Какви са най-добрите пластмасови прозорци или дървени?

Пластмасови европрозорци - един от най-популярните продукти на пазара на компоненти на строителни материали. В продължение на няколко десетилетия на съществуването си, те се оказаха с висока спестяваща топлина и оперативни свойства. Но въпреки това прозорците, изработени от естествено дърво, наскоро придобиха все по-голяма популярност. Нека да разгледаме най-добрите пластмасови прозорци или дървени конструкции, какво се различават и какви предимства имат.

Структура на пластмасовия прозорец

Пластмасовите прозорци се произвеждат с помощта на най-новите технологии от многокамерен профил. Материалът, използван като суровина, е поливинилхлорид. Той има отлична топлопроводимост, не променя свойствата си под въздействието на външни природни фактори и отговаря на всички изисквания за екологично качество. Тези полимери от клас А принадлежат към група с висока степен на безопасност, когато при молекулно разлагане не излъчват токсични вещества. Ето защо митът за фатални изпарения може да бъде напълно разсеян.

Разнообразие от пластмасови прозорци са конструкции от метален профил, покрити с пластмаса. Те се характеризират с голяма здравина, издържливост и повишена устойчивост на пробив. Всички дървени прозорци, пластмасови прозорци, както и система от метални профили, които се събират в съответствие с ГОСТ стандарти и регламенти, никога няма да се изкриви, всички заключващи устройства да работят правилно в студено време, студеният въздух не прониква в стаята.

В допълнение, има по-силен подсилен профил, допълнен от четири усилени ребра от стомана. Тези конструкции се препоръчват за използване при производството на големи прозорци, както и за монтиране на блокове за прозорци в високи сгради с увеличено плаване.

Ако разглеждате блок от прозорци в секция, той се състои от следните елементи:

  • едно- или двукамерни прозорци с двоен стъклопакет;
  • PVC профил;
  • стъклопакет;
  • гумено уплътнение;
  • Спенсър.

PVC профилът от своя страна се състои от въздушни камери и метална армировка. Поради сложната, но внимателно обмислена структура, пластмасови прозорци не се натрупват кондензат, са устойчиви на механичен стрес, не губят свойствата си на ултравиолетовите лъчи, от изхода натрупаната влага чрез специален улей. Звукоизолационните и топлинно спестяващи параметри за стандартен пластмасов прозорец са с порядък по-нисък от този за дървените прозорци от ново поколение. Но цената за PVC дограма е по-ниска от цената на профил, изработен от естествено дърво.

В процеса на работа PVC и металопластните прозорци не се нуждаят от допълнителна грижа. Рамката от дърво трябва да бъде почистена от пилинг боя, обезмаслена, покрита с нов слой боя или лак. Без значение колко здрави и гъсти са дървените рамки, те ще загубят своето основно свойство или ще изсъхнат от постоянната топлина, или ще се надуят от прекомерна влажност. За да се направи окончателно заключение - че е по-добре пластмасови или дървени прозорци, ще разгледаме структурата и предимствата на дизайна от естествена дървесина.

Структура на прозорци от дърво

Дървен прозорец блок е съставен от няколко ламели, които преди това са преминали няколко етапа на обработка. Обикновено се състои от три залепени ламели. Преди да се пристъпи към поточната линия на строителството на прозореца, дърво се изчиства от смола джобове, възли, импрегнирани с ленено масло, грундирани и лакирани. Така можем да заключим, че в прозорците на естествените материали има опасни химически съединения.

Независимо от това, около 70 европейци предпочитат да инсталират прозорци и врати от домовете си, обяснявайки това с високата екологичност на материала. Освен това в стаята с дървени прозорци винаги има уютна и комфортна атмосфера. Рамките от дърво перфектно се хармонизират с фасадите на къщи, построени от дървен материал.

Дървената рамка и вратите не съдържат кухини, както в металопластичния профил. Той се състои от твърда dosokimeyuschih бетон геометрична форма. Пружини, вдлъбнатини и дупки по дървените ламели по целия периметър на конструкцията са необходими:

  • за вътрешния праг;
  • за външен отлив;
  • за допълнителен уплътнител.


Модерни дървени прозорци са оборудвани с подсилени метални панти, поддържащи дизайна за няколко десетилетия.

