Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина

Изливането на пода с експандирана глина се използва както в ремонта, така и в строителството на жилища в продължение на няколко десетилетия. Днес тя остава най-популярната, въпреки че има огромен избор от други нагреватели, както и различни технологии за подреждане на секса.

Трябва да се отбележи, че привеждането изкривена секс, височината на който пада от 10 до 15 см, по-добре да се използва замазка с помощта на разширени глина като по-издръжлив и лек агрегат. Неговото приложение допринася за значително намаляване на общото тегло на замазката, което в крайна сметка води до намаляване на натоварването върху подовите лагери и конструкциите.

Разширена глина - като основна за пода

Монтирането на пода с глина не изисква много време, материални и технически средства. По този начин разширената глина е икономически изгоден строителен материал.

Неговото приложение:

Свойства на експандираната глина

Claydite е подов нагревател, който има отлични качествени характеристики. Тя може да се нагрява по-ефективно от тухли или дърво. Например, слой от експандирана глина с дебелина 10 cm в ефективност е сравним с:

  • 100 см слой от тухлена зидария,
  • 25-см слой от дървени дъски.

Предимства на експандираната глина

  • Висока якост и леко тегло,
  • Съпротивление срещу замръзване и огнеустойчивост,
  • Достатъчно добри звукоизолационни и топлоизолационни свойства,
  • Химическата инертност,
  • Устойчивост и екологосъобразност.

Видове разширена глина

Този строителен материал се получава от разтопени глини чрез изгарянето им. Точно от това произлиза името на материала, както при пренасянето на разширена глина - "изгорена глина".

 Въз основа на размера и формата на частиците, той се разделя на:

  • Пясък - частици с различна произволна форма, които имат диаметър от 0,1 до 5 мм. Те се получават чрез изгаряне на фини части и разделяне на фракции, като се отрязва общата маса.
  • Чакъл - гранули с кръгла или овална форма, чийто диаметър е 5-40 мм. Те се получават чрез набъбване на глини.

Натрошен камък - в повечето случаи е ъглова форма с диаметър от 5-40 мм, която се получава чрез натрошаване на парчета от експандирана глина. Видове замазки, използващи глина

Провеждането на ремонтни и строителни работи в апартаменти и къщи често използва три метода за изравняване на подове.

Методи за изравняване на подове с глина:

Суха подова замазка с използване на експандирана глина 

Полагане на листове от гипсокартон. Сухата подова настилка се нарича изравняване на пода с експандирана глина, като върху нея се изработват листове gipsovoloknistye (GVL). Грубият "под">Устройство на груб под, използвайки този метод, включва следните стъпки:

  • Маркира се върху стените, на височината на бъдещия етаж, използвайки нивото.
  • Покриване на полиетиленово фолио с дебелина от 100 до 120 микрона върху основата на пода.
  • Закрепването на амортизационната лента по целия периметър на помещението по стените.
  • Запълване на слой от експандирана глина с необходимата дебелина, уплътняване и изравняване.
  • Алтернативно поставяне на листове от GVL, като едновременно се залепват с PVA лепилни канали на плочите и се завинтват елементите с винтове с самонарязващ се елемент.

Основното предимство на такъв етаж е спестяването на време, поради факта, че не е необходимо да изсъхва. Също така, сухият пълнеж с помощта на разширена глина по-добре поддържа топлината в помещението и предпазва от шум.

Самонивелиращи се подове с използване на експандирана глина

Claydite често се използва като слой за затопляне и изравняване при инсталиране на самонивелиращи се подове. Тези подове са изравняващи съединения, които имат високо разпространение върху подовата повърхност.



Монтирането на безшевни полимерни подове се извършва на базата на следните материали: въглехидратна гума, епоксидни смоли, полиуретанови епокси и техните смеси.

След втвърдяване покритието е безвредно, което често се намира в съответните сертификати. Един ден след инсталирането на течни подове вече е възможно да се ходи по повърхността им, но пълната полимеризация ще бъде завършена само след 5-7 дни.

В допълнение, експандираната глина се използва при производството на различни смеси, които се използват за изравняване на подове. Добър пример за насипен под, по време на който се използва финозърнеста експандирана глина, е да се създаде Innoline T-43

В състава на този под, в допълнение към експандираната глина, има и други специални химични съединения и добавки, които заедно създават надежден и издръжлив настил с дебелина 30-300 мм.

Раскака изравняване

Като подова настилка с разширена глина, най-добрият вариант е "плаваща замазка". В този случай работата трябва да се извърши на следните етапи:

Демонтиране на стари подове и почистване на пода от остатъци. На стените, на височината на бъдещия етаж, с помощта на ниво е необходимо да поставите знаци или да издърпате въже (въдица). Подът е покрит с експандирана глина, под която можете да поставите хидроизолационен слой. Не е необходимо при суха подова основа. Изравняване и изравняване на разширената глина. Подово покритие от полиетиленово фолио върху него, като хидроизолационен материал. Наливане по пода на разширена дебелина глина 3 см. Необходими няколко пъти с помощта на игла валяк, за да изкарате въздуха, който е попаднал в разтвора, докато сместа се втвърдява. Цимент-пясъчна замазка с използване на експандирана глина 

Цимент-пясъчна замазка, използваща експандирана глина

За такава замазка се използва керамзит чакъл. Почти всички работи по инсталирането на подове могат да се извършват по начин, подобен на описания по-горе метод или да се използват маяци за запълване на пода.

Основната разлика между тези методи е, че в последния случай е необходимо цялата площ на пода да се разчупи със стелажи в ленти (карти). В същото време ламелите са изложени на нивото, а между тях се излива глина.

В този случай тя ще служи не само като пълнител, което ще намали общото потребление на разтвора, но и като нагревател и добър звукоизолиращ материал за пода.

Предимства на циментовата замазка с използване на експандирана глина:

  • добра звукоизолация и топлоизолация,
  • отсъствието на точка, при която влагата се концентрира и изпада под формата на капчици, поради спадане на температурата (точка на оросяване)
  • Основата на пода не оказва влияние върху съдържанието на влага.

Недостатъкът на този дизайн е увеличаването на дебелината на пода.

Използвайки глина с цел топлоизолация - със сигурност ще получите топъл под. Въпреки това, ние си спомняме, че за да се постигне това топлоизолация работа етаж технология, разширени глина слой трябва да е дебел, за да излее най-малко 10 см. Най-ефективното използване на съединител различни фракции разширени глина, за да се по-гъста уплътняване.

Всеки строител знае за изолацията на пода с експандирана глина и всеки от тях има свои собствени тайни, но има общи правила, спазването на което значително влияе върху коректността на произведението.

Така че, ние ви разказахме за различни начини и видове подово отопление с помощта на експандирана глина, а сега можете да попълните всеки етаж себе си. Особено ценен е фактът, че ако подът, направен от себе си, ще ви хареса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изливане на пода с експандирана глинаИзливане на пода с експандирана глина
Изравняване на пода с експандирана глинаИзравняване на пода с експандирана глина
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Топлоизолация на пода с експандирана глинаТоплоизолация на пода с експандирана глина
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Подова настилка с експандирана глинаПодова настилка с експандирана глина
» » Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
© 2021 BggeHat.com