Европрозорци дървени

Прозорците имат важна декоративна роля във външния образ на къщата и нейния интериор. Ето защо при избора на европрозорци естетичният критерий е един от основните.

Европрозорци дървениЕвропрозорците дървени имат красив профил дълбоко високо качество повърхностна обработка и разнообразие от цветови решения. Използването на високотехнологично оборудване при производството им дава възможност да се осигурят гаранции за период от 50 години при правилна експлоатация.

недостатъци:

  • наличие на дефекти (възли, пукнатини, смола и т.н.)
  • повечето скали са нестабилни да гният и бъгове;
  • ниска хигроскопичност.

предимства:

  • уникален естествен аромат;
  • Производство на прозорци от всякакъв вид;
  • имат високи звукови и топлинни свойства;
  • замръзване;
  • Лесен за експлоатация и, ако е необходимо, ремонт;
  • екологосъобразно;
  • богат външен вид.

Дървесината е идеална за изработка на прозорци, защото нейните физични и механични свойства са по-подходящи за тази функция: тя е едновременно трайна и пластична.

Дървесината може да издържи тежки товари и в същото време да не се деформира. Следователно, по въпроса кои пластмасови или дървени прозорци да избират, това е важен аргумент в полза на дървото.

Видове дърво, използвани за изработка на прозорци

Известно е, че най-скъпите дървени европрозорци са направени от дъб, орех и бук. Най-достъпната ценова категория обаче се счита за бор. Най-оптималната опция може да бъде прозорец, изработен от бор, но с външно покритие за всяка ценна порода.

бор

Този тип дървесина се характеризира с гъста структура, която прави боровите прозорци непредубедени в експлоатация и им осигурява високи термофизични характеристики.

Основният аргумент в полза на бор - наличието на няколко достъпни ценови категории на дървесината, което прави възможно да се произвеждат прозорци, дори и за малък бюджет. Боядисване на рамката по какъвто и да е цвят по желание на клиента ви позволява да поставите прозореца в готов интериор. Освен ремонт на дървени прозорци, ремонт на прозорци от пластмаса и алуминий е една ценова ниша. Така че си струва да спести на здраве?

лиственица

Европрозорци дървениКогато правите прозорци от лиственица, оцветителите обикновено не се използват, защото уникалният им естествен нюанс и идеалните годишни пръстени придават на прозорците благороден облик. Силата на тези прозорци надвишава дори дъбовия. Само прозорците от лиственица не могат да бъдат третирани с антисептично средство поради тяхната уникална антибактериална смола, само естествени вещества се отделят в околната среда.

махагон



Според производителите махагонът е най-добрият материал за изработка на прозорци: той е лесен за обработка и прави точно напасване дори на малка част. Тази порода обаче изисква задължителна обработка от ултравиолетови лъчи и влага.

дъб

Класическият материал за завършване на богато жилище е дъбът. Елегантната текстура и уникалната структура на влакната, заедно с висока якост, водоустойчивост и издръжливост правят ценното дърво идеален материал. Дървени прозорци, чиято цена е напълно оправдана от тяхното качество, ще продължи много години.

Единственият недостатък на прозорците от дъб е ограничаването на избора на цветове: основно това са оттенъци на кафяво.

Грижа за дървени европрозорци

Европрозорци дървениДървените европрозорци не изискват специални грижи, но външният им вид трябва да се следи. Когато замърсявате профила или аксесоарите, използвайте суха мека гъба за почистване. Това ще предотврати повреждането на боята и ще предотврати повреда на хардуера.

За появата на прозорци за дълго време остават девствени, експертите препоръчват веднъж месечно да избършете профила с влажна кърпа с мек почистващ препарат. За саморегулиране на повреди по боя, използвайте само инструментите, препоръчани от производителя.

Веднъж годишно трябва да извършите задълбочена проверка на дървените европрозорци (проверка на пломбите, плътността на вестибюлите, подвижността на фитингите, проверка на изолационните стъкла и др.).

Самосглобяване

За тези, които все пак решиха да спестят пари за инсталиране или ремонт на еврозоната, най-лесният вариант би бил да го инсталирате. Ремонтът на дървени дограми, чиято цена не е висока на пазара, най-добре се оставя на професионалистите. Въпреки това, си струва да се помнят някои нюанси за самоинсталация на прозорците:

  1. При инсталиране на прозорец в дървена къща е необходимо да се монтира междинна рамка, която няма твърдо фиксиране. Това се дължи на факта, че подобни къщи се свиват и с твърда кутия може да се счупи дървен европрозорец. В тухлени или панелни къщи този скелет не е необходим.
  2. Поръчаният прозорец трябва да е с 3 см по-малък по ширина и височина от отварянето на прозореца. Оставете място за монтиране на пяна. В допълнение, с размера на back-end можете да направите грешка и прозорецът просто не се вписва в отвора.
  3. За закрепване на дървени европрозорци най-често се използват монтажни плочи.
  4. Монтажът на прозоречните первази се извършва преди запълването на склоновете.

Важно при закупуване на прозорци

  • Необходимо е да се реши коя къща да е дървена дограма: дача, със замръзващи стени през зимния период жилищна къща с добро отопление. Големите температурни колебания не са подходящи за всеки тип дървесина.
  • Не пренебрегвайте качеството, така че в бъдеще да не харчите повече пари за ремонт.
  • Обърнете специално внимание на избора на фитинги и качеството на склоновете, улеите и уплътненията. От външната страна на прозореца трябва да се изисква излитане! За защита на профила от слънчева светлина и атмосферни валежи е необходимо да се защити външната повърхност на прозореца с алуминиев профил.
  • Лепените лъчи в сравнение с масивната дървесина не подлежат на деформация.
  • В идеалния случай, ако изолационното стъкло е запълнено с аргон (инертен газ), който има висок шум и топлоизолация.

Инсталацията е най-добре възложена на професионалисти. Първо, те ще го направят бързо и ефективно, и второ, ще дадат гаранция за тяхната работа. И ако се случи нещо, ремонтите ще бъдат направени безплатно.

Днес дървените прозорци вече не са лукс, а необходимост. Последните постижения на технологиите позволяват да се запазят естествените предимства на дървесината, като почти напълно се елиминират нейните недостатъци в крайните продукти. Трайността и дълготрайността на дървените прозорци са тествани от десетилетия, а елегантният им вид никога не излиза от модата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени прозорци по поръчкаДървени прозорци по поръчка
Предимства на технологията за производство на дървени европрозорциПредимства на технологията за производство на дървени европрозорци
Всичко за дървени врати и дървени прозорциВсичко за дървени врати и дървени прозорци
Дървен дъб прозорец модерен поглед към интериораДървен дъб прозорец модерен поглед към интериора
Монтаж и монтаж на прости дървени прозорциМонтаж и монтаж на прости дървени прозорци
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
В прозорците ви дървени прозорци на отстъпка цениВ прозорците ви дървени прозорци на отстъпка цени
Дървени прозорциДървени прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
» » Европрозорци дървени
© 2021 BggeHat.com