Избор на съвременни дървени прозорци

Дървени прозорци в модерен дизайн - това е сравнително сложна система. За тези прозорци да продължи дълго време, когато избирате си струва да се обърне внимание на някои характеристики на този дизайн.

Използвани материали

При производството на прозорци се използват дървесни видове като ела, бор, смърч, дъб, лиственица. Особено ценни са прозорците с висока якост на меранти и махагони, тъй като те не се страхуват от влажната среда и не гният. Това се дължи на особеностите на техния растеж.

Влажността на дървото директно зависи от неговите физически и механични свойства. Затова сушенето получава толкова голямо внимание: първо премахнете капилярната влага и след това изпарете хигроскопично, което намалява обема на дървесината, като увеличава нейната здравина. Дървеният материал се счита за подходящ за по-нататъшна обработка, ако влагата след сушене е от 10 до 14%.

Предимства на трислойния ламиниран фурнир дървен материал



Наскоро дървените рамки претърпяха значителни промени по конструктивен начин. Ако по-рано в конструкциите се използва обикновена масивна дървесина, евентуално изсъхване, деформиране и напукване, сега се използва многослоен залепен лъч. При правилното сушене на плоскостите, залепените греди практически не се свиват, те не образуват пукнатини. В този случай използването на залепени елементи позволява производството на прозорци с всякаква форма и размер, което е невъзможно при използването на единичен материал.

Ако сравним изграждането прозорец на целия масив и трислойно ПДЧ, последните имат по-голяма сила на равни части (ламиниран продукт повече от 40 твърди и 80 - по-трайни от масивно дърво). Всички дефекти на дърво са отстранени преди залепване, поради дизайна на дървения материал е по-издръжлив, предотвратява изкривяване, се осигурява точност на размерите. От прозорците на ламиниран фурнир дървен материал се добавят остъкляване, което дава стягане система.

Видове ламиниран фурнир дървен материал

Дървесината в трислойна залепена лента може да се комбинира. В този случай, всички слоеве са направени, например, от бор, и един слой от по-ценни дървесни видове. Това създава облика, че прозорците са изцяло изработени от скъпо дърво. Важно е да запомните, че производителят не използва сърцевината на дървото, за да направи прозореца. Ето защо е по-добре да изберете солидни компании, където формите на дървесината са представени на различни етапи от производството. В края на краищата, готовият прозорец не може да бъде отрязан за проверка, така че можете да видите използваната лента в "чиста" форма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Европрозорци дървениЕвропрозорци дървени
Всичко за дървени врати и дървени прозорциВсичко за дървени врати и дървени прозорци
Дървен дъб прозорец модерен поглед към интериораДървен дъб прозорец модерен поглед към интериора
Как да не замразите през зиматаКак да не замразите през зимата
Дървени прозорциДървени прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Фактори за екологична безопасност на PVC прозорциФактори за екологична безопасност на PVC прозорци
Дървени прозорци екология на животаДървени прозорци екология на живота
» » Избор на съвременни дървени прозорци
© 2021 BggeHat.com