термо
Топъл под ламинирания под е удобството на вашия домТопъл под ламинирания под е удобството на вашия дом
» » Полагаме топъл под плочки
© 2021 BggeHat.com