Етапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителя

За остъкляване на нови апартаменти собствениците предпочитат инсталацията на модерни пластмасови прозоречни системи, така че остъкляването на апартаменти в нови сгради се извършва главно от пластмасови прозорци на водещи европейски компании. Сред производителите първите три места са заслужено заети от фирмите, описани по-долу.

Пластмасови системи KBE

KBE PVC профилите са изработени от трайна пластмаса, състояща се от естествени суровини, големи предимства на които са тяхната лоша запалимост и бързо отслабване в случай на пожар. От началото на 2000-те години компанията използва технологията "Грийнлайн", която изключва наличието на оловни съединения в продуктите.

Продуктите на KBE са произведени на постоянно високо ниво повече от 40 години и напълно се съпротивляват дори на екстремни климатични условия във всякакви климатични зони. Благодарение на замяната на олово с калциеви и цинкови съединения, пластмасовите системи на компанията са сред водещите европейски производители по отношение на чистотата на околната среда.

Пластмасови системи на века

През последните трийсет и пет години Остъкляване на апартаменти изпълнена успешно производство на прозоречни системи на века, който е един от водещите производители на прозорци, с помощта на нов тип двоен стъклопакет с перфектна топло- и звукоизолация. Windows век, създадена в съответствие с най-високите изисквания за продуктите от този тип, които могат да бъдат инсталирани във всяко помещение, включително и детска стая на апартамента.

Прозорците на века са достъпни във всички конфигурации, което е особено привлекателно за дизайнерите и архитектите.

Многокамерните прозорци, реализирани заедно с идеални уплътнения, позволяват да се осигури оптимален въздушен слой между външната атмосфера и въздушния пълнеж на помещенията на апартамента. Скъсаните и леко заоблени краища на прозорците опростяват работата и поддръжката на производствените прозорци на тази фирма. Прозоречните профили на века са направени от дебелина от 58 до 82 милиметра, докато по-голямата дебелина на пластмасата осигурява по-добра топлоикономическа характеристика на конструкцията. За икономия, остъклението на едностаен апартамент се извършва от различни видове прозорци:

  1. Veka Euroline - са инсталирани в леки климатични условия и спални жилищни райони с нисък външен шум;
  2. Veka Softline е проектирана за по-тежки климатични условия и е най-подходяща за северните райони на страната;
  3. Veka Swingline - универсален дизайн със заоблени външни контури.

Пластмасови системи Rehau

Прозорците на компанията Rehau - най-висококачествените продукти, дължащи се на продължаващи научни разработки и голям избор на системи и техния дизайн.

Видове прозорци на REHAU:

  • REHAU Euro 60 - трикамерни двойни стъкла;
  • REHAU Euro 70 - трикамерни прозорци с двоен стъклопакет с различен цвят на брошури;
  • REHAU Geneo - в прозорците с двоен стъклопакет на този модел се използва влакно вместо стомана.

Прозорците на REHAU се адаптират към температурните колебания, нечувствителни към механични повреди и са предназначени за продължителна работа.



Модерно остъкляване на двустаен апартамент се прави с PVC дограма, които могат да бъдат определени като принадлежащи към три групи:

  • прозорци от еднопластова конструкция, произведени само в отваряема версия;
  • прозорци от двукомпонентен дизайн, имащи една или две люлеещи се врати;
  • прозорци с трикоспиден дизайн, най-удобните от които са системи с фиксиран централен лист и подвижни крайни крила.

Съществува и разлика в начина, по който се отварят клапите:

  • фиксирани прозорци, доста неудобни за грижа за външната повърхност на прозорците. Те се инсталират по-често в офис помещения с контрол на климата;
  • сгъваеми врати, особено подходящи за очила с голяма площ;
  • сгъващите се врати се отварят отгоре. Те се инсталират главно в онези стаи, където люлеещите се врати пречат на преминаващите хора;
  • окачени и наклонени врати, най-популярните от всички видове конструкции.

