Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?

Пазарът на прозорци е доста разнообразен. И често купувачът има въпрос - да купуват дървени или пластмасови прозорци? В Европа повечето потребители дават предимството на дървесните продукти, докато в Русия пластмасови структури са по-популярни. Каква е причината за тези разлики? Нека се опитаме да го разберем.

Дървото винаги е било показател за достатъчност и добър вкус. На сайта https://oknabosco.ru/ можете да поръчате качествени дървени прозорци. Към днешна дата, тази хипотеза се потвърждава напълно на пазара на прозорец, когато продуктите са изработени от дърво, е много по-скъпо, отколкото пластмасови колеги - до 50. Ето защо, избора на пластмасови изделия, много се ръководим точно измерване стойност.

От дълго време се потвърждава, че дървесината е най-благоприятният за околната среда материал за човешкото здраве. Пластмаса, уви, не отговаря на тези изисквания. В допълнение, дървесината е инструмент за естествена вентилация, позволявайки на въздуха да премине през нея. При висока влажност дървеният прозорец, за разлика от пластмасовия, не помътнява. Цветът на дървото под влиянието на различни фактори не се променя, което не винаги се потвърждава в случая на пластмасови изделия.

Дървото в неговите характеристики е отличен топлоизолатор. При изгаряне дървесината не излъчва вредни задушни димки и диоксини, което изключва възможността от отравяне на хора при изгарянето на този конкретен продукт. Пластмасови прозорци в тази ситуация, такива продукти на изгаряне излъчват.



Безусловните предимства на дървените продукти включват дългия им живот. На практика дървените прозорци, обработени със специални съединения, могат да продължат до 50 години. Известно от производителите на пластмасови изделия, експлоатационният живот до 25 години на практика не винаги се потвърждава. Големите температурни промени, висока влажност и други отрицателни фактори на влияние могат да съкратят тези условия почти два пъти. Освен това, дървените прозорци могат лесно да бъдат ремонтирани, като се замени неуспешната част от дизайна. Пластмасови прозорци са податливи на ремонт много по-трудно.

Структурно дървените прозорци са много по-надеждни и стабилни. При производството на такива продукти се използват много надеждни панти, както и всички съвременни технологии за защита от шум - прозорци с двоен и троен стъклопакет, пълнене на инварамидално пространство със специален газ и т.н. Клиентът получава правото да избира фитингите и цветовете на рамките.

Във всеки случай, изборът между престижни и модерни продукти и надеждността и безопасността на използването винаги са ваши.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Относно екологичността на PVC дограмаОтносно екологичността на PVC дограма
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
Дървени прозорци екология на животаДървени прозорци екология на живота
Как да не се бърка при избора на прозорци PVCКак да не се бърка при избора на прозорци PVC
» » Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
© 2021 BggeHat.com