Изолация за пода в страната

Затоплянето на вилата е един от най-популярните въпроси на техните собственици. Както всеки знае, всяка работа започва с планиране. В този случай това е изборът на най-подходящата изолация. Топлоизолацията на вилата трябва да бъде избрана, като се вземе предвид вида на конструкцията на конструкцията на пода. Често подовете в дачата са направени от два типа - бетон или дървен под, прикрепен към дървените трупи. За изолацията на тези подове се използват различни видове топлоизолационни материали.

Някои от тях са устойчиви на високи натоварвания, други са отлични звукоизолиращи свойства, третата група има висок индекс на рефрактерност. Но нека не забравяме за основното нещо, за коефициента на топлинна проводимост, трябва да е ниско и да гарантираме добро запазване на топлината в жилищен район.

Видове нагреватели

Първият вид е минерални нагреватели. Минералната вата е влакнест изолационен материал.

Клейдит е порест гранулиран материал, произведен чрез изпичане на глинени скали. Леки смеси, на базата на цимент и естествени агрегати с добавки, които подобряват тяхното качество. Изолация от минерална вата се прави на базата на фибростъкло, става под формата на плочи.

Вторият вид е бръснене на дървесина. Те включват фибростъкло, шперплат, устойчив на влага. Също така включват сухи дървени стърготини, например ecowool - нагревател за целулоза.

Третият вид, пластмасов или полимерен. Те включват експандиран полистирен и всички негови производни, отразяващи полимерни материали, покрити с тънък слой от алуминий. Тук се включва и пенофолът, често срещан под формата на рула. Течният боя, който образува поресто покритие, като слой е няколко милиметра, дебелината на пяна плоча на 15-20 cm.

Тук разгледахме всички видове нагреватели, сега ще разгледаме подробно пример за затопляне на етажа на лятната резиденция.

Затопляне на пода с пластмасова пяна

Изолация на пода за дачата.И така, какви са основните изисквания за подова изолация под замазката? Първо, изолацията трябва да има висока якост, да не се допуска деформация при постоянни механични натоварвания, дебелината на изолацията трябва да бъде минимална, естествено ниска степен на топлопроводимост и устойчивост на влага. Всички тези изисквания отговарят напълно на топлоизолационните материали, направени на базата на експандиран полистирол.

Самата технология за затопляне е на няколко крачки. Първо, върху суха бетонна основа, полиетиленовото фолио се полага като хидроизолация. Пяната се поставя върху фолиото и процедурата с хидроизолацията се повтаря върху пластмасовата пяна. След това на върха на всичко това се прави крайната дебелина на дъската не по-малко от пет сантиметра. След изсъхване на подовата настилка се полага покривният под.

Затопляне на пода със закъснения



Вторият пример е затоплянето на пода в къщата на изоставането. Затоплянето при закъснения е най-популярният метод. Дървените трупи трябва да бъдат поставени на стъпки от шестдесет сантиметра. По-топло е поставено между закъснението, върху дъските или дъските. Както и в предишния пример, изолацията е защитена с хидроизолация от филм от специални полимери с дебелина най-малко 200 микрона от двете страни.

Характеристика на този вид изолация е, че за дървения под, изолацията не е подложена на дори най-малкото механично натоварване. Като се започне от това, следните сортове нагреватели са широко използвани за топлоизолация на дървен под. Стъклена вата, минерална вата, експандирана глина, дървени стърготини, екологично оръжие, арболит.

Пеноизолът има хидроизолационна свойства и на тази основа не изисква хидроизолация. Дебелината на слоя изолация зависи от климатичната зона. Ако температурата през зимата не надвишава -20 ° C, дебелината на топлоизолационния слой трябва да бъде поне петнадесет сантиметра.

Топъл подове в страната

Изолация на пода за дачата.Третият пример е затоплянето на пода с помощта на технологията "топъл под". Дори за тази технология се нуждае от нагревател, неговата функция в този случай е много интересни, предотвратява само проникването на студено, но също пренасочва топлина от дъното нагоре, благодарение на отразяващ слой. Тези нагреватели включват разпенена полиетиленова пяна.

На пазара се намира под формата на ролки с ширина приблизително 90-120 сантиметра под името "Penofol", "Izolon", "Energoflex", "Isoflex". Въпреки дебелината от 2-3 милиметра, той има високи отражателни свойства и по този начин ви позволява да намалите разходите за отопление на стаята.

Опитните строители и самите производители "топъл под" технология, се препоръчва да се използват и други изолационни материали, които се произвеждат с ламиниран или провален слой. Те включват, екструдиран полистирен, който има ниска топлопроводимост и пропускливост на водна пара, водопоглъщане и висока якост. Както показват тестовете, материалът не губи своите свойства дори след хиляди цикли на замръзване и размразяване.

Съществува и коркова подложка, продавана като листове. Той практически не се деформира под теглото на бетона и не реагира на температурен спад над 70 ° C, има висока отразяваемост и ниска топлопроводимост. Единственият недостатък е високата цена.

В случай, че сте избрали ламиниран паркет, е необходимо да приложите изолация от ламинат. На пазара можете да намерите такива сортове. Под формата на тънка изолация от валцови влакна. При използване на пяна под замазката се осигурява надеждна влага и парна бариера, както и полистиролът ще служи като отлична основа за ламинат.

Ако покритието е линолеум, нагревателят също трябва да се положи. В този случай се използват същите видове изолация, както в случая на ламинат.

Също така искаме да отбележим, че изолацията на пода в стаята, която се използва рядко, е особено необходима. Подобно затопляне прави не само уютния и комфортен престой в дом, но и удължава живота на къщата, тъй като няма причина за появата на влага и съответно за гъби и влага. Разбира се, въпросът за това, какъв вид изолация е най-доброто, не можете да отговорите, както казахте преди всичко всичко зависи от климатичните условия, изграждането на сградата и, разбира се, финансовите възможности на собственика.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изолирайте пода в странатаИзолирайте пода в страната
Модерни типове нагревателиМодерни типове нагреватели
Как да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материалиКак да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материали
Разбираме как да изолираме пода в частна къщаРазбираме как да изолираме пода в частна къща
Изчисляване на дебелината на използваната изолацияИзчисляване на дебелината на използваната изолация
Подгряване на пода с полистирен присадка от заболяванеПодгряване на пода с полистирен присадка от заболяване
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Технология на топлоизолацията на фасадата с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасадата с минерална вата
» » Изолация за пода в страната
© 2021 BggeHat.com