Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома

Топлоизолационни материали - видове и свойства на топлоизолаторите за дома 1Загряването на всяка стая по време на построяването на нова сграда или по време на ремонтни работи е спешна точка, от която зависи допълнителният комфорт на престоя в тази стая. Топлоизолационни материали

, видовете и свойствата им - това е основата, от която ще зависи комфортът и комфортът в жилището, създаването на оптимален микроклимат и поддържането на необходимата температура.

От свойствата на отоплителните тела зависи дали ще се запази топлината в сградата, поради което е необходимо да се подхожда много внимателно към подбора на тези показатели.

Основни индикатори и свойства на нагревателите

задача всяка изолация осигурява най-оптималната ефективност на изолацията. Какво представлява топлоизолацията? Това е максималното възможно намаляване на топлинните загуби. Топлоизолационните материали (видове и свойства) не могат да се постигнат без топлинно спестяващи технологии, които включват рационалното използване на енергийните ресурси.

Топлоизолацията се класифицира според метода на топлопреминаване:

  • отразяващ тип;
  • предотвратяване на типа.

Сред основните свойства на изолационните материали са:

  1. Ниско ниво на топлопроводимост.

Благодарение на това свойство е възможно значително да се намали или дори напълно да се защити помещението от топлинни загуби. Различни нагреватели този индикатор варира. Колкото по-тънък нагревател с дебелина, толкова по-ниска е нейната топлопроводимост.

  1. Пропускливост на водните пари.

Всички топлоизолационни материали трябва да помогнат за отстраняването на влажен въздух от помещението. При избора на нагревател е необходимо да се зададе нивото на пропускливост на парите на материала, от който са издигнати стените на сградата. Необходимо е да изберете нагревател с по-нисък индекс на пропускливост на парата, отколкото материал за стени.

Топлоизолационни материали - видове и свойства на топлоизолаторите за дома 2

  1. Устойчивост на влага.

Нагревателят не трябва да позволява или абсорбира влагата.

  1. Дълготрайност.

Трябва да изберете такъв нагревател, чийто експлоатационен живот не е по-нисък от аналогичния индекс на самата сграда.

  1. Противопожарна защита.

Тази характеристика не позволява запалването на материала, но в същото време помага да се прехвърли влиянието на високите температури (поради това свойство нагревателите отговарят на стандартите за пожарна безопасност).

  1. Екологична съвместимост.

Важно е само при производството на изолация естествени съставки. Това ще гарантира безопасност както за човека, така и за околната среда като цяло.

  1. Устойчивост.

Топлоизолаторът не трябва да дава теглене, физическите и механичните му свойства не трябва да се променят с течение на времето.



Топлоизолационни материали - видове и свойства на топлоизолаторите за дома 3

Видове нагреватели и техния обхват

Поради факта, че топлоизолационните материали, видове и свойства са различни, най-подходящият материал за изолация може да бъде избран без особени проблеми. Сред най-популярните и популярни нагреватели трябва да се отбележи:

  • Фибростъкло (стъклена вата)

Материалът има влакна, които се образуват чрез изтегляне. Благодарение на тази структура, стъкленото влакно е много силно, еластично, се справя добре с вибрациите, има високо ниво на шумоизолация и перфектно изпълнява задачата за запазване на топлината.

Материалът изобщо не абсорбира влагата. Той е широко използван за защита на фасадата, изолация на дървени къщи, покриви, подови настилки, за облицоване на неравни повърхности.

  • Полиуретанова пяна

По правило този тип изолация се нанася върху повърхността под формата на пяна, така че е възможно да се изолират труднодостъпни места (завои, пукнатини). Материалът има ниска топлопроводимост, е устойчив на химикали, се използва за защита на стени, покриви и тръбопроводи.

  • Минерална вата

Нагревател се образува от базалт, чието влакно е в състояние да издържа на режим на висока температура. Минералната вата не е запалима, безопасна за човешкото тяло, не променя свойствата си под въздействието на химически агресивна среда.

Минералната вата се използва за изолация на тавани, стени, вентилирани фасади и др.

  • Стиропор (експандиран полистирол)

Топлоизолационни материали - видове и свойства на топлоизолатори за дома 4

Този синтетичен продукт принадлежи към клас пластмаси и се състои от много кухини, които се пълнят с въздух. Поради факта, че материалът има висок процент въздушно съдържание, той има висока топлоизолация. Използва се за изолация на подове, тавани, стени, покриви и др.

По време на компресията стиропорът издържа високи натоварвания и не реагира на киселини и основи.

  • Penoizol

Материалът има високо ниво на паропропускливост и огнеустойчивост, топлина и шум. Дебелината на материала само 10 мм по отношение на неговите параметри по отношение на параметрите е подобна на непрекъсната тухлена зидана стена от 2,5 м.

Поради факта, че топлоизолационните материали (видове и свойства) намаляват разходите за отопление на къщата, по време на тяхното придобиване трябва да обърнете внимание на три основни показателя:

  • термична проводимост;
  • огнеупорни свойства.

Топлоизолационни материали - видове и свойства на топлоизолаторите за дома 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нагревателят е технически спецификацииНагревателят е технически спецификации
Топлоизолационни корундни прегледи и спецификации на топлоизолационната бояТоплоизолационни корундни прегледи и спецификации на топлоизолационната боя
Нагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителейНагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителей
Спецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на домаСпецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на дома
Изолационни нагревателни ревюта и спецификации на изолациятаИзолационни нагревателни ревюта и спецификации на изолацията
Техниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолацияТехниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолация
Нагревател Knauf технически характеристики на нагревателНагревател Knauf технически характеристики на нагревател
Нагревател на пара техническите характеристики и мнения за нагревателиНагревател на пара техническите характеристики и мнения за нагреватели
Изолатор на нагревателяИзолатор на нагревателя
Конвектори за нагряване на тръбиКонвектори за нагряване на тръби
» » Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
© 2021 BggeHat.com