Топлоизолация на пластмасови прозорци какво казват специалистите?

Замяната на старите рамки с нова пластмаса, подсилена с необходимата топлоизолация на отвора, не осигурява напълно - освен това ще е необходима топлоизолация на склоновете на пластмасови прозорци. Какво дава топлоизолацията на отвора на прозореца, както и какви материали са направени изолация - ще научите за това след четене на статията.

Защо да затоплим склоновете?

Инсталирането на нов прозорец включва демонтирането на старата рамка. В процеса на извличане на стария продукт е невъзможно да се запази недостатъчното покритие на отвора. Освен това, технологията за монтиране на метално-пластмасовата рамка осигурява технологична междина между отвора и прозореца, който е изпълнен с полиуретанова пяна. Тези два фактора водят до необходимостта от възстановяване на склоновете от предната част на сградата и вътрешни.

Топлоизолация на склонове

Топлоизолация на склонове

Декорацията на отвора е необходима не само за възстановяване или обновяване на външния вид. Задачата на склоновете е да се запълни технологичната празнина, за да се предпази полиуретановият уплътнител от разрушаване и профилът на прозореца от замръзване. Завършването с конвенционално решение за мазилка ще реши проблема с течението, но ще остане значителен термичен контакт между външната и вътрешната повърхност на отвора на прозореца. За максимална защита на вътрешното пространство от външни температурни влияния, препоръчително е да се отрежат склоновете от двете страни на базата на топлоизолационни материали.

Какви материали са подходящи за топлоизолация на отвора?

загряване склонове за пластмасови прозорци предполага използването на следните топлоизолатори за сгради:

  • полистирен с плътност 25-35 кг / м3;
  • екструдиран експандиран полистирол (пяна от пяна);
  • плочи от минерална вата с висока плътност;
  • завършени сандвич панели;
  • влагоустойчив гипсокартон (само вътре).

Ние разглеждаме накратко изброените материали. Пенопластът е добра изолация, макар че е евтина и лесна за употреба. За вътрешното покритие на склоновете не е подходящо, тъй като е запалимо, токсично и не изпуска пара. Но за топло покритие наклонени от външната страна на полистиренова пяна е, освен това, най-популярната изолация в частното строителство. Стиропорът е по-твърд, абсолютно устойчив на влага и практически незапалим полимер. Използва се главно като външен топлоизолационен материал, по-рядко за вътрешна изолация.

Плочи от минерална (базалтова) памучна вата, използвани за изолация на фасади за декоративна мазилка, ще бъдат полезни както отвън, така и отвън. За предпочитане е затоплянето на прозоречните склонове с дъски от минерална вата. Материалът преминава пара, докато е изработен от естествени суровини, така че липсва недостатъците на почти всички полимери - токсичност и запалимост. Недостатъците включват неудобството при работа с минерална вата и необходимостта от специални лепилни и довършителни съединения.

Изолиран наклон от сандвич панела

Изолиран наклон от сандвич панела

Панелите на базата на нагревател с подготвена декоративна повърхност са удобни при монтажа, но за наклони се правят индивидуални размери. Сандвич панели са снабдени с полистиролова пяна или полистирол като топлоизолационна основа и декоративната повърхност може да бъде направена, за да симулира структурата на различни повърхности за довършителни работи. Завършването на склонове с готови панели обикновено се извършва от екипи, които инсталират прозорци.

Гипсокартон не принадлежи пряко към категорията на топлоизолационните материали, въпреки че, като се има предвид въздушната междина между него и основната повърхност на отвора, той осигурява добър ефект на затопляне. GKL се нанася само вътре (дори устойчив на влага), където е подходящ за всички изисквания (хигиенна, огнеустойчива, паропреградна).

Вътрешно "топло" покритие - как да свършите работата?

Топли склонове от вътрешната повърхност на прозоречния отвор са за предпочитане да се направят на основата на влагоустойчив гипсокартон, особено в помещения, където има прекомерна влажност във въздуха. Ако помещението е с нормална влажност (достатъчно вентилация или принудителна вентилация), то термо изолационният пенополистирол е приемлив. Защо е така?



В мокри помещения (това може да бъде баня, кухня или дори спалня с "слепи" прозорци), пара на въздуха кондензира върху по-студени повърхности. Обикновено това са прозорци, прозоречни рамки и границата на опората им на склона. Ако в такава стая да изолира отвора с полистирол, който не прескача пара, през зимата гъбата ще бъде гарантирана в довършителния слой на покритието. В резултат на това - черни ъгли на склоновете, манастир-съсипан покритие и необходимостта от повторно ремонт на отвора, така че в приоритет гипсокартон, в сухи помещения, да речем полистирол пяна.

Пенопластът обикновено не е разрешен за вътрешна изолация. При евентуален пожар последствията за домакинството ще бъдат ужасяващи. Не рискувайте здравето си в името на икономиката.

