Основни видове строителни материали

Основни видове строителни материали

Един от основните фактори, влияещи върху качеството на строителния материал от дърво, е неговата порода. Най-големите видове дървесина са иглолистни и широколистни. В строителството е за предпочитане да се използват иглолистни дървесни видове, като бор, смърч или лиственица. Сред широколистни, можете да различите дъб, аспен, пепел и бук, тъй като те са най-подходящи за строителство от техните качества, но все пак, те се използват много по-рядко в иглолистни.

Най-напред дървените трупи подлежат на рязане върху дъскорезница, след което от получените половини се правят строителни материали от различни типове и видове за различни сфери на строителството и декорацията. Основните могат да се броят барове, дъски, квартали, плочи, кръгли пръти и, разбира се, т. Нар. "Кръг" или "кроакър". Горбил нарича остатъци от строителни материали от дърво, а именно страничните части на трупа, които остават след производството на бар или дъски. За да се произведат плочите, дървеният материал е просто нарязан по дължината, а половините на готовите плочи се наричат ​​квартали.



Най-популярният и универсален материал за строителството от дърво е дъска, тъй като те намират приложение практически във всички сфери на строителните работи, от завършването на стените с плоско дъно до монтажа на кофража под основата. Дъските са разделени на два основни типа, които се различават по отношение на цената и приложението, това са острието и недъвката. Неподреден се получава само чрез рязане на дървения материал, без да се отстраняват страните и кората, а за да се произведе кант, първо се прави лентата, която служи като празна рамка за дъските. Дървената дъска е с еднаква широчина и дебелина по цялата дължина и е една от най-удобните строителни материали. Неразрязаната дъска може да има различни ширини и се използва главно за груб строеж. Най-често крепостта е за дърва за огрев или за създаване на временни, поддържащи или формиращи бетонни конструкции.

Пръчките се получават чрез разрязване на дъската по няколко компонента. По принцип баровете са дъските, много тесни, квадратната секция не е по-голяма от 10 см. Баровете с големи размери от едната страна се наричат ​​дървен материал. Тънката лента с дебелина 1-2 см се нарича рейк. Гредите се използват главно за създаване на кутия за бъдеща къща, баня или друга икономическа конструкция, ламели за довършителни работи и средна версия, бар, за създаване на рамкови конструкции от различен тип, предназначени за не много тежки товари.

Е, ако се интересувате от изграждането на щандове - посетете standbuilding.ru. Само там ще научите всичко за характеристиките на изграждането на изложбените центрове без проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид дърва е по-добре за пещ, съвети за избор на дървесни видовеКакъв вид дърва е по-добре за пещ, съвети за избор на дървесни видове
Избираме плоскости от лиственица, бор, ДПК, което трябва да знаете, когато инсталирате плоскостиИзбираме плоскости от лиственица, бор, ДПК, което трябва да знаете, когато инсталирате плоскости
Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементиСъвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи
Дървесина за пушенеДървесина за пушене
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Шперплат за ремонт на подовеШперплат за ремонт на подове
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Иглолистен дървен материал, предварително третиранеИглолистен дървен материал, предварително третиране
» » Основни видове строителни материали
© 2021 BggeHat.com