Монтаж на пластмасови прозорци

Днес пластмасови прозорци са много популярни. Тези продукти са известни със своята надеждност, качество и функционалност. Повечето от населението правят избор в тяхна полза, тъй като в допълнение към изброените качества, пластмасовите прозорци се отличават с естетическия им вид и създават комфорт, уют и сигурност на помещенията.

Не толкова отдавна се смята, че инсталирането на пластмасови прозорци се извършва само от специалисти, които се занимават с производството на прозорци. Ако обаче изучавате инсталационната технология, можете сами да монтирате прозореца.

Този подход ви позволява да спестите значителна сума на собствениците си. Въпреки това, за да се направи инсталацията сама по себе си, е необходимо да се спазва правилната техника за монтаж на пластмасови конструкции.

Предимства на пластмасови прозорци

Много граждани започват да мислят за инсталирането на пластмасови прозорци за редица предимства:

  • Пластмасовите продукти се характеризират с повишена топлоизолация, която позволява на собствениците на жилища да намалят разходите си за отопление;
  • Инсталацията на прозорците се прави с помощта на съвременни висококачествени материали, които предотвратяват допълнителната работа по боядисване на прозореца, подготовката на прозорци за зимния период, както и проблеми при издърпване на мрежата от комари и други насекоми;
  • Благодарение на плътността на прозореца с двоен стъклопакет, апартаментът запазва спокойствието, уюта и помещението е защитено от външни звуци,
  • Пластмасовите продукти се характеризират с дълъг експлоатационен живот, без да губят функционалност, външен вид.

Ако говорим за материални разходи, тогава можете да намерите голям плюс, за разлика от инсталирането на дървен прозорец, можете да инсталирате пластмасови прозорци много пъти по-евтино.

Характеристики на пластмасови конструкции

Често, след като са предприели инсталацията на пластмасови конструкции сами, много специалисти нямат достатъчно знания за спазването на технологията за извършване на тези работи. Следователно тази статия ще ви предложи няколко практически съвета за инсталиране на пластмасови прозорци. Въпреки това, преди да извършите работата, е необходимо да обърнете внимание на някои характеристики, които ограничават възможностите на пластмасовите продукти:

  • Много производители мълчат за това, че такива прозорци не се препоръчват за монтаж в неотопляеми помещения, като веранди, гаражи, бани и др .;
  • Как да инсталирате правилните пластмасови прозорци в многоетажни сгради производителите също се опита да не звучи, защото има някои проблеми инсталиране на прозорци над четвърти етаж.

При смяна на прозорците, много майстори няма да подчертаят никакви тънкости, а тези, които могат да обяснят някои важни точки - единици. Ето защо е необходимо тези въпроси да бъдат изяснени преди инсталацията.

Ръководство стъпка по стъпка за инсталиране на пластмасови прозорци

  • Определяне размера на отворите на прозорците.
  • Демонтаж на стари прозоречни конструкции.
  • Подготовка за монтаж на отвори за прозорци.
  • Монтаж на пластмасови прозорци.
  • Монтаж на перваза на прозореца.

Определяне размера на отворите на прозорците

За онези, които решиха да вмъкнат пластмасови прозорци със собствени усилия, е необходимо да се вземе предвид пълната отговорност на тези произведения, за да се направи правилният избор на избор на дизайн. Поради това измерването на размера на отворите на прозорците е един от ключовите моменти при инсталирането на продукта.

За производството на измервания е необходимо да се вземе предвид факта, че прозорците са разделени на два вида:

  • Апертура с една четвърт;
  • Апертура без четвърт.

Методът за измерване на прозоречните отвори има свои собствени отличителни черти. Ако разгледаме първия метод, размерите се дефинират по следния начин: ширината се определя като резултат от размера на преградата между кварталите до получения резултат и 40 мм. Това се прави, за да се определи стойността на правилната ширина на отворите на прозорците. Също така имайте предвид, че е по-добре да изчислите ширината на конструкцията повече от разстоянието между вертикалните отвори на четвърт. За да могат пластмасовите прозорци да бъдат инсталирани самостоятелно, е необходимо също правилно да се изчисли височината на отворите. Намерете необходимата стойност, като измерите разстоянието между горната и долната част на прозореца. При монтаж без тримесечие стойността се намира като вертикален размер на отвора минус 50 mm, размерът на хоризонталния отвор е минус 30 mm. При определяне на размера на перваза на прозореца, както и на прозореца, е необходимо да се вземат предвид такива фактори:

  • Широчината на оттичането се определя, като се вземе предвид изолацията, както и облицовката на конструкциите, обхващащи прозореца (изпъкналостта на изхода е 50-100 mm);
  • Широчината на перваза на прозореца се определя, като се има предвид неговата функционалност, например, че собственикът планира да постави цветни саксии и т.н. Също така е необходимо да се очаква, че неговите размери могат да бъдат блокирани от отоплителни радиатори;
  • Дължината на перваза на прозореца трябва да бъде изчислена повече с 80-100 мм от широчината на отвора, за да може первазът да достигне равнината на наклона с 50 мм.

