Класически витражи и техните характеристики

Класически витражи

Днес има няколко различни технологии за създаване на витражи. Най-скъпият, но и най-впечатляващият е класическият метод на витражи. Това някога е било използвано от първите майстори. Най-малкото, основният му принцип дойде от дълбините на вековете, като практически остана непроменен.

Състои се от следното. Първите майстори правят контур от метал, който след това се пълни с вложки - малки парчета цветно стъкло. Металните профили са добре запечатани заедно (обикновено с помощта на калаено спойдер). Както можете да видите, процесът е доста труден. Но в крайна сметка се оказва невероятно красив завършен състав.

Такава технология може да се използва за създаване на прозорци с витражи от достатъчно голяма площ. Те могат да се използват за създаване на декоративни панели, проектиране на плъзгащи се прегради, както и за подреждане на отвори за прозорци и ниши.



Металните ивици върху такива оцветени стъкла са изработени от месинг или олово. Изборът на един от тези материали зависи от размера и формата на бъдещата вложка от витражи. Това се дължи на свойствата на един от металите. Например оловото е меко и сферозно. Поради това е възможно да се направят модели от много сложна форма с изобилие от доста малки детайли. И завършеният панел може да има някаква форма - не само правоъгълна, но и овална или кръгла. Но няма да е възможно да създадете витражи от голяма площ, също и поради мекотата на метала. Продуктите, направени с олово, могат да украсяват малки прозорци или крила на вратите

Но месинговите профили се характеризират с достатъчна твърдост. Това ще създаде доста голяма площ на панела. Месинговите профили обаче се огъват зле, а оцветените от тях стъклени образци се състоят от доста големи фрагменти, най-често с правилна форма. Изобилието от прави линии е отличителна характеристика на такива прозорци от витражно стъкло.

Към тази група от оцветени стъкла също е "Тифани". Самата технология е създадена в началото на миналия век и е приела използването на три милиметров прозорец от витражи, нарязан по специален метод. По периметъра, такива фрагменти са били залепени с медно фолио, благодарение на което са били запоени заедно. Това направи възможно производството на силни продукти със сложен модел. Днес технологията е подобрена до известна степен, въпреки че общият принцип остава същият.

Е, ако се интересувате от огнеупорни дялове - идете на amggroup.ru. Само там ще намерите по-добри вътрешни и офис дялове на разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Витражи на собственото ви стъкло как да направите?Витражи на собственото ви стъкло как да направите?
Стъкло фасада ново решение в строителствотоСтъкло фасада ново решение в строителството
Как да инсталирате таван от витражиКак да инсталирате таван от витражи
Таван стъклопакет - оригиналното решениеТаван стъклопакет - оригиналното решение
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Витражи от витражи с осветеност по примериВитражи от витражи с осветеност по примери
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
» » Класически витражи и техните характеристики
© 2021 BggeHat.com