За качеството на дървените прозорци

Купуването на нови дървени прозорци е отговорен бизнес, тъй като те трябва да обслужват собственика си в продължение на много години. За да не се заблуждавате с качеството на покупката, е необходимо да проверите състоянието на прозореца с двоен стъклопакет преди да го инсталирате. С невъоръжено око може да се оцени колко правилно е наблюдавана технологията на производство на продукта. За да направите това, достатъчно е да обърнете внимание на чистотата на прозорците с двоен стъклопакет. Стъклата и профилът трябва да са чисти.

Съвременното производство на дървени прозорци по поръчка предполага минимален контакт на работниците с материала, така че се изключва наличието на мръсотия. Ако стъкленият пакет съдържа петна или маркировки, тогава производството най-вероятно се е случило при нарушаване на технологията.

Качеството на дървените прозорци е незадоволително по две причини - желанието на производителя да спести материал и инсталация с лошо качество.

Качество на производството на прозорци с двоен стъклопакет

Преди да инсталирате дървения прозорец, е необходимо внимателно да се провери вътре и извън него, не трябва да има замърсители и пръстови отпечатъци. Стъклата трябва да влизат гладко в стъклената машина, а разстоянието от ръба на първото стъкло не трябва да е по-голямо от 4 мм.

Оценявайки качеството на прозорците с двоен стъклопакет, трябва да обърнете внимание на дебелината на профила.



От самата изолационна стъкла трябва да има уплътнител, но трябва да е твърд и твърд, да не оставя следи и да не се замърсява.

Друг важен момент е цената. Така че потребителят купува прозорец при подозрително ниска цена и след това се чуди защо има много тънък профил. Качествените стъкла с двоен стъклопакет никога няма да струват два пъти по-ниски от средната пазарна цена. Купувайки евтини прозорци, много потребители не смятат, че е необходимо да проверяват надеждността на компанията, тъй като изкусителната цена спира бдителността.

Качество на монтаж на дървени прозорци

Лошото качество на инсталацията е една от основните причини за проблемите с прозорците с двоен стъклопакет. Обикновено самият производител предлага професионални екипи от работници, но това важи само за големите компании и като правило трябва да плащате допълнително за инсталацията. Въпреки това, много потребители искат да спестят при инсталиране. За да избегнете проблеми с монтирането на прозорци с двоен стъклопакет, трябва да обърнете внимание на репутацията на фирмата и да се доверите на инсталирането на дървени прозорци само на квалифицирани специалисти.

Преди да инсталирате, трябва да обърнете внимание на стикера на прозореца. Ако се излезе лесно, това е знак за качеството на двойните стъкла.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Как да не замразите през зиматаКак да не замразите през зимата
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Дървени прозорциДървени прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Избираме прозореца в детската спалняИзбираме прозореца в детската спалня
» » За качеството на дървените прозорци
© 2021 BggeHat.com