Дървена декорация в интериора

Дървена декорация в интериораДървената декорация винаги ще бъде от значение. Естествената красота и естествената топлина на този материал просто нямат аналози. Днес, както и преди десетилетия, дървени подови настилки и стенни панели, врати и стълби, рамки за прозорци и мебели са изработени от дърво. В миналото този материал е бил избран за своята евтиност и достъпност. Днес, когато дървото има и висококачествени синтетични аналози, то се оценява благодарение на своята екологична чистота.

Свойствата на дървесината като завършващ материал зависят от характеристиките на дадена порода. За простота те могат да бъдат разделени на две групи - широколистни и иглолистни. Последните се различават по резистентност, поради което са по-малко склонни да се разпадат и да запазят приятната миризма по-дълго. Въпреки това, това дърво може да абсорбира миризми, така че е по-добре да не го използвате в кухнята. Завършете бор изглежда доста привлекателно, и евтино, но трябва да се помни, че не е прекалено мека и удароустойчив материал, така че не винаги е подходящ за интериорния дизайн на апартаментите с малки деца или домашни любимци. На повърхността може да останат вдлъбнатини и драскотини. Това важи не само за бор, но и за смърч, както и за кедър. Единственото изключение е лиственицата, която, въпреки че принадлежи към иглолистни видове, е по-солидна.



Видовете твърда дървесина са относително по-меки и по-трудни. Първият включва аспен, липа, елша и кестен. Тези скали се оценяват благодарение на факта, че те не абсорбират миризми и следователно могат да се използват за довършване на кухнята или килера, в които се съхраняват продуктите. В допълнение, ельото има доста висока устойчивост на влага, което при правилна обработка го прави възможно да се използва в помещения с висока влажност.

Твърдите твърди дървесни видове включват бук, дъб, пепел, клен, бряст и орех. Особено твърди са бялата акация, бреза и габър. От такива породи в къщата могат да се извършват всички структурни елементи, които постоянно се излагат на достатъчно високи механични натоварвания. Това са стълби, подове, врати. За стълбите експертите препоръчват избора на пепел или дъб. Тези скали са не само устойчиви на абразия, но и много красиви. Струва си да си струва, че дървесината е доста скъпа и затова можеш да постигнеш някакъв компромис. За релсите можете да използвате по-евтина иглолистна дървесина, а за стълби - твърд дъб. Последното, между другото, може да бъде заменено с бук, който е по-евтин, но по никакъв начин не е по-лош от него по отношение на представянето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Видовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнениеВидовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнение
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Завършване на лоджиятаЗавършване на лоджията
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Положителните качества на дървените мебелиПоложителните качества на дървените мебели
» » Дървена декорация в интериора
© 2021 BggeHat.com