За по-стегнато прилепване на листа към рамката се простира двуслоен каучуков уплътнител по протежение на контура. Съответно тези добавки увеличават цената за крайния продукт. Предимството на дървени прозорци може да се нарече тяхната естетическа привлекателност, екологична чистота и топлопроводимост. Дъбовите прозорци защитават помещението много повече от студено проникване през зимата, отколкото от многокамерен пластмасов профил.

Прозорци с двоен стъклопакет за прозорци от дърво и пластмаса

Преди да решите какво да инсталирате в дома си - дървени прозорци, пластмасови прозорци, което е по-добро и от което е по-добре да се въздържат, да кажем няколко думи за чашите и техните сортове. Прозорците с двоен стъклопакет за дървени прозорци са идентични с пакета за прозорци, изработени от пластмаса. Също така се състои от две или три чаши с дебелина 4 мм. Камерите между стъклата са абсолютно херметични, те не натрупват конденз и не позволяват утаяване отвън. Този ефект се постига благодарение на наличието на разделителна рамка и суха абсорбираща, абсорбираща влага.

Под опаковката в профила е необходим жлеб за проветряване на студената зона под прозореца с двоен стъклопакет. Кухината между стъклата може да бъде запълнена както с въздух, така и с газове:

  • аргон;
  • криптон;
  • ксенон;
  • SF-6;
  • Смес от газове, която намалява топлопроводимостта на стъклото.

За по-надеждно закрепване на прозореца с двоен стъкло към крилото се използва остъклена плоча или стъклопакет, а свързващите точки на стъклото с дървения профил се запълват с изолационен силиконов пълнител. Тъй като дървото, когато е мокра, има свойството да се деформира и подува, производителите на дървени прозорци са предвидили пластмасови изходи с вентилация и термичен мост за вратите и рамката.

В пластмасови прозорци за закрепване на прозореца с двоен стъклопакет се използват само остъклените топчета и силиконовият уплътнител. Филетата са кръгли и оформени или с остър ъгъл. По желание на клиента стъклото може да бъде покрито със слънцезащитно или антирефлексно покритие.

За високи офисни сгради често се използват стилни стъкла с двоен стъклопакет с огледално или цветно покритие.

Въпросната цена

Не винаги за цената на дизайна може да се определи кои са по-добри, пластмасови или дървени прозорци. Много популярни компании преувеличават стойността на продуктите поради "марка", ненужни компоненти или допълнителни, малко смислени функции. Цената на прозореца се определя главно от качеството на суровините. Лиственица, дъб или бор преди да станат кадър, преминават през няколко етапа на обработка. Това също изисква разходи. При производството на дървени прозорци повече служители са ангажирани с използването на скъпо специализирано оборудване. В това отношение цената на дървесните изделия е много по-висока.

Ценовият диапазон за пластмасови конструкции варира в зависимост от качеството на профила, голямата гъвкавост на изолационното стъкло, времето на изпълнение и аксесоарите. Германските компоненти се считат за най-надеждни и издръжливи, така че прозорците от Германия са най-скъпи.

Във всеки случай, зависи от собственика на дома или офиса да решат кои дървени или пластмасови прозорци са най-подходящи. Строгите привърженици на еко-стил предпочитат всички материали за дърво. Те не само смятат, че този материал е полезен за здравето, но също така разчита на своята положителна енергия и благоприятна аура. Собствениците на вили, изработени от тухли или греди, инсталират елитни дъбови структури, които напълно съответстват на интериора и екстериора на сградата, а също така подчертават стабилността и възможностите за представяне. Някои собственици на апартаменти, които нямат големи доходи, но мечтаят за прозорци от дърво, поръчват PVC конструкции с предната страна на профила на имитация на естествено дърво.

Независимо кои прозорци избирате, важно е да вземете предвид параметрите, преди да направите поръчка, което ще ви помогне да направите правилния избор в полза на тази или онази опция.

  • назначаване на помещения (жилищни или сервизни);
  • стил на строителство;
  • общи размери на отвора на прозореца;
  • форма на отвора на прозореца (квадратна, правоъгълна, трапецовидна, кръгла, извита)
  • строителни материали от стени;
  • климат.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
ПВЦ прозорци и кой профил е по-добърПВЦ прозорци и кой профил е по-добър
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Какви са най-добрите пластмасови прозорци или дървени?
© 2021 BggeHat.com