Монтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръце

Пластмасовите прозорци вече не са лукс, а инсталацията им е стандартната обща процедура. Монтажът на пластмасови прозорци е популярен само по естетически причини, но и във връзка със защитната, шумо- и топлоизолационна функция. Мнозина планират да инсталират пластмасови прозорци със собствените си ръце. В същото време трябва да разберете, че инсталирането е само половината битка, тъй като все още е необходимо да приключите.

Ако имаше идея да инсталирате сами пластмасови прозорци, то най-хубавото е да ги изхвърлите незабавно, тъй като специалистите могат правилно, бързо и ефективно да ги изпълнят.

Дори и една малка грешка по време на инсталацията може да доведе до катастрофални последици: прозорците ще замъглят нагоре по стените в непосредствена близост до един прозорец ще се появи мухъл, ако има пропуски, от които ще бъдат постоянно духаше и в лятно часово време проникне комари и други насекоми. И в този случай смисълът при инсталирането на пластмасов прозорец няма да има смисъл. За да го защитят от улица прах, вятър, дъжд, насекоми и шума, както и в отоплителния сезон да не пропускат топлината, то е препоръчително да се възложи на инсталацията на пластмасови прозорци професионалисти. Можете, разбира се, да се научат как да се извърши монтаж на пластмасова дограма с ръцете си видео, за да се разбере как това се случва и това, което посочва че трябва да се обърне внимание, когато ще бъде направен от майстори. Но склоновете могат да бъдат направени самостоятелно, но само след като се правят первазите на прозореца.

Инсталиране на склонове на пластмасови прозорци от себе си: какви материали ще се изискват

Инсталиране на склонове на пластмасови прозорци от себе си: какви материали ще се изискват

Основната цел на склоновете е да се изпълни функцията на топлоизолация и да се защитят шевовете от влага. Довършителните работи на пластмасови прозорци могат да бъдат направени от гипсокартон, пластмасови материали или с гипс. Най-удобната за инсталиране и по-нататъшна поддръжка е пластмасовият материал.

Пластмасата се характеризира с дълъг експлоатационен живот - около 20 години. Тя не изгаря, не изисква специална грижа и цветът й лесно се приравнява към цвета на перваза на прозореца и отвора на прозореца. За шумо- и топлоизолация се препоръчва използването на минерална вата. Важно е да следвате технологията, за да постигнете желания ефект.

Какви инструменти трябва да се съхраняват преди да започнете работа:

  • електрическа бормашина / отвертка;
  • перфоратор с бормашина;
  • рулетка и ниво на водата;
  • молив;
  • пиеше дървото;
  • видях върху пластмаса;
  • отвертки, чук;
  • строителни скоби;
  • строителна пяна;
  • конструктивен нож със заменяемо острие;
  • Самонарязващи винтове и дюбели;
  • щриховъчни ъгли (специални, за пластмасови прозорци);
  • пластмасови така наречените сандвич панели и рейка.

Инсталиране на пластмасов наклон със собствените си ръце

Инсталиране на пластмасов наклон със собствените си ръце

Когато целият инструмент е на склад и материалите ще бъдат закупени, можете безопасно да започнете директна инсталация по склоновете. Преди окончателното инсталиране е необходимо да оставите фабричната защитна лента на прозорците и прозореца, за да ги предпазите от замърсяване и механични повреди.

В началния етап летвите се поставят по периметъра на прозореца в местата, където ще бъдат инсталирани склонове. Рейкът стяга наклона, изпълнява функцията на основата му, защото той ще инсталира пластмасов наклон върху него. Дръжката трябва да лежи с вас по такъв начин, че външната страна да съвпадне с ръба на стената, съседен на отвора на прозореца.

Не е нужно да се притеснявате за гладки фуги по време на монтажа на релсите, защото ще бъдат невидими. Закрепването на стената трябва да бъде направено върху самонарезни винтове с дължина 90-95 мм.

Ако гладкостта на ставите няма значение, вертикалността трябва да е идеална. За да се постигне това, се препоръчва нивото на нивото на водата да се проверява непрекъснато при монтажа на наклонената структура. Идеалната вертикалност се постига чрез полагане на дървени блокове с необходимия размер под релсата.



