Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?

Склоновете са страничните повърхности на отвора на прозореца. Правилно декорираните склонове носят редица функции: защитават мястото на съединението на прозореца и отвора, затварят всички естетически дефекти, дават на прозореца пълен изглед.

Монтирането на склонове не е лесен процес, има много нюанси и характеристики. Въпреки това, не е необходимо да се харчат пари за екип от майстори. Ние сме заинтересовани, как правилно да правите склонове на пластмасови витрини сами и спестявайте пари, докато правите това.

Хармонични всички на пластмасови прозорци ще изглежда пластмасови склонове. Затова при редактирането ще използваме този материал. В допълнение към външния вид, тя има и маса от други полезни характеристики: устойчивост на замръзване, устойчивост на слънчева светлина (такива склонове няма да станат жълти от ярките лъчи), лесна инсталация и поддръжка.

От какво се нуждаем?

Размер на пластмасовия прозорец Преди да отидете в магазина, трябва да измерите височината, ширината и дълбочината на склоновете. С тези мерки ще определим колко от всеки консуматив се изисква.

Материали и инструменти, от които се нуждаем:

1) Пластмасов панел с дебелина минимум 8 mm

(Ширината и дължината на панела трябва да съответстват на ширината и височината на склоновете)

2) Стартов профил (лента от пластмасова U-образна форма)

В резултат на това се нуждаем от три ивици, дължината на две от които е равна на височината на прозореца, а дължината на третата е нейната ширина, а ако прозорецът няма прозоречен перваз, е необходим допълнителен детайл за долния наклон.

3) F-профил (в секция тя прилича на буквата F, затова получи името си)

(Размерът е подобен на началния профил)

4) Дървена рамка с дебелина 10-15 mm

(Размерът е подобен на началния профил)

5) Минерална вата

6) Самонарезни винтове 4,5 мм

7) Ножици

8) Нож за строителството (нож за хартия)

9) Чук и нокти с малък диаметър

10) Ниво

11) Пробийте



12) Бял силикон

13) Прост молив

Как правилно да се правят пластмасови склонове на пластмасови прозорци: етапи

1) Подготовка на повърхността

Покриване на склоновеЗа да не се повредят прозорците, е по-добре да не отстранявате защитното фолио от профила.

С нож за строителството премахнете излишната пяна, след което проверете всички шевове между прозореца и стената за слотове. За да направите това, издърпайте пламъка на обикновена запалка по строителната пяна на безопасно разстояние. Ако пожарът започне да се движи, той показва, че има пропуски около периметъра на прозоречния профил, през който преминава въздух от улицата. В този случай е необходимо по-нататъшното обработване на фугите с конструктивна пяна и отлагане на монтажа на склонове, докато пяната се втвърди.

Ако пяната на сградата не позволява въздух, можете да продължите към следващия етап. Поставете минерална вата по отвора на прозореца и я закрепете с обичайните нокти. Това е необходимо, за да се направят склонове по прозорците, изработени от пластмаса, колкото е възможно по-изолирани.

2) Сглобяване на ламелите

Като жица ще използваме дървена релса. Поставяме го на външния периметър на прозоречния профил на винтовете, на стъпки от по 20 см.

Първо трябва да завиете винта от единия край на релсата така, че да може да се движи гладко. След това подравнете релсата с нивото и фиксирайте втория край, след което можете да завинтвате винтовете по цялата дължина.

3) Инсталиране на началния профил

Стартиращ профил

С профил в U-образна форма не е нужно да правите как да направите пластмасови склонове на пластмасови прозорци възможно най-перпендикулярни. Този профил перфектно държи панела в желаната позиция.

Стартов профил, ние се прикрепя към самостоятелно изрязани на стъпки от 20 см до вътрешния периметър на отвора на прозореца.

Уверете се, че краищата на горния профил са над краищата на страничните профили (както на снимката).

4) Монтаж на пластмасови панели

Този елемент е може би най-лесният от всички.

Внимателно вкарайте панела в стартовия профил, след това завийте външната част на дюбела към щайгата, като пробивната машина е възможно най-близо до ръба. Първо, горният панел е инсталиран и само по-късно.

5) Монтаж на обвивки.

За да се скрият ръбовете на пластмасовите панели и винтовете за самозатягане, е необходим F-профил (в нашия случай играе ролята на изплащане). Освен това тя ще ви помогне да направите склоновете на пластмасовите прозорци още по-красиви и да им дадете пълен облик.

Първо изрежете един панел по ширината на отвора на прозореца и два по дължината му. След това прикрепете профила към мястото, където трябва да бъде разположено, и с молив маркирайте предвидения ъгъл на съединението на хоризонталните и вертикалните профили. Измерване на бъдещия ъгъл на кожите

Ножиците внимателно отрязват излишната пластмаса, така че двата панела да се комбинират под прав ъгъл (както е на снимката).

Поставете F-профила в фугата между пластмасовите панели и юздата. Не е необходимо допълнително да се фиксира.

6) Свързване със силикон

Нанесете силикон върху ставите, оставете го да изсъхне за няколко секунди и след това премахнете излишния.

Обработвайте само шевовете между панелите и перваза на прозореца. Съединението на прозореца вече е защитено от стартовия профил.

Е, това е всичко. Не беше трудно пластмасовите склонове да се направят правилно. Сега можем да се радваме само на резултата от собствената си работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите вътрешни склонове на прозорците 3 на материала и 3 технологииКак да направите вътрешни склонове на прозорците 3 на материала и 3 технологии
Монтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръцеМонтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Ремонтираме склоновете след инсталирането на прозорцитеРемонтираме склоновете след инсталирането на прозорците
Молив върху пластмасови прозорци и склонове, как да се бият?Молив върху пластмасови прозорци и склонове, как да се бият?
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Ние правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръцеНие правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Завършване на склоновете на врататаЗавършване на склоновете на вратата
Монтаж на външни склоновеМонтаж на външни склонове
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
» » Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com