Фактори за екологична безопасност на PVC прозорци

Прозоречните рамки, изработени от поливинилхлорид, произведени съгласно новата производствена технология и в съответствие със съвременните стандарти, надвишават дори дървените прозорци с екологични параметри.

При модернизиране на домашното стъкло мнозина предпочитат да инсталират дървени прозорци, вярвайки, че практичните и евтини пластмасови рамки оказват отрицателно въздействие върху здравето на домакинството и околната среда. От дълго време поливинилхлоридът (PVC) беше в центъра на спорните дискусии относно използването му като производствен материал.

Но научните изследвания показват, че използването на съвременни производствени методи и стандарти за обработка на PVC се е превърнало в материал с огромни перспективи за безопасна и практическа употреба в строителството. По-специално това се отнася до производството на PVC дограма. Ето няколко ключови фактора, които сочат за безопасността на PVC дограма.



- Само 4 от световните запаси от петрол се използват за производството на пластмаси, от които 1 е поливинил хлорид. За сравнение, 40 от световните газови и петролни запаси се изразходват за изграждане на енергийни доставки.
- Основният компонент на PVC е хлорът, който се получава от каменна сол и масло, където маслото е само 43.
- ПВЦ прозорците, произведени с помощта на нови производствени технологии, имат експлоатационен срок над 50 години.
- Производителите на PVC непрекъснато се стремят да сведат до минимум емисиите на вредни вещества по време на производствения процес. Един от тези производители може да бъде намерен на адрес https://labrador-spb.ru/
- При рециклиране пластмасовите прозорци се рециклират за производството на PVC гранули. Рециклираните материали могат да се използват отново, за да се направят нови прозорци най-малко седем пъти.

Благодарение на дългосрочното използване на PVC дограма (50 или повече години), високо ниво на енергийна ефективност, както и възможността за рециклиране 100 анализ на екологичната ефективност е показал, че PVC е един от най-добрите в класацията на еко-равновесието на материалите, използвани за производството на рамки. В сравнение с други видове прозорци, PVC дограма също са най-добри резултати по отношение на потреблението на енергия и емисиите на CO2.

Проучване, проведено през 2005 г. в Политехническия университет в Барселона, показа, че пластмасовите прозорци с двоен стъклопазъм имат сравнително най-ниското потребление на енергия (1740 kWh) и най-ниските емисии на CO2 (740 кг). Изненадващо, дървените прозорци бяха с по-нисък рейтинг, както по отношение на енергийната ефективност, така и на емисиите на въглероден диоксид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Купуване на прозорци с отстъпка, личен опитКупуване на прозорци с отстъпка, личен опит
Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорциКакво да имате предвид при избора на рамки за прозорци
Може да се монтира пластмасова дограма през зиматаМоже да се монтира пластмасова дограма през зимата
Какви са PVC прозорците?Какви са PVC прозорците?
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Дървени прозорциДървени прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Относно екологичността на PVC дограмаОтносно екологичността на PVC дограма
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Фактори за екологична безопасност на PVC прозорци
© 2021 BggeHat.com