Обмислете процеса на затопляне и завършване на наклона, като използвате примера за инсталиране на GKL като нагревател. В помещения с нормална влажност, където прозорците никога не се потяха, можете да нанесете обикновен гипсокартон, но е препоръчително да сте сигурни и малко надплатени, като закупите материал, устойчив на влага. Как може за затопляне на склоновете на пластмасови прозорци гипскартон? Процесът изглежда така.

  1. 1. Изрежете закалената монтажна пяна, която излиза от вътрешната повърхност на рамката на прозореца.
  2. 2. Повърхността на отвора се почиства от прах, остатъци от гипс и след това се импрегнира с висококачествен грунд.
  3. 3. От gipsokartonnogo лист изрязваме детайлите, съответстващи на размера на двете странични повърхности и горната част на отвора. По-добре е да се изчисли, така че горната част да лежи на страничните стелажи.
  4. 4. Подготвяме специално лепило за монтаж на GKL. Продават се в суха форма и се месят като замазка или гипсова мазилка. Опцията за монтиране на изрязаните части върху монтажната пяна е възможна.
  5. 5. В първия случай (специално лепило) първо лепете горната част, а след това и колоните. Във варианта с пяна е по-удобно първо да се залепят стълбовете. Когато те хванат, върхът се опира върху тях, а пяна в дупката между него и отвора.
Затопляне на пяна пластмаса

Затопляне на пяна пластмаса

За да се осигури достатъчна топлоизолация, е необходимо наклонът да покрива най-малко 1 см от външния ръб на рамката. Ако прозорецът се отвори, той вече няма да работи - пантите ще се намесват. Когато избирате ъгъла на завоя на наклона, уверете се, че неговите странични повърхности не пречат на отварянето на прозореца. При инсталирането на части, изрязани от GCR, е важно да се спази правилното им пространствено разположение. Ние го контролираме с ниво на балон. След поставянето на лепилото или монтиращата се пяна се прави окончателното покритие на наклона (шпакловка с боядисване, облицовка с плочки).

Топлинната изолация на вътрешния наклон с полистирол обикновено прилича на описания по-горе процес, но има и такива разлики:

  • изолацията е монтирана (залепена) на специално полимер-циментово лепило;
  • при средни и големи размери на отвора, страничните подпори и горната част са сглобени от няколко фрагмента (плочите от експандиран полистирен са много по-малки от листовете от гипсокартон);
  • Първият завършващ (гипс) слой на повърхността на полимерната изолация е задължително подсилен с фибростъкло подсилваща мрежа.

Възможностите за завършване с топлоизолация на вътрешната повърхност на прозоречните отвори полистирол са същите като при изолацията с гипсокартон.

Затопляне на отвора на прозореца отвън - какви са нюансите?

Удобно и правилно е да се работи с топлоизолацията на външните склонове в комплексната изолация на сградата или на участъка от стената. Но това не винаги работи, затова трябва да потърсим начини за излизане от ситуацията. Затваряне на нагревателната повърхност на наклона на труда не е, проблемът възниква с формирането на ясни граници между отвора и стената. Обикновено е необходимо да се създаде един и същ топлоизолационен материал върху стената около наклона на U-образния кант, което формира визуалната пълнота на прозоречната конструкция.

Процесът на затопляне на външните склонове не се различава съществено от подобна работа вътре. Разликата е само в материалите, използвани за топлоизолация. За монтаж на минерална вата и последващо довършване не са подходящи полимерни циментови композиции, използвани за полимерна изолация (полистирен, полистирен). Работата с плочи от минерална вата включва използването на специални формулировки, съдържащи влакнести включвания. Това важи и трябва да се вземе предвид при закупуването на необходимите смеси.

Друг нюанс - извън него е желателно покриването на изолацията колкото е възможно повече от външния ръб на пластмасовия профил, като се избира компромис между максималната топлоизолация на рамката и външния вид. Отстрани на фасадата нищо не предотвратява наклона "нагоре" до рамката от 2-2,5 см, но топлоизолационният ефект от това ще се увеличи значително.

Проблемът с външната изолация на отворите за прозорци е възможността за допълнително закрепване на топлоизолационните материали чрез "чадъри". В действителност, дюбелите са обезопасителни крепи, основният фиксатор е монтиращото се лепило. Но в случай, че е по-добре да поправите нагревателя с чадъри, особено ако става дума за горните етажи (така че ненадеждните фрагменти да не се развалят на минувачите).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръцеМонтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Ремонтираме склоновете след инсталирането на прозорцитеРемонтираме склоновете след инсталирането на прозорците
Как да вмъкнете пластмасов прозорец?Как да вмъкнете пластмасов прозорец?
Как да изолираме пластмасови прозорци или причините за тяхното замразяванеКак да изолираме пластмасови прозорци или причините за тяхното замразяване
Размери на отвора и прозорец блок от пластмасови прозорциРазмери на отвора и прозорец блок от пластмасови прозорци
Инсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополаганеИнсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополагане
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Стъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорциСтъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорци
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
Използване на платна в дървена къща на пластмасови прозорциИзползване на платна в дървена къща на пластмасови прозорци
» » Топлоизолация на пластмасови прозорци какво казват специалистите?
© 2021 BggeHat.com