Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци

За да получите пълен изглед към отвора на прозореца и целия интериор, най-добре е да инсталирате склонове от една и съща пластмаса на пластмасови прозорци. Този подход, с правилния избор на материали и компетентно сглобяване на части, ще помогне не само да направи прозореца външно по-привлекателен, но и да подобри работата на цялата структура. Следователно - в къщата ще бъде много по-топло, по-удобно и новото покритие на стаята няма да изисква ремонт за дълго време.

Склонове - това е рамката на прозореца. Следователно, след инсталирането на нови прозорци, е невъзможно да се постигне пълнота на дизайна, освен ако не инсталирате пластмасови склонове на прозорците. Разбира се, можете да направите по-лесни стъпки - изравнете повърхността и я измажете.

Тази технология е по-сложна, отнема повече време, освен че такива склонове не винаги изпълняват основните си функции - осигуряват допълнителна защита срещу студ, шум, прах.

Именно поради тази причина днес са пластмасовите склонове на прозорците, които са популярни. Те могат да бъдат направени от самите себе си и можете да си купите готов комплект с подходящи елементи за параметрите.

Склонове на пластмасови прозорци - предимства

  • Инсталирането на пластмасови наклони е проста процедура, която при пълно разбиране на стъпките на технологията може да бъде завършена за 1-2 часа.
  • Прозорците ще имат абсолютно хармоничен и естествен вид, тъй като всички елементи на отвора ще бъдат от един и същ материал.
  • Пластмасовите панели на склоновете надеждно защитават срещу проникване на чужд шум, прах, мръсотия, студ, тъй като цялата система на прозореца на наклона е напълно запечатана.
  • Склоновете, изработени от пластмаса по прозорците, дори ако са направени със собствени ръце, напълно скриват всички дефекти в стените и не изискват внимателна подготовка на повърхността.
  • Възможно е да се укрепят топлоизолационните свойства на цялата система чрез полагане на допълнителен изолационен материал между стената и наклона.
  • Отлична пропускливост на парите. Въпреки, че пластмасата има плътна структура, тя има оптимални свойства, пропускливи за парите. Поради това е възможно да се предотврати замръзването на прозореца и натрупването на кондензат в профила.
  • Склоновете на прозорци от PVC практически не са замърсени и ако е имало необходимост от отстраняване на петна, винаги е възможно да ги махнете лесно и бързо с влажна кърпа и всякакви импровизирани средства за домакински химически стоки.
  • Такива склонове не трябва непрекъснато да се актуализират и да се харчат по свое собствено време - PVC панелите са трайни и могат да функционират правилно с грижата до 50 години.
  • Създаването на такива склонове е много по-евтино от използването на стандартна мазилка. Самата пластмаса ще бъде евтина и консумативите също ще бъдат много по-евтини от цената на всички решения и инструменти за мазилка.

Процесът на инсталация - чисти, така че не е нужно да вършат работа на етапи, както и да завърши - да прекарат още няколко дни, за да се изчака втвърдяване на разтвора и отстраняване на спрея, петна по стените, профила на стъклото.

Изберете пластмасови наклони

Ако решите да закупите готов комплект, е малко вероятно проблемите с избора да възникнат. Трябва само да зададете вашите изисквания за сянката на панелите и да наберете консултанта в магазина правилните размери на склоновете.



В случай, че решите да направите сами склонове на пластмасови прозорци, помислете за следните препоръки:

  1. Изберете материал с дебелина минимум 0,8 см.
  2. Пластмасата трябва идеално да се побира не само в цвят, но и да е толкова добра, колкото и профилът на прозореца.
  3. Рязане на материала при рязане на частите от желания размер се постига най-лесно чрез монтажен нож или електрически мозайката.

Монтажни инструменти

По-лесно и по-евтино е да поръчате склонове на пластмасови прозорци и да ги инсталирате в професионални компании. Специалистите на такива строителни услуги не само напълно овладяват технологията на полагане, но също така разполагат с всички необходими инструменти. Ако все пак решите да правите склонове със собствените си ръце, предварително подгответе такъв набор от инструменти:

  1. монтажна пяна,
  2. силикон,
  3. самобръчковите бъгове,
  4. шотландска лента,
  5. чук,
  6. бормашина или отвертка,
  7. монтажни пистолети за пяна и силикони,
  8. шпатула
  9. отвертка,
  10. циментова каша,
  11. мистрия,
  12. рулетка,
  13. ниво,
  14. парцали или парцали.

Общи правила за инсталиране

Преди да направите склонове на прозорците сами, проверете някои ценни съвети, които ще помогнат за опростяване на процеса и изпълнение на работата качествено.

  1. За да изключите деформацията на склоновете или тяхното подхлъзване, при закрепване към монтажната пяна е по-добре да ги държите за 5-10 минути в дадено положение, преди да поставите разтвора.
  2. Желателно е да изберете монтажна пяна с леко разширение.

Ако решите да направите допълнителна изолация на склоновете на пластмасовия прозорец, проверете полагането на такива материали, докато ставите станат запечатани.

Технология на инсталиране

Пълната инсталация се изпълнява достатъчно бързо, ако действате в тази последователност.

  1. Премахнете транспортната лента от профила.
  2. Запечатайте всички пукнатини от външната страна на прозореца.
  3. Запечатайте ставите с монтажна пяна и кит или цимент.
  4. Монтирайте стартовата лента, като я пробиете в профила с винтове.
  5. Изрежете всички панели с желаната височина, дължина, ширина.
  6. Инсталирайте изолацията - ако е необходимо.
  7. Ако решите да инсталирате склонове без изолация, оставете разстояние между стената и самия панел около 2 см.
  8. Напълнете вътрешното пространство с монтажна пяна и шевовете отвън със силикон.
  9. Изрежете излишната пяна с нож.
  10. Затворете ъглите и краищата с пластмасови профили.

Ако попълните цялата работа правилно, можете да бъдете сигурни, че е разумно инсталирането на пластмасови склонове за пластмасови прозорци - това е най-правилното решение и сега къщата ви изглежда хармонично и красиво, а прозорците осигуряват комфортен вътрешен климат през цялата година.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръцеМонтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Ремонтираме склоновете след инсталирането на прозорцитеРемонтираме склоновете след инсталирането на прозорците
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
Използване на платна в дървена къща на пластмасови прозорциИзползване на платна в дървена къща на пластмасови прозорци
Ние правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръцеНие правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Завършване на склоновете на врататаЗавършване на склоновете на вратата
Защо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зиматаЗащо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зимата
Монтаж на външни склоновеМонтаж на външни склонове
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com