Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна



Екструдираната пяна от полистирол придобива все по-голяма популярност като модерен и практичен топлоизолационен материал. Този изолационен материал се получава чрез смесване на полистиролови зърна и състав, базиран на въглероден диоксид или фреон. Екструдираната пяна от полистирол има клетъчна структура, която е донякъде подобна на структурата на пяната, но технологията на производство на тези материали е различна. Екструдирането (екструдиран пенополистирол) има по-висока топлоизолация, по-малко тегло и по-голяма механична якост. Тези характеристики влияят върху цената на материала и начина, по който се използва. Екструдираната пяна от полистирол е устойчива на замръзване. Поради това този материал е достатъчно издържлив. Екструзия осигурява отлична звукоизолация и хидроизолация.
Този изолационен материал стана известен и популярен в САЩ в началото на 90-те. Много американски сгради, структури, предмети и помещения са изолирани чрез екструзия. В страните от ОНД екструзията стана популярна само преди няколко години. Но сега можете да кажете, че днес е един от най-популярните изолационни материали.
Екструдираната пяна от полистирол може да се използва за изолиране на различни помещения и сгради. Въз основа на топлоизолационните свойства на екструзията, най-ефективно е да се използва като изолатор на стена отвън. Този материал е абсолютно необходим и за реконструкцията на сгради за външна изолация на стените. Ниската топлопроводимост на екструзията позволява използването му за външна топлоизолация на сутерена.
Поради факта, че екструдиран полистирен е абсолютно безвреден и огнеупорни, тя може да се използва като нагревател и вътре в сградите (стени, покрив, под, докато изолационни сутерена на сградата). Екструзията е устойчива и на всички видове механични деформации, гниене и гъбични заболявания. Това отличава този тип изолация от другите материали от пенопласт. Стиропорът може да остане във водата дълго време и не може да абсорбира влагата. Тестовете, проведени върху този материал, показват, че през деня полистиролът е във вода, влажността му се увеличава само с 0,2. Екструдирането може да действа и като допълнителна защита срещу гризачи и други вредни фактори.
Но все пак благодарение на изкуствения му произход, който дава отлични характеристики на устойчивост на агресивна външна среда, екструдираният полистирол се използва по-често за затопляне на външните стени на една къща. Нагревателят на експандиран полистирол има отличен експлоатационен живот. Този нагревател може да продължи 50-70 години.
В строителството на къщи може да се използва екструдирана пенополистирол в такива случаи:
- за изолация на различни видове покриви
- за изолация и топлоизолация на подовете
- за вътрешна и външна топлина и шумоизолация на стените на къщата
- за топлоизолация на основи на сгради
- за топлоизолация на цокли от сгради
- за изолация на мазета
- за изолация на балкони и лоджии.
Струва си да си спомним за недостатъците на екструзията. Основният недостатък на този термоизолационен материал е разрушимостта му в контакт с химикали като сложни въглеводороди. Също така екструдираната пяна от полистирол е запалим материал, но има свойството да се самозагася.
Обобщавайки, трябва да се отбележи, че използването на екструзия не само ще ни позволи да затоплим къщата, но също така ще я защитим от влага и други външни фактори, които могат да повлияят на комфорта и комфорта на жителите на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Стиропор за подово отоплениеСтиропор за подово отопление
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
» » Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
© 2021 BggeHat.com