Какво да имате предвид при избора на прозорци?

Какво да имате предвид при избора на прозорци?

Ако говорим за дървени прозорци, тогава модерните и съветските профили трябва да бъдат диференцирани. Старите варианти са комбинация от дърво и стъкло. Много ги наричат ​​"дограма". Качеството на съветските системи за прозорци оставя много да се желае. Но времето не стои неподвижно и в момента прозорците от дърво се изпълняват, като се вземат предвид световните стандарти и изискванията за качество. Характеристика на дървените профили е новаторската система за управление на прозорци. За да се предпази материала от атмосферни влияния, специални предпазни тампони и гуми за изливане на вода

Металопластични профили и върху тях съвсем здраво влязоха в живота на съвременния човек. Тяхната практичност и красота подбуждат потребителите. Основният компонент на тези профили е поливинилхлорид. Съвременната технология е разработена с помощта на титанов оксид и стабилизатори. Висококачествените металопластични профили трябва да притежават сертификат за качество на държавата. Което трябва да бъде представено от продавача на прозорци при първото искане на купувача, тъй като профилите трябва задължително да са безопасни за здравето.

Що се отнася до алуминия, това е много по-лесно и по-технологично напреднало от дървото. Той произвежда трайни и надеждни профили. Но въпреки това прозорците, изработени от този материал, трудно се намират в жилищни сгради, тъй като алуминият прави топлината перфектно, поради което има ниски топлинно спестяващи качества. Наред с други неща, за разлика от дървените конструкции, алуминиевите прозорци изглеждат неудобни и студени.



Алуминиеви профили трябва да бъдат инсталирани за големи прозорци, балкони и витражи, където силата на рамката е на първо място. Прозорците на този материал могат да имат някакъв цвят и форма и могат да бъдат отворени по различни начини.

Алуминият и металопластът, за разлика от дървото, са надеждни и издръжливи. След 45 години работа, те могат да бъдат рециклирани за по-нататъшна употреба.

Що се отнася до запазването на топлината, алуминият губи. Пластмасата и дървото могат да поддържат идеално топлината в помещението. С всичко това дървото е два пъти по-скъпо.

Трябва да се помни, че дървото е подложено на пожар. Алуминият и пластмасата са забавители на горенето. Разбира се, възможно е дървеният материал да се обработва със специални средства. Но е безопасно да се обадя на такъв прозорец? Този проблем остава открит.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Какви са PVC прозорците?Какви са PVC прозорците?
Алуминиеви конструкции за предимствата и недостатъците на прозорците и вратитеАлуминиеви конструкции за предимствата и недостатъците на прозорците и вратите
Дървени прозорциДървени прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Затоплящи прозорциЗатоплящи прозорци
Относно екологичността на PVC дограмаОтносно екологичността на PVC дограма
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Фактори за екологична безопасност на PVC прозорциФактори за екологична безопасност на PVC прозорци
» » Какво да имате предвид при избора на прозорци?
© 2021 BggeHat.com