Как да изолираме пластмасови прозорци или причините за тяхното замразяване

Пластмасовите прозорци с двоен стъклопакет вече са твърдо установени в нашите апартаменти и не са толкова луксозни, както преди - преди 8-12 години. Подобно глобално разпространение беше улеснено от масивна реклама на "новини" от всички източници и от обаждане за изолация на помещенията за зимата с тяхна помощ.

Пластмасов прозорец в секция

Основният мотив помислих факти, неотговарящи на топлоизолация и звукоизолация характеристики стари дървени трегери, които преминаха в Камарата, като чернова в компанията с праха и звуците. Това, което не казаха за естетиката си, трудността да напуснат, висока термична пропускливост и т.н.

Опитът от дългото практическо използване на PVC дограма показа, че изолацията на пластмасови прозорци не е подигравка или шега. Те далеч не са идеални. Студената и звуците могат да преминат през тях по същия начин, както през старите прозорци. Какво има? Как да изолираме пластмасови прозорци?

Причините за лошата топлоизолация на PVC дограма

За да се обоснове целта си, PVC прозорците не само трябва да бъдат направени в съответствие с всички норми и изисквания, но и да са правилно инсталирани и настроени.

Причина 1. Деформация на преси и фитинги

Пластмасовите прозорци изискват постоянен периодичен мониторинг на техните настройки и "техническа" поддръжка.

Причината за тази необходимост е различната степен на температурно разширение на самата бетонна или тухлена сграда и пластмасовата обвивка.

Регулиране на пластмасовия прозорец

Регулиране на пластмасовия прозорец

В резултат на това със значителни температурни колебания стените на сградата са неравномерно деформирани и рамковите прозорци, фиксирани в прозорците, са изкривени. Последствията от тези постоянни периодични натоварвания са деформацията на хардуера.

метод елиминиране

Периодичното регулиране на аксесоарите на прозорците по време на сезонната промяна ще възстанови изолацията. Оптимално два пъти годишно, минимум - преди началото на студеното време, не "чака" за зимата.

Места за регулиране на прозорците

Места за регулиране на прозорците

Изложение на мотивите 2. Намаляване на уплътненията

Деформацията на прозорците се проявява не само при значителни температурни промени - почти всеки ден, когато се променят дневните и нощните температурни режими, възниква микродеформация на рамките и промяна в пролуките.

Изолация за пластмасови прозорци

Изолация за пластмасови прозорци

Уплътнението между рамката и листа, поради своята еластичност, повтаря промените в размера на празнината. Въпреки това, с течение на времето (от 5 до 10 години), тези уплътнения губят еластичността си и не осигуряват херметично затворено капаче на рамката. Необходимо е да се изолира такава рамка.

метод елиминиране

За да се премахне този дефект, е достатъчно да се заменят старите груби уплътнители с нови еластични уплътнения и да се регулира отново хардуера.

Разположение на нагревателите върху рамката

Разположение на нагревателите върху рамката

Причина 3. Слаб за сглобяване с ниско качество

Неправилната инсталация на прозорци е основната причина за намаляване на ефективността дори при новоинсталираните прозорци. Външно, всичко е наред, но ако използваме термовизионна камера, веднага можете да видите (температурна разлика в стаята и на улицата, разбира се), където вашите прозорци "мостове" студено и "не" затопляне.

Понякога нямате нужда от термовизионно устройство - просто задръжте ръката си по монтажния шев, за да усетите мястото на студено проникване в стаята.



При монтиране на пластмасови прозорци основното средство за топлоизолация и звукоизолация на рамката от стените е монтажната пяна. И с всички свои "супер дублиращи" качества, то просто е краткотрайно в изпълнението на своите "задължения", особено в нашата рязко-зимна климатична зона.

Склона от пластмаса

Склона от пластмаса

Правилното изпълнение на сглобения шев съгласно GOST е доста трудно, отнема време и е скъпо за процедурата на клиента. В същото време GOST Suture е предназначен за експлоатационен живот до 15 години - всъщност, до "живота" на обикновения прозорец и е в състояние ефективно изолирайте прозореца. И инсталаторите просто игнорират правилната технология на монтиране на рамки и затопляне на склоновете, правейки всичко "побързано", за да увеличат производителността и да намалят разходите за работа.

