Хидроизолация на основата

Хидроизолация на основата

При изграждането на къща е важно, че подземните води не падат по стените, така че трябва да използвате защита за хидроизолация на основата и не забравяйте за хидроизолацията на стените.

В каменна и тухлена къща я поставете на разстояние 15 см от земята. Ако подът е нанесен върху гредите, тогава хидроизолацията на основата трябва да бъде на 15 см под гредите.

В строителството се използват няколко вида хидроизолации.

Прилага се слой от циментов разтвор със състав 1: 2 и дебелина 3 см, изравнява се, се изглажда и след това се оставя да изсъхне. Покрийте слоя от рубероид и 3 слоя мастик. Дебелината на мастика не трябва да е по-голяма от 10 мм. След това трябва да се полагат на два слоя от хидроизолация, а след това на върха на основата, нанесете битум мастика и се изсипва слой от хидроизолация, а след това отново да на мастика и покриване на водоустойчиво.

Ако къщата има мазе, тогава хидроизолацията трябва да се извършва на нивото на сутеренния етаж и в мазето над слепите.



На почвата с високо ниво на подпочвените води на две нива е необходимо да се направи изолация в 25 см слой от глина, покрита с бетон и след това хидроизолационна и циментова замазка. Горната повърхност не винаги излиза гладка и да се подреждат по страни трябва да бъдат фиксирани дъски с гладки ръбове, които трябва да се поставят на 3 см над основата. След това се изсипва разтвор от цимент, гладка, суха и лежащи хидроизолацията.

Атмосферните валежи оказват негативно влияние върху цялата основа. За да се предпази от влага около периметъра на къщата, трябва да се постави щора с ширина 80 см, наклонена към сградата. Под чатала създайте дренаж, за да намалите натоварването на хидроизолацията и да премахнете излишната влага.

Важно е също така да се защитят фугите от бетон и тухлена зидария, затова при хидроизолацията на основата трябва да се положи слой от влагоустойчив материал по цялото съкращение на стените.

Когато изграждате сграда на сухо място, с вертикална хидроизолация, нанесете битум на повърхността два пъти.

Ако налягането на подземните води е високо, тогава не можете да правите без отводняване, което ще ви помогне да защитите основата от влага.

Описаният метод на хидроизолация е ефективен, въпреки че вече е остарял. Днес се използва проникваща хидроизолация. Такава хидроизолация има един недостатък - висока цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на пода със собствените си ръцеХидроизолация на пода със собствените си ръце
Хидроизолация на основатаХидроизолация на основата
Хидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в домаХидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в дома
Хидроизолация на пода преди замазка в къщата и апартаментаХидроизолация на пода преди замазка в къщата и апартамента
Как да си направите висококачествена хидроизолация на подаКак да си направите висококачествена хидроизолация на пода
Полиуретанов мастикПолиуретанов мастик
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолация на мазетаХидроизолация на мазета
» » Хидроизолация на основата
© 2021 BggeHat.com