Когато сте инсталирали багажника, е необходимо да започнете да фиксирате началната плоча, която е с U-образна форма. Самоучастието се използва и за осигуряване на това. Но преди това, преди да поставите началната плоча, е важно да маркирате хоризонталните линии от двете страни и горната вертикална, така че лентата да е настроена точно. Това е важно, тъй като в коритото на летвата е монтиран пластмасов панел. В допълнение към гладкостта на закрепването на закрепващия елемент трябва да се внимава, че той е в тесен контакт с прозореца и че в този случай ставите трябва да са дори равномерни.

Това завършва прашната работа, така че можете безопасно да махнете от прозореца и перваза на прозореца защитна лента. Следващата стъпка при инсталирането на склонове със собствените си ръце е закрепването от пластмасов панел във формата на F. За правилното му нарязване се правят измервания на височината на наклона, а профилът се изрязва според точното измерване.

Тъй като закрепването на този панел трябва да се извърши припокриващо се, за да се изравнят краищата след завършване на инсталацията, е необходимо да се отрежат излишните елементи с ножици за метал. За закрепването на F-образния панел към релсата се препоръчва да се използва строителна сепаратор.

Панелът е свързан отвътре със специален канал, в чийто пространство се монтира наклон. Инсталирането на тази лента ви позволява да затворите част от стената без тапет / боя и затова не е нужно да рисувате върху тази част или да лепете тапета.

След тези работи периметърът на прозореца се запълва с пяна или минерална вата между пластмасовия панел и стената. Това е необходимо за постигане на топлоизолация и премахване на шума от улиците. Тогава се правят точни измервания на височината на пластичния наклон и излишъкът се отрязва. Получената част се поставя в U-образни и F-образни панели. Така се оказва една равна повърхност, която ще продължи много години и ще направи прозореца по-чист и красив. Съединенията за постигане на равномерност и естетически причини са заглушени с бял силикон.

Монтаж на външни склонове

Външните склонове се изработват с помощта на т.нар. Сандвич панели, които са устойчиви на околната среда и не позволяват проникване в студа в помещението. Точно измерена ширина, дължина и височина на отвора на прозореца, която след това се използва при производството на детайла. Материалът е прекъснат от българина. Подробности за сандвич панели трябва да бъдат само 3 бр.

Първо, прикрепете горния панел на външния наклон, който е монтиран до дъното докрай.

Свободното пространство между отвора на прозореца и панела е изпълнено със строителна пяна. След това панелът е плътно притиснат към отвора и фиксиран с конструктивна лента. Препоръчва се това да се направи на няколко места. След като горните панели са монтирани странични елементи.

Принципът на закрепване е същият, но вместо строителна лента, която временно укрепва страничните стени, можете да поставите разделители от сандвич панела. Разделителите трябва да държат страничните панели, докато монтираната пяна не се втвърди и не достигне необходимата степен на якост - 24 часа.

Когато денят минава, можете да премахнете шотландския и скобите. За да скриете ръбовете на сандвич-панели, декоративен ъгъл се монтира, като се използва лепило върху пластмасата. Смесите се изтриват с уплътнител или бял силикон.

Полезни съвети за монтиране на склонове:

  • Склоновете ще изпълняват своите качествени защитни функции само ако са изолирани.
  • Склоновете се монтират при запазване на разгънатия ъгъл, така че светлината се разпространява през стаята и не прониква в тясна ивица.
  • Наложително е да се монтират външни склонове, за да се удължи живота на пластмасовите прозорци и да се постигне топлоизолация.
  • Шепът, обработен със строителна пяна, не трябва да остава отворен, в противен случай дупките и пукнатините ще се образуват с течение на времето.

По този начин инсталирането на пластмасови наклони лесно може да се извърши сама. В същото време, ще бъде възможно да се спести половината от бюджета, тъй като материалите струват приблизително 35 USD, а специалистът ще вземе същата сума за работата. Запознаването с техниката за инсталиране на пластмасови прозорци и наклони ви позволява да проверите как работата се извършва от професионалисти, дори и да няма причина да го направите сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови прозорци значението на професионалната инсталацияПластмасови прозорци значението на професионалната инсталация
За цветните пластмасови прозорциЗа цветните пластмасови прозорци
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Гаранция за качество на пластмасовите прозорциГаранция за качество на пластмасовите прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Монтаж на пластмасови прозорциМонтаж на пластмасови прозорци
» » Монтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com