Всичко за дървени врати и дървени прозорци

Имаше вековни традиции в използването на дърво в подредбата на къща. Несъмнено дървените прозорци и врати са хармонично съчетание от технологии, естетика и екологосъобразност. Съвременните изделия от дърво са надеждни, удобни и функционални. Дървените конструкции допринасят за запазването на добър вътрешен микроклимат.

Гъвкавостта на дървесния материал ви позволява да осъществите всякакви идеи за облицованите от клиента конструкции под формата на арки, обогатени с художествени резби. Качествените фитинги позволяват продуктите да бъдат по-стабилни, когато се използват.

Какво трябва да бъде дърво?

Изборът на дървесни видове (череша, бор, дъб, смърч, махагон, тик и др.) Зависи от предпочитанията на конкретен потребител. Купувачът обаче трябва да вземе предвид следните фактори:

  • Иглолистните видове (кедър, смърч, лиственица, бор) са по-малко издръжливи. Дърветата от тези скали са меки и бързо се разграждат при висока влажност. Основното му предимство е,
  • Твърда дървесина (дъб, тиково дърво, орех) - прозорците и вратите на тези видове служат за дълго време, но те имат свой собствен брой недостатъци. Такива проекти имат голяма маса. Това трябва да се има предвид при избора на аксесоари. Също така, скалите имат ниска топлоизолация.

Максималните предимства са дизайнът на лиственицата - с висока твърдост те са достатъчно леки, устойчиви на влага, а вредните насекоми ги избягват.

Производствената технология се подобрява в съответствие с нуждите на пазара:

  • Дървените врати и прозорци, изработени от масивна дървесина, са скъпи, но не много функционални;
  • Рамките или вратичките от залепени греди са възможно най-хармонични и качествени, устойчиви на свиване, запазват топлината. Залепеният лъч е по-твърд на 40 градуса и по-силен от дървения масив, който не е обект на непрекъснато напукване.

При избора на дървени продукти, трябва да обърнете внимание на структурата на дървото - не трябва да има неравности, пукнатини. Висококачествената повърхност не може да има неравномерни фуги. При производството на масива не се използва свободното ядро ​​на дървото.

Вратата и прозорците са импрегнирани с екологични антисептични и противогъбични средства, водо-отблъскващи грундове. И едва тогава са покрити с боя на водна основа. Такива бои позволяват на дървото да извършва въздушен обмен между улицата и стаята. Въпреки оцветяването, в качествения продукт чрез тонизиране, трябва да се види структурата на дървото, моделът му.



Необходимо е да се провери качеството на обработката. За да направите това, е достатъчно леко да натиснете нокът на повърхността - ако има видими следи, по-добре е да откажете да закупите такъв продукт.

Качество на продукцията: Европрозорци или дограма

Нека разгледаме два основни вида прозорци:

  • Дърводелство - проходът на тези прозорци е направен от дървена дограма. Те са екологични, имат голям джоб между вратите. Такива конструкции предполагат наличието на листовки, клапи, които в крайна сметка започват да се деформират и да спрат плътно към рамката;
  • Европрозорците - са изработени от ламиниран фурнир, нямат прозорци, са херметични. Техните проекти са възможно най-комфортни и звукоизолирани и не са по-ниски от пластмасовите конкуренти за топлоизолация и нямат недостатъци.

Широка гама от форми на рамки, опции за остъкляване и начини за отваряне (вертикално или хоризонтално) ще позволят на купувача да вземе това, от което се нуждае. Най-често срещаният вариант е единичен стъклен агрегат. Въпреки това, нищо няма да предотврати инсталирането на многокамерни прозорци.
В допълнение прозорците, изработени от дърво, са снабдени с външен профил от алуминий или пластмаса. Той предпазва продукта от излагане на слънце и влага. В този случай специализираните закрепващи устройства (скоби) позволяват на дървото да диша.

Можете също така да използвате скъпо дърво. Възможно е да се произведе прозорец на базата на алуминиева рамка, върху която се поставят букови, махагонови и пепелни панели.

С променливостта на своя дизайн, дървените прозорци изобщо не губят тяхната използваемост.

Дървесина като материал за производство на врати

Две основни групи врати (в апартамент и вход) са разделени на няколко типа:

  • Конструкцията е изработена от масивно дърво;
  • Щит - в крилото на вратите има метални листове;
  • Уплътнител за изолация;
  • Врати от ламиниран фурнир;
  • Дървен материал, покрит с естествен фурнир - основната кърпа (обикновено бор) е покрита с тънък слой скъп материал (махагон, череша, магнолия). Това улеснява и намалява разходите за строителство.

Външните врати трябва функционално да бъдат масивни. При извършване на това не е препоръчително да се правят вложки от стъкло или други материали, които намаляват здравината на продукта. В това отношение дървесината е донякъде по-ниска от металните конструкции, но съществено е от полза за пластмасовите изделия. Вътре в апартамента врати - обикновено по-тънки, така че е възможно да ги оборудват със стъклени вложки или стъклени вложки с нестандартна форма.

Избирайки екологичната съвместимост и красотата, не забравяйте, че прозорците и вратите от дърво изискват допълнителни грижи. На всеки 5-7 години е необходимо да се актуализира боята. За да се избегнат отрицателните ефекти на влагата, помещенията трябва редовно да се вентилират. Важно е да запомните огнеупорната функция на вратите и прозорците: дървените прозорци и дървените врати трябва да бъдат оборудвани със специални огнеупорни фитинги. Тези конструкции не се сриват, когато са изложени на огън.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
В прозорците ви дървени прозорци на отстъпка цениВ прозорците ви дървени прозорци на отстъпка цени
Дървени прозорциДървени прозорци
Видовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнениеВидовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнение
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Дървена декорация в интериораДървена декорация в интериора
Положителните качества на дървените мебелиПоложителните качества на дървените мебели
» » Всичко за дървени врати и дървени прозорци
© 2021 BggeHat.com