Демонтиране на стари отвори за прозорци

Преди да инсталирате пластмасовия прозорец, е необходимо да демонтирате старите блокове на прозорците.
От балдахините е необходимо да извадите вратите или да ги разкъсате заедно с винтовете, които ги държат. Ако рамката на стария прозорец не е необходима, тогава не можете да я запазите. Рама сряза на няколко места, всяка част, лопата на лопата или ноктите, след което го извади от отвора на прозореца. Ако се намерят два стотни гвоздеи, те трябва незабавно да се отстранят, а пломбата да се демонтира. С помощта на puncher, можете да премахнете изцяло или само част от склоновете, всичко зависи от следващите планове за тяхното формиране. За да разглобите прозореца, можете да го вземете с лост. Подложката от цимент в дъното на отвора и перваза на прозореца може да се отстрани с перфоратор. Въпреки това, инсталирането на пластмасов прозорец със собствените си ръце може да се извърши само след почистване на строителните отпадъци. Може да се събира в големи торбички или торбички и да се пренася на предвиденото място. Това завършва с най-неприятния стадий на работа.

Подготовка за монтаж на отвори за прозорци



Отворът на прозореца трябва да бъде почистван от прах и всички останали отпадъци. Повърхността трябва да бъде грундирана, тъй като тази точка често се пренебрегва от специалистите.

Ако стаята е дървена, е поставен допълнителен хидроизолационен слой, за да се предотврати навлизането на влага в монтажната пяна от дървените конструкции, разположени по периметъра на отвора.

Друга точка, която трябва да се вземе под внимание, е подсилването на прозоречната конструкция чрез поставяне на дървена кутия. Ако това са сгради, които се считат за ориентир на населена зона, размерът на прозорците е строго забранен. За да възстановите външния вид на прозореца, е необходимо възстановяване отстрани и отдолу. За това обикновено се използва слой циментова замазка.

Монтаж на пластмасови прозорци

По-добре да инсталирате пластмасови прозорци с помощта на партньор. Тя може да помогне за прехвърляне на тежки прозоречни конструкции, както и при тяхното инсталиране. След като партньорът ви помогне да се установи прозорец върху плочите за закотвяне, останалата част от работата може да се извърши самостоятелно. Пластмасовите прозоречни конструкции се поставят върху дървени греди, така че преди да бъдат инсталирани, те трябва да бъдат настроени според размера на височината. Тази цифра се изчислява като разстоянието от прехода до дървената лента. След това е необходимо бавно да инсталирате прозореца на тези ленти. Обикновено един служител държи прозореца, а другият го поставя хоризонтално. За симетрия към външните склонове, прозорецът трябва да се завърти наляво и след това надясно.

Освен това при монтаж на прозорци е необходимо да се вземе предвид разстоянието от ръба на стената на външния изглед до манекена, който трябва да бъде равен на минус 2 cm от ширината на отклонението. След това трябва да инсталирате конструкцията вертикално и да закрепите закотвящите пластини първо в горната част и след това на дъното. След това, прозорецът е замръзнал, за да навлажни монтажната пяна, е необходимо повърхността да се навлажни с вода около периметъра. За по-ниска консумация на пяна, празнините могат да се третират с експандиран полистирол. Това води до шев от следните слоеве:

  • Стената;
  • Монтажна пяна;
  • Пяна полистирол;
  • Монтажна пяна;
  • Прозорец профил.

Когато propenivanii прорези на прозореца, монтирани пластмасови прозорци, трябва да обърне специално внимание на този процес, в противен случай през зимата прозорецът може да замръзне силно.

Затова е необходимо да се запечатат слоевете с монтажна пяна, както на закрито, така и навън. За бързо хванене се поръсва с вода.

След като инсталирате прозореца, трябва да помислите за склоновете. Склоновете не само помагат да се запази производителността на прозоречната конструкция, но и да се даде индивидуалност на прозореца, особено ако използвате декоративен камък или огледала. Скуп информация за това, какво има склонове и как да ги инсталирате - можете в нашата статия "Как да направите склонове на пластмасови прозорци: видове материали и етапи на работа".

Монтиране на прозоречни первази

За да инсталирате завършен прозорец с подходящ размер, трябва да унищожите склоновете на вътрешния изглед. След това лесно можете да поставите продукта в предния профил. За да не има пукнатини, е необходимо да се приложат дървените снопове между прозоречния перваз и профила.

Трябва да обърнете внимание на симетрията на перваза на прозореца към прозореца, тъй като за това е необходимо да преместите прозореца първо наляво, после надясно. Прозоречният перваз трябва да бъде изложен чрез заместване на дървени блокове. След като инсталирате перваза на нивото, трябва да поставите някаква тежест върху него. След това, използвайки монтажна пяна, лекувайте празнотата под прозореца, за да избегнете пукнатини, от които може да удари. Пяната трябва да се обработва така, че да остане малка празнина по цялата й дължина. Това се прави, така че когато пяната се разшири, тя не премества перваза. При голяма пролука може да се използва пенополистирол.

За повече информация как да демонтирате стария прозорец и да инсталирате нов, вижте статията "Стъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорци".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Монтаж на прозорци от метал-пластмасаМонтаж на прозорци от метал-пластмаса
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Монтаж на пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com