Устройството на бетонна замазка

Устройството на бетонна замазка

Преди настилката, независимо от материала, трябва да се подготви повърхността на пода или грубият под. В много случаи, когато трасето на съществуващата подовата настилка е невъзможно, той е работил на циментов под, който не само създава желаната гладка повърхност, но също така подобрява топлоизолацията и хидроизолацията.

Понастоящем има възможност на двата типа апарати замазка се гласове, докато разтворът се излива директно на пода и в съответствие блистерни правило фара и замазка да се затопли етажа, когато слой между разтвора и се поставя припокриване хидроизолация. Материалът може да се използва по различен начин в зависимост от необходимата дебелина на замазката, помещение дестинация и микроклимат. Тя може да бъде мазилка, циментова замазка или бетон, магнезиева или анхидритна замазка.



Дебелината на слоя за замазка до голяма степен зависи от състоянието на грубия под и може да достигне от няколко сантиметра до дециметър или повече. Работата по полагане на замазката започва с настилката на хидроизолационния слой и инсталирането на маяци. Използвайки нивото, равнината на бъдещия етаж е създадена от светлинни тръби, метални профили или подобни материали. Тръбите или профилите се поставят или върху кейкове от изсушен разтвор, или върху поставки от друг материал на височина на равнината на пода с стъпка от около един и половина метра успоредно един на друг. Когато се инсталират маяци, можете да запълнете пода с разтвор със средна плътност. Най-добре е да направите това с ивици, в зависимост от това как са разположени фаровете. Всяка лента веднага след изливането се подравнява с правило от същия профил или плоска дъска, след което се изсипва следващата. Работейки по този начин, можете да избегнете ситуацията, когато решението вече е започнало да се схваща и не може да бъде изравнено. Смята се, че за увеличаване на топло и звукоизолацията на пода в разтвора се добавят влакна или експандирана глина, но времето за сушене на замазката от този тип е равно на поне целият месец.

Ако се интересувате от всичко за изграждането на покрива - посетете сайта promgp.ru. Само там ще ви помогнат с създаването на надежден и издръжлив покрив.

Напоследък т. Нар. Самонивелиращи се подови настилки придобиват популярност. В основата си, подът е една и съща подова настилка, само хоросанът може да се изравни, създавайки строго хоризонтална подова повърхност. Максималният слой на такъв под е три сантиметра и най-добре се използва за изравняване на бетонен груб под или замазка с груба повърхност. Плочата за запълване е иззета за около две седмици или малко по-малко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Подова настилкаПодова настилка
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
Монтиране на пяна за пода под замазкаМонтиране на пяна за пода под замазка
Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе сиВсичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си
Топъл под с ръцеТопъл под с ръце
Колко дълго изсъхва циментовата настилка?Колко дълго изсъхва циментовата настилка?
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалистиМонтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
» » Устройството на бетонна замазка
© 2021 BggeHat.com