Модерни типове нагреватели

В съвременния строителен пазар можете да намерите само огромно разнообразие от материали, които могат да се използват като нагревател. За да разберат и да направят правилния избор при толкова много възможности, понякога дори професионалните строители не са в състояние да го направят. След това ще бъдат разгледани различни видове изолатори и техните характеристики, така че всеки да може да закупи точно продукта, който ще създаде качествена изолация на конструкцията.

Сравнителни характеристики на дебелината на изолационните материали

Сравнителни характеристики на дебелината на изолационните материали.

Основни свойства на материалите

Такива свойства включват:

Възможност за запазване на топлинна или топлинна проводимост. Колкото по-ниска е топлопроводимостта на материала, толкова по-добре той ще може да съхранява топлината във вашия дом. Материали с минимум тази характеристика могат да минимизират или напълно да отстранят топлинните загуби.

Такъв коефициент за различните видове изолация може да бъде различен, но се появява една закономерност: колкото по-малка е стойността на този индекс, толкова по-тънък е изолационният слой, който ще трябва да създадете.

Устойчивост на влага или устойчивост на влага. Всички топлоизолационни свойства на всеки материал са пряко свързани с това колко е в състояние да устои на влагата или колко бързо се намокри този материал.

Таблица за топлопроводимост на нагревателите

Маса на топлопроводимостта на нагревателите.

Способността да се премине пара или проводимост на парите. Едно от основните свойства на всеки изолационен материал е способността да се премахне излишната влага от помещенията, така че този индикатор е изключително важен.

Сила или способност да поддържа своя размер и форма. Ако материалът не се деформира по време на работа и не се свива, това означава, че изолационната система ще запази характеристиките си за дълго време и ще предотврати появата на студени мостове в ставите на материала.

Противопожарна защита. Този имот е от голямо значение за пожарната безопасност на сградата. Тези, които се притесняват за безопасността и безопасността на домовете си, трябва да предпочитат незапалими материали.

Екологична чистота. Полагането на слой изолация при изграждането на къщи включва използването на този материал през целия живот на конструкцията, така че за бъдещите наематели е много важно избраната изолация да остане безопасна както по време на монтажа, така и през целия живот на сградата.

Класификация на съществуващите изолационни материали

Цялата огромна гама от съвременни материали от този тип може безопасно да бъде разделена на четири основни групи:

Таблица на характеристиките на минералната вата

Таблица на характеристиките на минералната вата.

  1. Памук. В ролята на такива продукти може да се използва цялата стъклена вата или по-модерна версия на минерална вата, съществуващи блокове и плочи от минерална вата.
  2. Лист. Тъй като продуктите от този вид са детската любима полистиролова пяна, екструдиран експандиран полистирол и др.
  3. Пяна. Такива материали се нанасят директно чрез пръскане върху повърхността на самата конструкция, която трябва да бъде изолирана. Монтажът на тези изолационни материали се извършва с помощта на специализирано оборудване.
  4. Останалите. Тази група трябва да включва материали, които се използват рядко. Това са екзотични варианти като изолация от целулоза, тръстика, лен и др.

Има още една класификация, разделяща нагревателите на групи въз основа на вида на използваните и произведени суровини. Това са групи като:

  • Органичният;
  • неорганична;
  • смесена.

След това разгледайте всяка от представените групи, какви материали включват и какви характеристики показват.

Вата като нагревател

Стъклената вата и минералната вата много подобна във влакнестата си структура са намерили широко приложение при строителството на жилищни и промишлени съоръжения в корабостроителната индустрия. Те се използват и като изолация на топлина и шум, а също и като слой срещу разпространението на огъня. Предимствата включват:

Характеристики на експандиран полистирол

Характеристики на експандиран полистирол.

  • отлична пропускливост на парите, позволяваща абсорбиране на излишната влага;
  • диелектрични характеристики;
  • ниска топлопроводимост;
  • повишена огнеустойчивост;
  • екологична чистота;
  • устойчивост на такива естествени процеси като разпад, стареене и жизненоважна активност на микроорганизми и насекоми.

Има всички видове памук и нейните недостатъци:

  1. Невъзможност за запазване на формата и вследствие на това слаба сила и чувствителност към деформация.
  2. Хигроскопичност или способност за абсорбиране на влага, но съвременните производители произвеждат хидрофобнизация на влакна, което променя свойството на материала.

