Как и кое пране измийте, измийте пластмасовите прозорци?

Грижата за пластмасови прозорци е минимална. За разлика от дървените, те не се нуждаят от периодично оцветяване и допълнителна защита. Единственото нещо, което се изисква от вас, е да измиете профила и прозорците на прозорците и те ще бъдат обслужвани от вяра и истина за няколко десетилетия. Но дори тази грижа има свои собствени правила и изисквания. Как и какво да измием пластмасовите прозорци? - Нека разгледаме този въпрос заедно.

Почистване на прозореца след инсталирането

Как и какво да се мият (измиване, измиване) пластмасови прозорци?Веднага след инсталирането прозорците не изглеждат така, както бихте искали. В края на инсталацията филмът остава върху профила и петна върху стъклото и аксесоарите. След инсталацията ще трябва да почистите 5-10 минути.

В края на всички работи, първо премахнете защитното фолио от профила. Това трябва да стане не по-късно от 2-3 дни след като профилът е инсталиран. Слепващият слой при излагане на слънчева светлина може да се отдалечи от филма и да остане върху профила под формата на петна, които след това ще утаят праха и мръсотията от улицата.

Филмът не може напълно да предпази профила от замърсяване, така че след отстраняването му, петна от строителни смеси могат да останат на повърхността на рамката и чашите. Сега ще ви кажа как да почистите пластмасовите прозорци след ремонт. Ще вземем предвид профилите, защото стъклото и аксесоарите могат да бъдат почиствани по всякакъв начин, а рамката се нуждае от по-внимателна грижа.

Тогава да се измие бетон, shpatlevku и мазилка от профил на прозорец?

Ако премахнете петна от строителни смеси, веднага след като се качат в прозореца, няма да остане никаква следа от тях. Много по-трудно е да се измие профилът и стъклото, ако бетон, кит или мазилка вече са изсъхнали. Това ще отнеме малко повече време.

Тези строителни материали са предмет на razmokaniyu и това е тяхната липса, която ще използваме в наша полза. Силно навлажнете петна с вода с помощта на спрей или парцал, периодично можете допълнително да навлажнете замърсените области. След няколко минути строителните смеси могат да се измият с парцал.

Ако водата не помогне, внимателно отстранете петна с нож или тънък нож. По-груби и по-дебели инструменти, като шпатула, не се препоръчват, може да повредите профила.

Просто измийте строителната пяна от профила на прозореца?

Средства за почистване на PVC профили FenozolЩе бъде трудно да почистите строителната пяна, затова се уверете, че инсталаторите изтриват профила всеки път, когато ударят повърхността на рамката.

Ако все още не е възможно да се избегне това, напълно премахване на сухата пяна ще бъде получена само чрез остъргване с нож или острие. Остатъците могат да бъдат отстранени със специални средства, например Fenozol или Penosil или "неконвенционални" пяни разтворители като Dimexide (лекарствен продукт). Но не използвайте химически разтворители, нитросъединения (токсични вещества от органичен произход, например нитробензен, нитронафтален) или чист ацетон. Поливинилхлоридът (PVC, материалът, от който е направен профилът) не се влияе от киселини и основи, но повърхността на профила може да бъде гланцов филм или защитен слой, който ще страда от ефектите на такива средства.

И сега ще разберем подробно какви средства за борба с петна от строителна пяна, които са споменати по-рано.

Fenozol е компания, произвеждаща продукти за грижа за пластмасови прозорци. В линията на своите продукти има специален почистващ препарат за профила без съдържание на разтворители. С този инструмент можете да премахнете всички замърсявания, включително петна от монтажна пяна. Ще се върнем в тази фирма, защото тя произвежда много пари, които ще ни бъдат полезни.

PENOSIL е европейска компания, която произвежда монтажна пяна и строително лепило. В допълнение, той произвежда препарат за почистване на пяна Premium - почистващ препарат за закалена монтажна пяна от инструменти, дрехи и дори кожа. Съставът на продукта е ацетон, но поради масата на помощните вещества този разтворител не е опасен за профилната повърхност. Продуктът се предлага под формата на аерозол.

Димексидът е лекарство под формата на разтвор или гел, използвани при болки в мускулите или ставите. Това лекарство се произвежда от няколко производителя и се продава без рецепта. Съставът на продукта включва диметил сулфоксид, който омекотява пяната, така че да може да се отстрани с обикновен парцал. Продуктът не нарушава външния слой на профила, но може да предизвика алергия или дразнене на кожата, затова го използвайте по-добре с ръкавици.

dimexide

Тогава да измиеш боя от профил на прозореца?

Най-трудно е да се премахнат петна от боя. Обикновено бояджийските и лакови материали се отстраняват с помощта на продукти, съдържащи ацетон, но в нашия случай това решение не е подходящо.

Преди всичко се опитайте да изстържете капките с острие или кареличен нож. Трябва да направите това изключително точно. Ако има малки петна, можете да го избършете с лак за нокти, без ацетон. Направете го по-добре с щипка, т.е. приложете продукта само към замърсени места, най-удобно е да използвате памучни пъпки.

Боята на водна основа може да бъде отстранена с помощта на конструкторска сешоар (устройство, доставящо поток горещ въздух под високо налягане) и конвенционална битова сушилна с висока мощност.

За да направите това, достатъчно е да насочите струята горещ въздух към петна за няколко минути, боята ще стане мека и може да бъде унищожена с обикновен парцал. С по-трайни материали за лакиране и боя, този метод няма да работи.

Тогава да се измият петна от лепило от профил на прозорец?

