Избиране на прозорец pvc подчертава

След като се вземе решение за монтирането на пластмасови прозоречни системи в апартамента им, възниква въпросът - "PVC прозорци, как да изберем, за да не грешим". В момента пазарът на пластмасови прозорци е пълен, стотици фирми се борят да предлагат своите продукти, често предлагащи големи отстъпки и безплатна инсталация на своите продукти. Можете дори да вземете по свой вкус и чанта Готови прозорци в хипермаркети "Касторама" и Лерой Мерлин

. Изборът е огромен.

Но за да изберете висококачествени прозоречни системи, които ще продължат дълго и без оплаквания, трябва да знаете основните параметри на висококачествените пластмасови прозорци.

Основни параметри за избор на PVC дограма

Модерните прозоречни системи са сложни системи, чиито елементи са в тясна взаимосвързаност, така че тяхното качествено производство е толкова важно. Нуждите при избора на прозорци от пластмаса зависят от условията на тяхната работа, поради което основните критерии за избор на проекти са както следва:

  • средна температура на закрито и навън;
  • ниво на шума;
  • необходимата безопасност.

Изчислението трябва да вземе всички тънкости - климатична зона на пребиваване, ориентацията на прозорците от двете страни на света, местоположение по отношение на зает магистрали или към тих вътрешен двор, целта на стаята, в която е инсталирана на прозореца.

PVC профилът се счита за основен елемент на дизайна и неговият експлоатационен живот зависи от експлоатационния живот на целия продукт, свойствата на неговата топло- и звукоизолация и екстериорен дизайн. Трябва да избирате продукти само от сертифицирани производители. Основните характеристики на профилите включват ширината и височината, които оказват влияние върху крайните проектни параметри. Рамка и крилото изгодно да бъде снабден с допълнително уплътнение 48 mm широки фибростъкло, фитинги с анти-крадец свойства, по-голям брой газове напълнена камери.

Вътре в качествения профил се образуват въздушни камери, образувани от прегради, които същевременно играят ролята на усилватели. В климата на нашата страна се предпочитат профили с ширина не по-малка от 70 милиметра и брой камери от пет или повече камери. Важен показател за здравината и надеждността на пластмасовия профил е дебелината на стените му, която трябва да бъде най-малко 3 милиметра. Така наречените "леки" модели на прозорци с дебелина на стената от около 2,5 милиметра е по-добре да не се придобиват поради ниските им характеристики.

Следващата точка, която трябва да се отбележи при възникване на въпрос: "PVC прозорци, как да изберем" - качеството на подсилващата се вложка, която се вкарва в централната камера.

Стандартите определят дебелината си най-малко 1,2 милиметра, правоъгълна или U-образна секция. Дължината на укрепващия профил трябва да бъде най-малко 800 милиметра.

Избор на прозорци с двоен стъклопакет

Подобно на многокамерен профил, добър прозорец с двойно остъкляване прозорецът увеличава устойчивостта на звука и топлината. Модерни прозорци с двоен стъклопакет са многофункционални и позволяват да се реши цял комплекс от проблеми.

Основни параметри за избор:

  1. климатичните условия, при които прозорецът ще бъде инсталиран;
  2. ниво на шума;
  3. изисквания за сигурност;
  4. финес на дизайна и архитектурните решения.

Производствените фирми произвеждат прозорци с двоен стъклопакет с различни форми - от дъгови до триъгълни, дебелината им варира между 14-60 милиметра.



Еднокамерен двоен стъклопакет се състои от две стъкла, които са твърдо фиксирани на определено разстояние, тяхната дебелина обикновено е от 24 до 26 милиметра. Двойните прозорци от еднокамерен тип се изработват без използване на топлинно спестяващи технологии и се използват само в топъл климат или в неотопляеми помещения с добра вентилация. Това ще им попречи да замъглят.

Двойните стъкла с двоен стъклопакет имат високи показатели за топло и звукоизолация и са изработени от дебелина 32 мм. Техният дизайн се състои от три стъкла, които са разделени от две разделителни рамки. При някои модели очилата се разполагат на различни разстояния, което осигурява по-висока звукоизолация и подобрява свойствата на топлоизолацията. Външните очила имат голяма дебелина от 5-6 милиметра, което също подобрява техните параметри.

Енергоспестяващи технологии

Така че, PVC прозорци, които са по-добре да избират въз основа на използването на енергоспестяващи технологии? За да се увеличат топлинно спестяващите свойства на изолационните стъкла, използването на меки филми или твърди покрития върху готово стъкло се използва по време на тяхното производство. Твърдите състави представляват разпръсквани състави с ниска топлинна емисия. Те се оставят на слънчевата светлина, но отразяват топлинната енергия в стаята. Поради това топлинните загуби се намаляват почти три пъти по време на студения сезон, а при ярка слънчева светлина стаята е по-малко отоплена, мебелите и тъканите не изгарят, на очилата не се образува кондензация.

К-стъклата имат ниска топлопроводимост, неутрален цвят и лесно се произвеждат. i-очилата са много по-скъпи в производството, но имат по-високи параметри за спестяване на топлина и нечувствителност.

Очилата с енергоспестяващи покрития са особено ефективни при двойно стъкло прозорци, разстоянието между прозорците, в които 10 милиметра.

Вторият вариант за използване на топлинно спестяващи технологии запълва пролуките между очилата с газ. За това се използват газовете криптон и аргон, които са инертни. Те имат по-малко топлопроводимост и топлинна мощност в сравнение с въздуха и много по-лошо пренасят топлината от стъклото към стъклото.

За да се гарантира безопасността на хората в двойно стъкло прозорците са вкарани закалено стъкло, което е няколко пъти по-силно от нормалното и с повреди формират малки фрагменти без остри ръбове. Също така за безопасни условия се използват стъкла с междинен слой от полимерно фолио или смола, които изобщо не образуват фрагменти. Тези стъкла имат по-високи звукоизолиращи свойства. Друг начин за повишаване на безопасността е да се укрепи стъклото с метална мрежа. Това гарантира целостта на стъклото в случай на повреда и по-висока огнеустойчивост на конструкцията. При избора на пластмасови прозорци трябва да се обърне внимание и на качеството на фитингите, наличието на режим на микровлакното и качеството на пломбите.

Към днешна дата най-доброто качество на пластмасовите прозорци се признава в продуктите на VEKA и REHAU.

За преглед на пластмасовите прозорци вижте нашата статия " Как да изберем подходящите пластмасови прозорци".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Може да се монтира пластмасова дограма през зиматаМоже да се монтира пластмасова дограма през зимата
Бърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца pБърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца p
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Основни правила за грижата за пластмасови прозорциОсновни правила за грижата за пластмасови прозорци
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Пластмасовите прозорци са правилният изборПластмасовите прозорци са правилният избор
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Гаранция за качество на пластмасовите прозорциГаранция за качество на пластмасовите прозорци
» » Избиране на прозорец pvc подчертава
© 2021 BggeHat.com