Основни правила за грижата за пластмасови прозорци

За да сте сигурни, че пластмасовият прозорец ще продължи дълго време, без да губите очи и защитни свойства, е необходимо да се спазват някои прости правила при монтажа им и по време на работа.

Непосредствено след инсталирането на прозореца трябва внимателно да се измие цялото количество спрей и варовик от него. Защитният филм, който е покрит с рамки, трябва да се отстрани само след монтирането на прозореца. Но за да се отстрани този филм след монтажа, е необходимо и възможно най-скоро, тъй като веществата, които образуват адхезивния слой, променят свойствата си в слънчева светлина и впоследствие ще бъде трудно да се отстрани филмът.

С течение на времето прозорците неизбежно се замърсяват, така че трябва редовно да се мият. Измиването на пластмасови рамки е подходящо за миялни препарати и други сапунени разтвори. В продажба има и специални инструменти, предназначени специално за измиване на прозорци, съдържащи вещества за по-интензивно почистване. За да избегнете драскотини върху рамката за измиване, използвайте меки тъкани. Не използвайте бензин и други органични разтворители, нитросъединения и киселини, за да почистите пластмасовия профил. Не препоръчвайте също така почистване на абразивни прахове и продукти на тяхна основа, които лесно могат да повредят пластмасата. Също така, предпазвайте пластмасовите рамки от повреди с остри предмети.



На периметъра на рамката се полага уплътнение от гуменен профил, благодарение на еластичността на която прозорецът е здрав. За да се гарантира, че това уплътнение трае по-дълго, се препоръчва да го избършете всяка година и да го смажете със силиконово масло.

Прозоречното стъкло не трябва да се почиства от мръсотия с помощта на твърди и остри предмети, за да се избегне повреждането му.
Фитингите са подложени на най-голямо натоварване по време на работата на прозореца. Ето защо, за да служат дълго време и тя винаги е била като нова, най-малко веднъж на всеки шест месеца, е необходимо да смажете всички подвижни части са смазани, без смоли и киселини, които ще защитят аксесоарите от ръждясване. Най-често за тези цели се препоръчва използването на машинно масло или техническо вазелин. За разглобяване не е необходим механизъм за смазване на фитинги - в предната част на шината за тази цел има специални отвори.

Много компании, които доставят прозоречни системи, вече предлагат обслужване на своите продукти. Обикновено се провежда два пъти годишно през пролетта и есента. Работата се планира да предотврати износването на фитинги, гумени уплътнения и други проблеми с пластмасови прозорци. Но ако се спазват горепосочените препоръки, не е трудно и самодостатъчно да се справим с поддържането на обслужването и чистотата на пластмасовите прозорци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тогава да измиете пластмасови прозорци и первазиТогава да измиете пластмасови прозорци и первази
Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?
Печеливша интериорна декорация ламиниране на пластмасови прозорци под дървоПечеливша интериорна декорация ламиниране на пластмасови прозорци под дърво
Технологията на ламиниране трансформира пластмасови прозорциТехнологията на ламиниране трансформира пластмасови прозорци
Сортове слънчеви щори на пластмасови прозорциСортове слънчеви щори на пластмасови прозорци
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
За цветните пластмасови прозорциЗа цветните пластмасови прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Инсталиране на устройства за защита на прозорциИнсталиране на устройства за защита на прозорци
» » Основни правила за грижата за пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com