Ако не сте извадили филма навреме и има следи от лепило, бъдете подготвени за трудоемка работа.

Премахнете петното с воден разтвор на оцетна киселина (70) в съотношение 10/1. Ако използвате по-малко чиста оцетна киселина (с по-ниско съдържание на активно вещество в проценти, например 14, 10), водата може да бъде по-малко.



С разтвора от оцет, всички замърсени места се избърсват няколко пъти, след което лепилото се разтрива с твърдата страна на гъбата за миене на съдове. За да премахнете напълно лепилото от защитния филм, ще продължите 20-30 минути непрекъсната работа.

С отстраняването на строителната кал ние разбрахме, сега нека разберем как и какъв е най-добрият начин да се мият пластмасови прозорци по време на работа.

Почистване на прозореца по време на работа

С думата "прозорец" имаме предвид профила, стъклото, фитингите и дори уплътнителя. Всички тези части се състоят от различни материали и изискванията за тяхната грижа се различават една от друга.

Как да почистите пластмасовия профил на прозореца?

Профилът се измива като мръсотия. Тъй като препаратите могат да действат като специално средство и познати на всички домакински химикали.

Средства за миене на съдове

Най-достъпното средство за почистване на профила е обичайният гел за измиване на съдове. При тези инструменти няма твърди частици, които могат да повредят повърхността на профила, те не са токсични, не предизвикват алергия, лесно пяна, премахват всички замърсявания от профила и лесно се измиват.

Препоръчва се да се направи сапунен разтвор в съотношение 10/1 (10 части вода, 1 част гел). Водата не трябва да е гореща. Профилът се избърсва с мека гъбичка за съдомиялна машина или със специална битова кърпа, изработена от микрофибър (тъканен материал, който не оставя влакна). Възможно е пластмасовите прозорци да се почистят правилно и с помощта на нормална мека кърпа, но в този случай профилът ще трябва да бъде полиран с кръгови движения.

След измиване профилът трябва да се измие с цялата пяна и да се избърше сух. Не оставяйте рамката влажна. Ако уплътнението на профила и двойното стъкло е повредено по някакъв начин, водата може да попадне в прозореца, което може да причини конденз или гъбички.

В случай на сериозни примеси, по-добре е да се използват специални средства, като например гореспоменатия Fenosol. За удобство можете да закупите специален комплект, който включва инструменти за измиване на профила, уплътнителя и аксесоарите. Всяко от тези средства отговаря на всички изисквания за грижата за пластмасови прозорци.

Комплект за грижа за пластмасови прозорци Fenozol

Fenosol не е единствената фирма, но е една от най-достъпните. Трябва да се обърне внимание на фирма KARCHER. Тя произвежда редица продукти за домашна употреба, включително за почистване на PVC продукти. Можете да си купите инструмент за почистване на камък / линолеум / PVC. Той премахва устойчивата мръсотия без да навреди на профила, той е подходящ дори за грижа за дървени прозорци, продава се в удобна бутилка с пистолет.

Всеки от тези професионални инструменти можете да си купите в строителен или железопътен магазин. Тяхната цена е около 500 рубли. За да почистите профила с тези съединения, ще ви трябва мек парцал. Може да се използва и материалът.

Как да измием стъклото?

Прозоречното стъкло не е много по-различно от обичайното, така че можете да го измиете с обичайните средства. Най-добре е да използвате почистващи препарати на основата на оцетна киселина, амоняк или обикновен алкохол. Същите композиции могат да бъдат изтрити и профилирани.

Измийте очилата

За да се мият пластмасови прозорци без петна, се използват парцали от микрофибър. Можете също да използвате обикновени хартиени салфетки или вестници.

По-сложните замърсители могат да бъдат отстранени с разтворители, алкохол и ацетон. Основното, уверете се, че тези съединения не попадат върху профила и уплътнението. Ако имате тонирано или ламинирано стъкло (стъкло, покрито със специален филм), е по-добре да не използвате каустични съединения.

Как да почистя хардуера и печата?

Почистване на аксесоарите може да бъде по всякакъв начин, защото металът не се страхува от никаква химия. Освен почистването, не забравяйте периодично да смазвате механизмите с традиционно растително или специално масло.

Периодично е необходимо да се отстраняват прах и други замърсители от уплътнението на пластмасовия прозорец. Направете това със сапунен разтвор и мека кърпа. Веднъж на всеки няколко месеца уплътнителят трябва да се обработва със силиконова смазка, която можете да закупите във всеки строителен магазин, но също така се препоръчва периодично (на всеки няколко години) подмяна на уплътнител на пластмасов прозорец.

Грижете се пред прозорците

Измийте пластмасовите прозорци, от които имате нужда, както отвън, Грижата за прозорците от улицата не е много по-различна от напускането на стаята. Изключение са металните части на прозореца, например профилът на дренаж. Най-добре е да се мият само със сапунени разтвори, не използвайте абразивни вещества (с твърди частици), както и различни киселини и основи. Боята, която е покрита с външните части на прозореца, може да се повреди, излагайки метала, което ще увеличи шанса за корозия (ръжда).

Допълнителни съвети за това как да обслужвате пластмасови прозорци, прочетени в нашата статия "Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Технологията на ламиниране трансформира пластмасови прозорциТехнологията на ламиниране трансформира пластмасови прозорци
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Цветни пластмасови прозорциЦветни пластмасови прозорци
За цветните пластмасови прозорциЗа цветните пластмасови прозорци
Основни правила за грижата за пластмасови прозорциОсновни правила за грижата за пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
» » Как и кое пране измийте, измийте пластмасовите прозорци?
© 2021 BggeHat.com