Резултатът от тази инсталация ще бъде вашата постоянна инвестиция на средства за отопление на въздушните "улици". В допълнение, неправилната инсталация ще изисква след известно време "преинсталиране".

Моля, обърнете внимание! Навес от прозореца на прозореца казва, че е необходимо да се премахне причината само отвън и, разбира се, не самостоятелно. Помислете за призива на специалисти, особено ако живеете над втория етаж.

Заключение! Правилният начин на монтиране увеличава ефективността на PVC дограмата, като ги възстановява в очите на градските жители.

метод елиминиране

Най-простият алгоритъм, който обяснява как да изолираме пластмасови прозорци, е:

  1. Ние извършваме демонтаж на склонове.
  2. Отстранете старата монтажна пяна.
  3. Качествено, отново "отключваме" всички ъгли.
  4. Зададохме склоновете отново.
  5. Подобни операции се извършват с външни склонове.
Така че трябва да изолирате наклона

Така че трябва да изолирате наклона

В последния параграф проблемът може да бъде с "глухите" прозорци. В този случай, за да получите достъп до склоновете, ще ви е необходим специалист, който може да издържи прозореца с двоен стъкло от рамката и след затопляне на външните склонове, да го инсталирате назад. Без външна топлоизолация на склоновете, общата топлоизолационна функция на прозореца ще бъде намалена.

Затопляне на склонове със сандвич панели

Затопляне на склонове със сандвич панели

Правилният начин (GOST) е да изолира прозореца

Правилният начин (GOST) е да изолира прозореца

Такава изолация поправителен труд е желателно да се извършва през топлите месеци, като работа, отложи "за по-късно", започва да тече през зимата, когато "вече е" ... За качеството на топлоизолация на прозореца отвън през зимата не е нужно да се каже, тъй като много уплътнителни вещества ( уплътнители) изискват специален температурен режим, за да се осигури тяхната функционалност.

Правилна топлоизолация на склоновете

Правилна топлоизолация на склоновете

Допълнителни начини за затопляне

Nizhenapisannoe се използва изключително в случаите, когато е невъзможно да се извърши правилната топлоизолация на пластмасови прозорци от самия себе си. Временни методи за изолация на PVC дограма:

  1. Затворете прозореца или целия отвор на прозореца с всякакъв материал (одеало, плътна тъкан, полиетиленово фолио), предотвратявайки преминаването на въздух и съответно топлината. Не е естетически, но може да играе положителна роля в запазването на топлината на вашия апартамент или къща. Когато загрявате филма със собствените си ръце, поне през деня имате достъп до светлината в стаята.
  2. Затворете плътни завеси (ако има такива).
  3. Щори на прозорците могат да бъдат "модернизирани". За да направите това, ламелите се залепват върху вълнени ленти и спират щорите.
  4. Извършете изолацията на прозорците със специален PVI филм с метално пръскане, отразяващо инфрачервените лъчи, което ще предотврати напускането на топлината от къщата.
Филм за изолация на прозорци

Филм за изолация на прозорци

Между другото, такъв филм през горещото лято ще остане готин в дома ви. Но тази изолация е ефективна само като допълнителен метод, тъй като при наличието на снижаване на налягането в сглобения шев няма да има особен ефект.

резултати

Решихте да направите самата изолация със собствените си ръце! След това вземете консултантите на някой, който знае как правилно да изолира прозореца отвън. Най-добрият вариант е да повикате квалифицирани служители, да посочите с тях нюансите на качеството на инсталацията, да платите адекватно и да живеете в топлите.

Но по този въпрос, както във всички въпроси на живота му, всеки решава сам за себе си!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Фактори за екологична безопасност на PVC прозорциФактори за екологична безопасност на PVC прозорци
Монтаж на PVC пластмасови прозорциМонтаж на PVC пластмасови прозорци
» » Как да изолираме пластмасови прозорци или причините за тяхното замразяване
© 2021 BggeHat.com