Полагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръце

Като покритие за покритие в системата от топла вода се използва многослоен поливинилхлориден линолеум. Познавайки технологията за монтаж, можете да поставите подовете на топла вода под линолеума с ръцете си. Този вид линолеум няма основа и включва повече от два слоя. Но това не влияе на оцветяването на това покритие: може да бъде както монофонично, така и многоцветно.

Дължината на тези покрития е обикновено до 12 метра, а широчината 1.6 m. Ако стаята се нуждае от по-висока топлинна енергия, например, през зимата на парникови, линолеум от PVC, вече не е подходящ, тъй като допустима температура за отопление трябва да бъде не повече от 26 градуса. (Виж също: Как да направите топла подове у дома със собствените си ръце)

Монтаж на топла вода под пода балатум трябва да произвежда само от типа на линолеум, което може да даде най-високото ниво на температурата с подово отопление. Ефективността на топлопреминаването от водния под може да намали линолеума, който има топло и звукоизолация. В този случай принципът ще работи - колкото по-тънко е платното, толкова по-добре преминава топлината.

Много важно е гладката и внимателна инсталация на подово отопляемия под, защото линолеумът, който има добър топлопренос, е доста причудлив по време на инсталацията. Ако има зърна от пясък, то веднага ще се вижда на повърхността на такъв под.


Полагане на топла вода под килима


Монтирането на подови топла вода под килима предполага монтирането на няколко слоя от топъл под. Първият слой се състои от циментова замазка, която ще се излива върху пясък или преграда или малък чакъл. Вторият слой се състои от хидроброари, които обикновено се полагат с пяна с плътност 25 и дебелина 20 mm. Ако под апартамента, където е планирано инсталирането на топъл под, има жилищен апартамент, след което няма пяна не може да направи. (Виж също: Поставяне на пода с топла вода със собствените си ръце в къщата)

Полагане на топла вода под килима

Следващият слой се състои от топлоотражател, който е необходим, така че топлината да се консумира по-целенасочено. След това тръбите се полагат и фиксират. Тръбната система се излива със слой от циментова замазка, в който задължително трябва да се включи пластификатор.

Ако планирате водно отопление, то за отопление е необходимо да използвате газов котел. Той трябва да е достатъчно мощен, за да осигури водно налягане в тръбата и радиатора.



Съвет! Ако капацитетът на котела не е достатъчен, помпата може да се използва. Тя трябва да бъде инсталирана на обща връщане, а не на цикъл, който не се затопля добре. (Виж също: Карта на сайта)



Тръбната система трябва да бъде поставена на разстояние от 20-25 см, така че да няма усещане за спад на температурата под краката ви. Също така е необходимо да се избягва съединяването на тръбите под изливането. Върху фаровете трябва да се изсипят слоевете на замазката, под тръбите и над тях. Дебелината на горната замазка не трябва да бъде по-малка от 5 см.



Съвет! Наклон на тръба е допустимо да се направи по-малко близо до стените на улицата. Това се прави, за да се затопли помещението по-равномерно.



Последният поставя килима, който преминава много добре. Но имайте предвид, че топлинната енергия ще се издигне mikrochastichki различни и поради това, комбинацията от топла вода и покритие на пода, е по-добре да не се изпълнява в спалнята и детската стая. (Виж също: Монтиране на топъл под с вашите ръце)


Линолеум за подово отопление


В момента се произвеждат много видове линолеум. Но в случай, че планирате да го поставите на топла подова система, трябва да подхождате по-избирателно към избора на линолеум за по-топъл под. Най-подходящ за такава нагревателна система е поливинилхлоридният многослоен линолеум. Тя няма основа и се състои от повече от два слоя.



Има някои видове линолеум, които не препоръчват отопление над 26 градуса, което означава, че топлинната мощност в този случай не трябва да бъде по-висока от 65 W / кв. М. Оказва се, че е невъзможно да се постави това покритие в помещение с висока влажност. Една алтернатива може да бъде винил линолеум, който може да издържи на високи температури на подово отопление.



Съвет! Но за тези видове линолеум в много европейски страни е предпазливо отношение, тъй като винилът често предизвиква алергични реакции. (Виж също: Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце)



Не е много желателно да се използва линолеум на топло-звукоизолационна основа, тъй като той задължително се образува по време на полагане на топъл под. И основата на линолеума допълнително ще намали ефективността на топлопредаване. В допълнение, колкото по-тънко е покритието, толкова по-лесно ще бъде преминаването на топлината.

От друга страна, тънките материали в ролката изискват специални грижи по време на подготовката на повърхността, върху която ще бъдат подредени. Всякакви неравности, пясъчни зърна, назъбени в течение на времето ще се появят на повърхността на такъв топъл под.



Важно! Всички производители препоръчват запазването на материала преди да се постави при стайна температура в продължение на 12 часа. Желателно е също така да се увеличи времето за задържане на свободния линолеум на пода, докато подгряващият под е включен.



За да се фиксира линолеумът често се препоръчва използването на двустранна лепилна лента или лепило. Трябва да се отбележи, че в комбинация с това покритие с топъл под, предпочита се използването на мастик. След като линолеумът най-накрая се изравнява, той може да се закрепи към подовата повърхност.


Топъл под за линолеум и килим


В момента най-съвременна технология е използването на филм инфрачервен топъл под за линолеум. Състои се от гъвкав филм, който работи върху технологията на далечното инфрачервено лъчение. Такъв етаж има като отоплителен елемент отоплителен филм и допълнителен комплект. Този етаж е изработен от модерни високотехнологични технологии.



Важно! Този етаж има нови екологични и икономични материали, поради което се счита за икономичен топъл под.



икономично подово отопление

В същото време инфрачервеният топъл под с некомплициран работен принцип. Има два слоя високотемпературен полиестер, между които се намира алуминиев проводник. Това е тънка лента, която помага да се осигури равномерно нагряване на цялата повърхност.

Ако решите да инсталирате топъл под килима във вашия апартамент или къща, тогава е най-добре да използвате отоплителен филм за това. В този случай ще имате доста икономични топли подове в къщата. Прилагайте две версии на дизайна на топъл под килима. Първият се използва само, когато в района, където се планира да поставите топла под, няма да бъдат инсталирани мебели. Вторият се използва, когато цялата площ на стаята ще бъде обзаведена.

Първата версия на топлия под е със следната конструкция. На първо място, подът трябва да бъде хоризонтално ниво без изкривявания или ями и други изпъкнали предмети. На грубия подът се полага слой хидроизолация, който се състои от полиетиленов филм, чиято плътност не трябва да бъде по-малка от 140 g / m 2.

След това материалът се отлага от топлоотразяващия ламиниран пяна полиетилен с металния филм. Нагревателният елемент е поставен върху него и мокетът е монтиран. Тази опция може да се разглежда като сравнително евтин топъл под, защото не е нужно да реконструирате новия етаж, а просто да поставите правилно отоплителния елемент.

Вторият вариант се различава от първия с това, че нагревателният елемент е оставена да се подредят панели гипс влакна или листове от шперплат или Steklomagnezitovye листове. Също така се счита за доста евтин топъл под.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?
Топъл под за линолеум изберете материалТопъл под за линолеум изберете материал
Как да инсталираме топла под под линолеум?Как да инсталираме топла под под линолеум?
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Предимства и недостатъци на пода на топла водаПредимства и недостатъци на пода на топла вода
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
» » Полагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com