Какви са PVC прозорците?

Поливинилхлорид или PVC е материал от групата на термопластичните материали. Последните се наричат ​​пластмаси, които могат да бъдат рециклирани след процеса на формоване на желания продукт. Поливинилхлорид в чиста форма включва нефтохимичния продукт етилен (43) и свързан хлор (57), който се отделя от обикновената сол.

Готовият PVC се получава под формата на прах. При производството на PVC профили, към поливинилхлорида се добавят различни стабилизатори, добавки, модификатори и пигменти. Те значително повишават свойствата на PVC, например устойчивост на ултравиолетовите лъчи и въздействието на атмосферата, заваряемост, качество на повърхността, стабилност на цвета и много други. Можете да купите PVC дограма в Europlast. На сайта на компанията windoweuroplast.ru можете да видите опциите за сътрудничество.

Стабилизаторът се води главно в пасивно състояние. Днес има тенденция да се използват цинкови и калциеви съединения вместо олово, които са по-безвредни вещества.

Модификатори се добавят към поливинил хлорид, за да се получи материал с висока якост на удар. Този индикатор характеризира способността на PVC да абсорбира механична енергия при разрушаването и деформацията, причинени от удара. Благодарение на модификаторите силата на профила на прозореца по време на неговата обработка значително се увеличава. Поради тази причина поливинил хлорид, използван при производството на профила, понякога се нарича модифициран.



Струва си да се отбележи, че мономерите на винилхлорида не се освобождават изобщо по време на обработката на профила, тъй като тяхното съдържание в материала е много ниско (само 1 mg / kg).

PVC прозорците се характеризират с висока устойчивост на огън. Този материал не се влияе от киселини, основи, вар и атмосферни фактори.

От всичко казано по-горе, с твърдо доверие може да се каже, че поливинилхлоридът за производството на прозоречни профили е абсолютно безобиден за околните. Това се потвърждава от редица сертификати, които всеки производител на PVC профили винаги може да предостави.

Прозорците от пластмаса се използват широко във всички сгради и съоръжения, независимо от предназначението им, тъй като за тяхното използване няма санитарни и екологични ограничения. Също PVC прозорци и всякакъв друг материал, трябва да отговаря на много технически изисквания, по-специално, шумо и топло изолация, правилната циркулация на въздуха, и така нататък. Н. Тъй като всички тези качества са характерни за пластмасови прозорци, то това е точно причината за това популярността им ,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са най-добрите пластмасови прозорци или дървени?Какви са най-добрите пластмасови прозорци или дървени?
Етапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителяЕтапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителя
Технологията на ламиниране трансформира пластмасови прозорциТехнологията на ламиниране трансформира пластмасови прозорци
Керамични кухненски мивкиКерамични кухненски мивки
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Леене на пластмаси от А до ЯЛеене на пластмаси от А до Я
Какъв вид избелване е част от детергента в съдомиялната машинаКакъв вид избелване е част от детергента в съдомиялната машина
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
За винил сайдингЗа винил сайдинг
Типове структурни стоманиТипове структурни стомани
» » Какви са PVC прозорците?
© 2021 BggeHat.com