Подова настилка

Замазката е неразделна част от "пай" на пода. В зависимост от вида на подовата замазка има различна технология за монтаж.

Този елемент е предназначен за: за изравняване - за да се подобри здравината и твърдостта на повърхността - за подобряване на топлинната асимилация - за създаване на склонове на пода.

Преди монтирането на покритието върху тавана се полага шумоизолиращ или топлоизолационен слой.

Нулево ниво

Първо, трябва да определите началната точка на работата, наречена нулево ниво. От този етап зависи количеството на необходимия материал и равномерността на пода.

Най-добре е да приложите лазерното ниво. Отбелязвайки една точка, той се използва, за да се направи прорез на всички стени на стаята с помощта на ниво и след това те са свързани с помощта на строителната купчина. Този ред ще бъде точен по отношение на хоризонта.

Разстоянието от пода до линията се измерва с лентова мярка и намира нулева или най-висока точка. От този момент отблъскваме инсталирането на маяци.

При минимална дебелина на подовата замазка равна на 3 см, кубатурата на разтвора се изчислява по следната формула - средната дебелина на слоя, умножена по дължината и ширината на помещението в метри.

Изливане на мокра замазка

Мокро замазкаОсновата трябва да бъде пометена и внимателно изследвана. Тя трябва да бъде здрава, без пукнатини, неравности, пилинг и разрушени области. При наличие на такива дефекти почвата се обелва и се излива с разтвор от несмилащ цимент.

За да се почувства по-добре със замазката, тя е грундирана.

Морските къщи или така наречените водачи са изложени по хоризонта. Това може да бъде специален профил за метални маяци.

По стената до нулево ниво е поставена на предната страница на състав на базата на минималната дебелина и на разстояние от него от 2-3 см. Други са разположени успоредно един на друг със стъпка, при която е удобно да се разчита на тях противоположните краища на правилата в процеса на изравняване на разтвора.

Работата ще се извърши по-бързо, ако профилите са засадени на гласове. Правилността на инсталацията се проверява с ниво на балон.

Сега отидете на основната работа. Можете да изберете два подвида на грубия под: 

  • Бетонна замазка, която се отличава от цимента, тъй като пълнителите са големи фракции: голям чакъл, малки камъчета и камъчета
  • Цимент-пясъчна замазка

Първо, подгответе суха смес, като внимателно смесвате цимент и кварцов пясък в съотношение 1: 4. За да направите това, използвайте Portland cement-m400.

При монтажа на замазката със собствените си ръце количеството вода в разтвора се определя от съотношението на вода-цимент, което не трябва да надвишава допустимите норми. След приготвяне, разтворът трябва да е тесто с консистенция, с леко свиване.

Разтворът се смесва в малък бетонен смесител, така че ще бъде по-добре.

Ако направите циментова замазка, разтворът трябва да се използва 1,5-2 часа след производството му, тъй като бетонът през този период запазва най-добрите си технологични качества.

Засенчването започва в другия край на стаята. Изравнете материала с алуминиево правило, като го поставите между два съседни редици маяци. Правилото е притиснато плътно, така че излишъкът от разтвора се отстранява по целия горния край на маяците.

След запълване и подравняване на първата лента можете да отидете до съседната лента, като по този начин наводнете целия груб под.

Циментът е напълно излекуван за 28 дни. В този период от време не можете да монтирате покритието.

През първите 7-10 дни, излятата повърхност се навлажнява с вода, така че кристализацията да се получи правилно.

съвет: Не е възможно насилственото ускоряване на втвърдяването на разтвора.

Полу-суха модерна замазка

Полу-суха замазкаОт запад получихме нова технология под формата на полусух подова замазка. Черното покритие става по-качествено поради добавянето на влакна от полипропиленови влакна към хоросана от цимент и пясък.



Благодарение на този пълнител няма деформация на пода и няма пукнатини. Укрепването на този под е постигнато качествено благодарение на сухата замазка, която е добре смесена с него в бетоновия миксер и се разпределя равномерно в сместа, образувайки силна структура, когато се комбинира с вода.

Водата се добавя колкото е достатъчно, за да се хидратира свързващото вещество. Поради това разтворът не се свива по време на втвърдяване, пукнатини не се появяват на повърхността. Времето за втвърдяване на състава е значително намалено.

Следните суровини се използват за фибростъкло: кварцов груб пясък, м500 цимент и вода. Поставете тази замазка със собствените си ръце, като използвате конвенционални методи.

Този под е направен на основата на механизиран метод, не трябва да се извършва ръчно, тъй като трябва да се спазват всички условия за неговото инсталиране. Получените груби подове имат висока устойчивост на удар и механична устойчивост.

