Предимства на технологията за производство на дървени европрозорци

Дървото е екологично чист естествен материал, който се използва за създаване на прозорци и други дървени конструкции. В модерното изграждане на евро дървени прозорци са много популярни. Материалът запазва естествената красота на продукта, придава топлина и комфорт на стаята. Освен всички основни предимства, този материал има удължен срок на експлоатация.

Предимства на дървените европрозорци

Дървените конструкции имат много съществени предимства пред изкуствения материал:

• Екологичните свойства на материала не са по-ниски от пластмасовите рамки. Използваните в производството дървета се подбират внимателно и се отглеждат в специално обозначени райони. Всяка фирма се стреми да постигне съответствие с GOST и също така представя своите собствени индивидуални изисквания. Дървени греди преди монтажа се обработват с екологични решения, които защитават материала от стареене и въздействието на природни фактори;

Ремонтът и реконструкцията на европрозорците от дърво е много по-лесна от ремонта на пластмасови рамки. Също така, рискът от напукване и напукване е сведен до минимум;

• Европрозорците имат високи топлоизолационни свойства, несравними с пластмасовите продукти. Ниска топлопроводимост не позволява кондензат да се образува;

• Модерни дървени европрозорци имат повишени шумоизолационни свойства. Параметрите на звуковата защита зависят от качеството на уплътнението и двойното остъкляване. Прозорците, пригодени към стандартите на еврото, имат двоен стъклопакет, който надвишава предишното поколение дървени изделия;

• Дървените конструкции имат високи свойства на обмен на въздух, нормализират обема на кислорода в помещението, поддържат естествена степен на влажност. Материалът има малки пори в структурата, което допринася за естествения обмен на влага и кислород. Прилагането на специални решения към рамката на прозореца по никакъв начин не влияе върху способността на дървото да "диша";

• Европрозорците от дърво са много по-устойчиви на огън от пластмаса. При евентуално изгаряне дървесината не отделя токсични пари и киселинни газове. За всички европейските структури са снабдени с огнеупорно стъкло, което в случай на пожар може да продължи да се разпространява до 90 минути;

• Дървените конструкции също имат дълъг експлоатационен живот и повишена надеждност. Европрозорците са устойчиви на температурни промени, боята им е изработена от висококачествен материал.

Боите се правят на базата на водни разтворители, което влияе върху тяхната способност да преминават водни пари. Цветовото качество не се губи дори под въздействието на ултравиолетовите лъчи.

Видове дървесина за европрозорци

Важно е, че дървените прозорци са изработени от висококачествен материал. Най-често използваният производствен процес:

• Махагон;
• дъб;
• бор;
• Лиственица.

Всеки вид дърво има свои собствени индивидуални характеристики. Така например махагонът се счита за елитен сорт, чието използване се среща рядко. Той е лек, има висока устойчивост на гниене и има естествена защита срещу влага. Смята се за един от най-скъпите видове дървесина, така че не всеки потребител може да си позволи да купува прозорци от такъв материал.
Дъбът е силен и надежден тип дърво, което често се използва при производството на европрозорци. Смята се, че този вид дърво с времето укрепва неговите качества. Прозорците имат грандиозен и здрав външен вид.

Боровият вид е с висока плътност. Прозорците, произведени от този сорт, се оценяват заради тяхното качество. Основното предимство е външният вид на продукта и дълъг живот. Освен това дървените конструкции с такъв материал са по-достъпни на цена, отколкото продуктите от горните сортове дървесина.



Най-достъпният вариант на дървесината е лиственица. Този тип европрозорци са много търсени, поради своята висока устойчивост към естествени влияния и естетически външен вид.

Оборудване за производство на дървени прозорци

Качеството на продукта се влияе не само от качеството на дървесината, но и от оборудването, върху което се извършва производството. Има основно и спомагателно оборудване. Основните са:

• Сушилни с хидравлична преса;
• Режещи машини.

Допълнителното оборудване е необходимо, за да се получат дървените заготовки и да се извърши последващата им обработка. Това включва:

• Машина за шлайфане;
• Машина за калибриране;
• Машина за фрезоване.

За производството на европрозорци, които имат висококачествени характеристики, обикновено използват скъпо оборудване. Такива машини имат необходимите параметри, а също имат достатъчно мощност и тегло. Ето защо икономиите на оборудване могат да повлияят неблагоприятно на характеристиките на рамката на прозореца.

Технология за производство на евроиндови прозорци

Според технологията, дървените евро-рамки се произвеждат на няколко етапа:

• Производство на дървен материал;
• Обработка на дървен материал;
• монтаж на рамката на прозореца;
• Фиксиране на хардуер;
• Монтиране на изолационни стъкла и тяхното уплътняване;

На първия етап от производството дървените ламели се изсушават и подготвят. След това те са залепени заедно на три слоя. В резултат на това трябва да се получи залепен трислоен сноп.

Смята се, че качествено направен лъч може да бъде, когато в съседните ламели годишните дървовидни пръстени са насочени в обратната посока.

Вторият етап е сушенето и обработката на готовия дървен материал. С помощта на машината за фрезоване е възможно да се правят различни форми на прозореца. Сглобяването на еврото е изпълнено под строг контрол от специалисти. След това, дървени кутии са изложени на шпакловка, грунд и покритие с чист лак или боядисване.

Такива работи са насочени към защита на материала от появата на мухъл и гъбички, за да се увеличат водоотблъскващите свойства, за да се запази естествения външен вид на продукта. След като дървените кутии са преминали етапа на обработка, са инсталирани фитингите за избраната клиентска проба.

Последният етап е монтаж на уплътнения и прозорци с двоен стъклопакет. Уплътняващият материал термопластичен еластомер е в състояние да поддържа еластичност при различни температурни условия (от -65 до +85 градуса). Уплътненията от този вид осигуряват висока степен на затягане. Материалът може да възстанови формата дори след дълго време в компресирано състояние.

Дървените прозоречни конструкции могат да имат еднокамерно или двукамерно стъкло. Също така е възможно да поръчате енергоспестяващи и оцветени стъкла от производителя. Освен това можете да поръчате вътрешни запитвания като елемент на декора.

Производството на европрограми на прозорци при спазване на технологията ще осигури качество, висока якост и надеждност на продуктите. Такива дизайни ще служат в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени прозорци по поръчкаДървени прозорци по поръчка
Европрозорци дървениЕвропрозорци дървени
Всичко за дървени врати и дървени прозорциВсичко за дървени врати и дървени прозорци
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
В прозорците ви дървени прозорци на отстъпка цениВ прозорците ви дървени прозорци на отстъпка цени
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
» » Предимства на технологията за производство на дървени европрозорци
© 2021 BggeHat.com