Дървени прозорци с извита форма модерен стил на екстериора

Една от най-важните функционални части на всяка структура е прозорците. Благодарение на съвременните технологии, можете да поръчате продукти с почти всяка форма: кръгли, овални или извити. Прозорците структури дават стил както извън, така и вътре в къщата. Когато изграждате къща, обикновено инсталирате квадратни или правоъгълни продукти. Въпреки това, по всяко време бяха дървени дъговидни прозорци, които бяха смятани за елитни или аристократични.

Технология на производството на конструкции

Производството на дървени конструкции е доста сложен процес. Ако за направа на пластмасов прозорец се използва извит профил, за дървения продукт е необходимо да се използва съответният детайл, от който прозорецът ще бъде изрязан и сглобен. Арката е изработена от сглобяем трислоен дървен материал.

Дебелината на лъча е 78 мм, ширината - 120 мм. Въпреки това, размерите на празната дървесина също могат да бъдат произволни. Това зависи от размера на прозореца. Колкото по-голям е прозорецът, толкова по-дебел и по-здрав е рамката.

Сегашните дърво-алуминиеви дъговидни прозорци се отварят, както следва:

  • Плъзгащ и въртящ се начин;
  • Метод на завъртане и сгъване (с горно и долно окачване);
  • Метод "включване и пускане".

Звукоизолация и термична защита на дървени дъгови прозорци могат да бъдат направени с помощта на двоен стъклопакет с двоен стъклопакет. Освен това уплътнението е монтирано по двата контура на прозореца.

Доста популярни са печатите на марката Schlegel. За да отварят вратите, те обикновено използват аксесоари от чуждестранни производители - Zigenia, Roto, Maco.

Продуктът преминава през няколко етапа на обработка:

  • Първо, продуктът се третира с антисептик;
  • След това рамката е грундирана;
  • Накрая прозорецът е боядисан.


Защитната терапия е и декоративна фаза. Оцветяването с емулсионни бои от известните производители Sikkens, Tikkurila и Remmers дава на строителството качествен цвят и увеличава привлекателността. При производството на дъгови прозорци се използват следните дървесни видове:

  • дъб;
  • Борово дърво;
  • лиственица;
  • Други ценни породи.

Разнообразие от форми

Дървени прозорци от дърво могат да бъдат произведени в различни форми. Най-популярните от тях са:

  • Арка полукръгъл (полукръг) - подобен дизайн може да бъде самостоятелен продукт или с правоъгълно удължение под него. Този тип прозорци е най-разпространеният. По-рано такива арки бяха използвани в храмовете. Днес те могат да се видят в частни домове, по-рядко в многоетажни жилищни сгради;
  • Арка с заострена дъга - подобен дизайн се използва за сгради, направени в стила на готическия. Днес този вид продукти е най-разпространен в Азия. В Русия тази форма не се утвърди;
  • Мавурните дървени прозорци също са елемент от ориенталската култура. Изглеждат като елементи като подкова - полукръглен връх с правоъгълник, който се стеснява надолу.

Предимства и недостатъци на продуктите

Дървени прозорци, изработени от дърво, имат следните предимства:

  • Външни - дървени прозорци изглеждат красиви и уникални, стоящи на фона на пластмасови изделия;
  • Разнообразие от профилни типове - лесна за обработка дървена текстура ви позволява да обработвате всяка част от конструкцията по усмотрение на клиента;
  • Здравият профил - за разлика от пластмасовите прозорци, дървените аркови конструкции се отличават с възможността за подсилване на профила. Може да се направи по-дебел, да се добавят подсилени вложки или други декоративни елементи.

Недостатъците на дървените продукти включват следното:

  • Условия за производство - отговорният изпълнител прекарва поне един месец, за да произведе обикновен стандартен дъговиден прозорец. Промяната във формата на структурата може да доведе до увеличаване на производствените периоди до три месеца;
  • Дефектни елементи - никой не може да гарантира качеството на закупения материал за производството на дървени прозорци. Затова е желателно да се включи специалист, който да направи поръчка директно;
  • Малък живот на боядисване - под влиянието на слънчева светлина, дъжд и други отрицателни влияния върху околната среда, лак или боя се износват.

В зависимост от качеството на покритието, времето за пребоядисване на прозорците варира от 5 до 15 години.

Грижа за дървените продукти

Дървени прозорци от дърво не изискват много време за грижи. Когато почиствате, следвайте препоръките на производителя. Замърсените профилни части и принадлежности се почистват с влажна кърпа. Ако не изчистите прозореца с мръсотия, скоро структурата може да стане безполезна. Почистващата кърпа трябва да бъде мека, влажна в топла вода и да няма купчина. Ако има голяма мръсотия и необходимостта от почистващи материали, възможно е повърхността да се обработва с неагресивни почистващи препарати. За дългосрочното функциониране на дъгови прозорци е необходим превантивен преглед. Ако се открият някакви незначителни дефекти, специалистът ще може да извърши необходимите ремонти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени прозорци от производителяДървени прозорци от производителя
Пластмасови прозорци с прозорецПластмасови прозорци с прозорец
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Как да събираме прозорциКак да събираме прозорци
Дървени прозорциДървени прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Предимства на прозорците от дърво и тяхната инсталацияПредимства на прозорците от дърво и тяхната инсталация
Избираме прозореца в детската спалняИзбираме прозореца в детската спалня
» » Дървени прозорци с извита форма модерен стил на екстериора
© 2021 BggeHat.com