Това решение също улеснява натоварването на лагеруващите елементи. Благодарение на усилването на синтетичните влакна дебелината на подовата замазка може да бъде по-малка и нейната здравина не се губи.

Друго предимство на този метод е липсата на допълнителни парични разходи за подготвителния процес на основата преди монтажа на подовата замазка (виж фиг. Етажът "в банята">Хидроизолация на подове в банята).

Метод на сухата замазка

Суха замазкаСега нека да поговорим за технологията на сглобяване на основни сухи подове. Тази мазилка все още не се използва широко, но има редица предимства.

Този метод може да се използва при строителството на нови къщи и основни ремонти в стари жилища.

Защо влагата се появява на пода? Ето две причини: чрез издигането на пара отдолу и поради капилярно засмукване.

Монтирайте сухата мазилка, като започнете с маркиране, като използвате лазерно ниво.

Запълването се извършва на открития хоризонт. Но преди това, полиетиленовият филм се припокрива с 15-20 см, а при стените достига нивото на бъдещата замазка.

Ако припокриването е подсилено, използвайте дебел обикновен филм с дебелина 200 мкм. За дървена основа използвайте дебела хартия, обработена с рубероид, пергамент или битум. Но в тези два случая е по-добре да се използва по-скъпа, универсална модерна парна бариера филм.

За да се избегне появата на "звукови мостове" и деформации в покритието, се простира технологичен прозорец с широчина 0,8-1 cm по протежение на стените по целия периметър.

В тази междина шумоизолация се полага под формата на ръб лента, изработени от базалтова вълна, стъклена вата, пенополиетилен или друг подобен полимерен материал.

След това запълването на слоя се полага върху филма, повърхността се изравнява, подобрява се изолацията и звукопоглъщането на покритието. С помощта на правилото, изравнете поддръжката на направените маркировки. Суха пълнене трябва да има брой на съответните свойства, включително оптимална структура зърно, поради което ще бъде минимално свиване порьозност ще имат високи проценти, желателно течливост и ниска хигроскопичност и огнеупорност.

Те също така прилагат скрининг на експандирана глина, силициев диоксид и кварцов естествен пясък, които се разширяват с перлитичен изкуствен пясък, фино-зърнеста силикатна шлака и т.н.

От качеството на припокриването на повърхността, наличността и свойствата на различните съоръжения зависи от дебелината на подлежащата на пълнене подложка. Обикновено е 3-5 см или повече. Ако дебелината е повече от 6 см, тогава припокриването трябва да бъде укрепено с допълнителен слой плочи.

постеля

Ако припокриването не е необходимо да се изравнява, подложката се заменя с плътно прикрепени към всяка друга плоча или мат изолационни материали.

Те са допълнителен слой към подложката като шумоизолация и топлоизолация, ако тези параметри нямат недостатъци. Разширеният полистирол е екструдиран, стъклена вата или минерална вата, нарязан на няколко плочи или рогозки, за да се образуват разширителни фуги.

Преди да инсталирате сухата замазка, трябва да изберете материала за производство. Тя е облицована от:

  • GVLV - гипсови влакнести материали, устойчиви на влага, стандартни и намалени размери
  • от листове от азбест с цимент
  • от SWAps - различни DSP с ориентирана структура
  • от водоустойчив дебел шперплат
  • от ПДЧ - ПДЧ

Сглобяеми подови елементиСега на пазара можете да намерите конструктивни сглобяеми елементи на подовете, състоящи се от залепени заедно листове от GVL и комбинирани сглобяеми аналози със слой от експандиран полистирол.

Лентите на такъв под са изместени една спрямо друга в две посоки.

Дървените частици и други листови строителни материали се полагат в един или два слоя, всичко зависи от дебелината им (вж. Полагане на пода на шперплат). По време на процеса на полагане, те са фиксирани един с друг чрез самобръчкови винтове и лепило за строителството. След това празнините и шевовете са на земята и shpatlyuyutsya. След това върху слоя се полага слой хидроизолация. Такава фундамент носи товари, които могат да носят бетонни подове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Как да се изравни етаж в апартаментКак да се изравни етаж в апартамент
Как да направите подова настилкаКак да направите подова настилка
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Устройството за циментово подово покритие стъпка по стъпкаУстройството за циментово подово покритие стъпка по стъпка
Как правилно се прави подова настилка?Как правилно се прави подова настилка?
Монтиране на маяци на подаМонтиране на маяци на пода
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалистиМонтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
» » Подова настилка
© 2021 BggeHat.com