Етапи на инсталиране

Основните етапи, според които остъклението на двустайните апартаменти и апартаментите в друга област са следните:

  1. Измерване на отворите на прозорците. Измерването, извършено за стандартни правоъгълни прозорци, първоначално се състои в измерване на ширината на отвора. Това е разстоянието между склоновете от вътрешната страна на стената.
  2. Тогава се измерва височината между перваза и наклона отгоре, към която се прибавя височината на перваза на прозореца.
  3. Измерванията се извършват на не по-малко от три точки - в средата и по краищата на отвора, като най-малкото измерване се взема като основа.
  4. Широчината на прозорците може да бъде различна в зависимост от условията, но се приема, че височината е еднаква за всички. Използвайки вертикалната линия на нивото на водата, се проверява вертикалната кривина на отвора и хоризонталното изкривяване.
  5. Пластмасовата конструкция е монтирана на 2/3 от стената, като се брои от вътрешната повърхност, но при външна изолация прозорецът е малко по-голям от този размер.
  6. За монтаж на външната повърхност е необходимо да се добавят около 5 сантиметра към наличната широчина на отвора, но неговата ширина може да се регулира в зависимост от наличието на външна топлоизолация.
  7. Размерът на прозоречните первази се изчислява, като се вземе предвид разстоянието от стената и ширината на рамката, прибавено към 1/3 от размера на радиатора.

След завършване на всички измервания на отварянето на прозореца и бъдещите елементи на прозоречната конструкция е възможно да се започне практичното остъкляване на апартамента на "до ключ" по реда на структурата в една от съответните профилни компании.

Монтаж на пластмасов прозорец

След получаване на поръчания дизайн от производителя можете да продължите с директната инсталация на прозоречната система:

  • пространството до прозореца се изчиства, всички мебели се отстраняват;
  • подовата настилка и отоплителните радиатори са покрити;
  • Старият прозорец се демонтира заедно с перваза на прозореца;
  • От вътрешната страна на рамката се пробиват дупки за закрепване на новата прозоречна система (три от всяка страна и две отгоре и отдолу);
  • за да се елиминира възможността за образуване на студени мостове, вътрешните кухини се пълнят с монтажни пяна-
  • в долната равнина на отвора на прозореца се поставя пластмасов субстрат по такъв начин, че хоризонталните елементи на прозореца да са в хоризонтална равнина;
  • след това конструкцията на рамката или прозореца се инсталира на субстрата, в зависимост от нуждата. Подкрепа остава в сила за продължителността на операцията;

Хоризонталността на прозоречната система се контролира от нивото на водата.

Общата цена на остъкляването на апартамента зависи от броя на стаите и съответно от броя на вградените прозоречни системи. Крайната цена на монтажа на прозорците също е силно повлияна от избрания производител и вида на прозоречната система. По-специално, доста голям дял в цената е цената на единица с двоен стъклопакет. В допълнение към инсталирането на прозорци в хола, потребителите често поръчват остъкляване на балкони / лоджии, което значително увеличава топло и звукоизолацията на апартамента. Друг важен параметър, оказващ влияние върху цената на пълното остъкляване на апартамента, е качеството на инсталирания прозорец, благодарение на което е възможно да се избере един или друг вид отваряне на брошурите. Цената на инсталацията включва и услугите на екипа на работниците (ако не сте инсталирали самите прозорци), демонтиране на стария прозорец, почистване на строителни отпадъци и т.н.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оценка на най-добрите пластмасови прозорци в МоскваОценка на най-добрите пластмасови прозорци в Москва
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Какви са PVC прозорците?Какви са PVC прозорците?
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Завършване на лоджиятаЗавършване на лоджията
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Гаранция за качество на пластмасовите прозорциГаранция за качество на пластмасовите прозорци
» » Етапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителя
© 2021 BggeHat.com