Плаваща подова настилка

Плаващо устройство за подова настилка Много от тях са чували за различни видове затопляне на пода. Днес ще бъде много ефективен метод, който включва както затопляне, така и изравняване на повърхността по едно и също време.

Плаваща замазка не е съчетан с по стените и пода и се използва, когато е необходимо да се изолират етажите на балкони, лоджии, а на първия етаж на апартамента от студа и влагата. За разлика от класическата версия, плаващата подова замазка се отличава с висока термична защита.

Устройството на плаващ съединител

Този тип има предимства пред обикновената пясъчно-циментова основа благодарение на слоя от експандиран полистирол. Това е не само добра изолация, но и звукоизолиращо устройство. В допълнение, изолацията ви позволява да намалите теглото и дебелината на замазката. Също така, този метод е подходящ в случай, ако трябва да намалите дебелината на слоя, за да въведете размера на вратите с прагове. Особеността на този етаж е пълното отсъствие на контакт на хоросана с плочата и стените.

Процесът на изграждане на структура е съвсем прост. Ruberoid се разпространява на пода. Повърхността е предварително напоена с битум. След това се поставя изолацията, върху която е подредена подсилващата мрежа. Всичко това се излива в разтвор.

Топлоизолационният слой се състои от следните материали:

  • екструдиран полистирол;
  • експандиран полистирол;
  • минерална вата за пода;

Подготовка на субстрата

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите повърхността на всеки боклук. Тогава парната бариера се прави, както следва:

  • работните места са обосновани;
  • мазилка с битумен мастик от грундиран и сух под;
  • е покрита с хидроизолационен покривен материал;


Тази защита е необходима, когато сте на пода под мокър или сутерен. Бариерата ще предотврати натрупването на влага, предотвратявайки образуването на мухъл и неприятния мирис.

Полагане на плаваща замазка

Полагане на замазкатаСлед като завършите хидроизолацията, можете да пристъпите към изолация. За устройството от този тип подови плочи се използват плоча нагреватели. Основно това е: полистирол или полистирол. Изборът на дебелината на аплита зависи от изчислението на топлинната техника. Също така височината зависи от марката на местоположението на вратата.

В горната част на изолацията пенеста бариера срещу пара. Свръзките между слоевете за бариери срещу пароли са залепени с лепяща лента. Тази защита е необходима, за да се предотврати навлизането на влага в нагревателя. Освен това между стената и топлоизолатора се полага буфер по периметъра от субстрата за ламинат. Закрепването се извършва върху течни нокти, за да се изключи контактът на замазката със стената.

След като свърши цялата работа, спретнато изработена стоманена мрежа с клетка от 10 до 10 сантиметра. Уверете се, че се припокривате. Ширината на припокриването е 20 сантиметра. В този случай продуктите са усукани заедно с жица. Решетката не трябва да лежи върху нагревателна плоча, а върху специални пластмасови опори.

След това трябва да поставите сигналите, което е равно на решението. Начинът за поставяне на маяци като на стени и подове. Можете да използвате железни и циментови елементи.

Задайте нуждите на фара, така че да е достатъчно, продължителността на правилото. Пример: размерът на правилото е 2,5 метра, така че е необходимо да се разграничават един от друг с 2,20 метра. Също така имайте предвид, че маяците трябва да са на разстояние 20 см от стената. Колкото по-голямо е правилото, толкова по-гладко ще бъде.

За допълнителна сигурност от влага, навлизаща в топлоизолатора, трябва да направите сух разтвор. В този случай той може да бъде изпънат и натиснат, без да се оставят кухини. След завършване на работата повърхността се изравнява с правилото и се презаписва.

След като плаващата подова замазка изсъхне, е възможно да започнете други видове ремонтни работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво прави изолацията на пода в къщатаКакво прави изолацията на пода в къщата
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
Топлоизолация на пода с експандиран полистиролТоплоизолация на пода с експандиран полистирол
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Как правилно да изолирате бетонен подКак правилно да изолирате бетонен под
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Как да направите бетонна подова замазка правилноКак да направите бетонна подова замазка правилно
» » Плаваща подова настилка
© 2021 BggeHat.com