Въз основа на описаните по-горе характеристики на стъкло и минерална вата може да се разбере, че този материал е най-подходящ за производството на изолационни работи в помещението.

Стиропор или пяна: характеристики

Гранулите на нагревател от този тип се смесват и се синтерат чрез излагане на високи температури. В резултат на този процес се получава материал, състоящ се от огромен брой малки топчета, които образуват доста хомогенни плочи.

Тя е тази клетъчна структура, която дава на пяна свойствата и характеристиките, които го правят популярен сред видовете материали за затопляне на къщи. Тези свойства включват:

  • повишена водонепроницаемост и непроводимост;
  • сила при механични влияния;
  • важно за собствениците на сградата собственост на екологична съвместимост и хипоалергенност;
  • устойчивост на ниски температури;
  • Простота на работа с материал.
Свойства на пеноизола

Свойства на пеноизола.

Въпреки всички положителни качества, полистирената пяна не е без своите недостатъци:

  • този материал няма да бъде негорим, но точно обратното, в процеса на изгаряне ще се отделят опасни токсични вещества;
  • Също така е непроницаем за пара, което води до забрана за неговото използване за затопляне на дървени конструкции.

Разширеният полистирол е материалът, с който всеки собственик може да затопли къщата си със собствените си ръце. Специалистите препоръчват използването му в места с голяма вероятност за механични товари: подове, плоски покриви, мазета и др.

Видове пяна изолация

Най-популярните днес са пенообразните нагреватели от полиуретан и пяна.

Положителните характеристики на тези материали включват следните характеристики:

  1. Прилагането на материала се извършва с помощта на специализирано оборудване непосредствено в процес на изграждане.
  2. Този метод позволява прилагането на нагревателя да проникне и да запълни всички пукнатини, пори, пропуски или вдлъбнатини в повърхността, като по този начин осигуряване на максимална адхезия, докато премахването на появата на така наречените топлинни мостове, поради липсата на ставите на изолационния слой.
  3. Покритието е устойчива на замръзване и напълно се съпротивлява на мокри влияния.
  4. Изолираният слой, създаден по този начин, е снабден с ниска проводимост на топлината.

Независимо от многото положителни качества, недостатъците на използването на материалите от пенопласта включват:

  • високата цена е първата бариера пред тяхното широко разпространено и широко разпространено използване;
  • такава пяна е обект на горивни процеси, в резултат на което тя изпуска опасни токсични вещества в атмосферата;
  • ниската степен на паропропускливост изключва използването на пяна за изолиране на дървени къщи.

Допълнителни нагреватели

Тази група съдържа само по себе си онези видове строителни материали, които не са широко използвани поради екзотичните си или високи разходи. Следва да се отбележи, че такива продукти включват:

  1. Пяно стъкло. Изключително скъп материал, който намира приложение в промишлени съоръжения и за затопляне на спортни съоръжения. Характеристиките на пяната стъкло са висока устойчивост на топлинни и химически ефекти.
  2. Целулозата и перлитът са насипни нагреватели, които се използват изключително рядко.
  3. Филц, слама, вълна, мъх и др.

Тези материали се използват традиционно в определени страни и абсолютно не са подходящи за Русия, тъй като нивото на необходимата топлопроводимост ще бъде твърде дебело.

Сега, когато всички типове изолация и основните им характеристики са познати за вас, можете спокойно да си купите такъв, който се вписва точно в дома ви.

При избора на продукт обърнете внимание на възможността за интегрираното му използване, тъй като би било излишно, че топлоизолацията, освен запазването на топлината, също предпазва дома ви от външен шум и вятър от студен вятър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сравнителна таблица на топлопроводимостта на съвременните строителни материалиСравнителна таблица на топлопроводимостта на съвременните строителни материали
Топлопроводимост на основни строителни материалиТоплопроводимост на основни строителни материали
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Нагревател урсаНагревател урса
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Изолация на урса технически характеристики на изолацията на къщатаИзолация на урса технически характеристики на изолацията на къщата
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Нагревател Knauf технически характеристики на нагревателНагревател Knauf технически характеристики на нагревател
» » Модерни типове нагреватели
© 2021 BggeHat.com