Как да инсталирате таван от витражи



При всяка ремонт или преустройство на жилищното пространство собствениците са помолени да създадат ярък, приятен за окото дизайн, който също е удобен за живеене. От всички методи, предлагани днес от разработчиците, най-ефективната и смела промяна в интериора в уникални цветове е създаването на стъклопис. Оцветеният стъклен таван е издигнат от древни времена и не е загубил значимостта си в съвременното общество.
оцветени стъклени тавани снимка
Техниката на използване на цветните стъклени парчета като декоративни елементи непрекъснато се подобрява и развива, в резултат на което можете да видите постоянно появата на ярки нови шедьоври, които могат да се конкурират с най-новите материали и технологии.
Историците ценители знаят, че декорацията на витражи като цяло може да се види в храмове, катедрали, където много детайли са срещнали стъклена мозайка. С течение на времето технологията на производство се промени малко, започнаха да се появяват различни посоки. Сега създаването на витражи е поверено на специално оборудване, металообработващи машини. Няколко цветни парчета стъкло се поставят във фурната и се сливат в една под формата на състав, замислен от капитана.
Специална чаша с различни цветове се излива в специална форма с определен шаблон. Изхождайки от основните действия, процесът е наречен Мурманской. За разлика от начина, по който се създават тавани от витражно стъкло, в този случай, в допълнение към известен опит и познания, се използват и специални машини. Цената на такива таван стъклопакет прозорци много високо.
остъклени стъклени тавани в банята
За тези, които нямат възможност да закупят такива скъпи продукти, има няколко опции за домашно оцветени стъкла.

Боядисване на стъкло

За да работите, ще ви трябва няколко инструмента:
  • скица, направена според размера на бъдещия състав;
  • витражи, които ще бъдат боядисани. Първоначално можете да практикувате по нещо евтино, например огледало или рамка.
  • Витражи от витражи - цветовете и нюансите се избират от предпочитанията на майстора. Трябва да се помни, че времето за изсъхване на боята достига около 4 часа, а за многослойното приложение трябва да се запази почивка от около 12 часа. Време на пълна готовност - 3 дни.
остъклени стъклени тавани със собствените си ръце
  • разтворители;
  • съвети, контур, палитра;
  • набор от памучни пъпки за премахване на неравностите при оцветяване;
  • Игла - използва се за пробиване на мехурчетата;
  • няколко четки с различна дебелина (по-добре от синтетични суровини);
  • кърпа или памучен тампон за премахване на излишната боя във времето;
  • таблетът е подреден.
  • Монтиране на стъклена основа

    За да направите витражния цвят на снимката добър, трябва непрекъснато да изпълнявате всички етапи от работата. Стъклото, което е основата на целия състав, трябва да бъде добре измито и сушено. При носене трябва да се вземат така, че да няма петна и петна по краищата. Чашата се поставя на върха на подготвената скица, след което се очертава контурът на чертежа. Големите части се поставят с маркер, за по-тънки се нуждаят от накрайник. След като завършите снимката, трябва да изчакате около 30 минути и да приложите боята.
    Витражи от витражи от витражи
    Експертите препоръчват, че за да се постигне максимална лекота на изображението, боята не трябва да се прилага по традиционен начин, а първо се капе, след което се разпространява. За да се избегне появата на ненужни линии, които се формират по границите между приложените слоеве боя в различно време, всеки раздел трябва да бъде боядисан в даден момент.

    Описание на английската техника на стъклопакет

    Световноизвестната техника Тифани, която е трудоемка и трудна за изпълнение, беше опростена от занаятчиите, което доведе до появата на английската техника на прозореца от стъклопис. Разликата между двата метода на приложение е, че при последната версия стъклото не се събира от парчета стъкло, а от твърди листове.
    таван от витражи със собствени ръце
    Списъкът с необходимите инструменти е значително намален:
    • скица;
    • Филм от виолетово стъкло, който ще бъде обработен с ролка, нож, ножица и снабдена със шпатула;
    • Оловна лента, нож за подстригване и специална скоба - за изглаждане;
    • Лентата ще бъде запоена с помощта на спойка, спойка и поток.

    Монтаж на витражи

    Стъклото се нарязва на желаните размери, разположени върху скицата, по които се появява контурът на композицията върху стъклото. Тук ще ви е необходима самозалепваща се лента, която да симулира цилиндричен шев на традиционните прозорци от витражи. След това трябва да завъртите листа и да приложите самия чертеж. На този етап работата се извършва с помощта на самозалепващ се филм от витражи, симулиращ парчета стъкло.
    Изборът на текстура и цвета на филма зависи от сюжета и мястото на употреба на състава. Така например, витражните тавани в банята ще се различават от онези, които са предназначени за хола. По-нататък по контура на картината отново се наслагва оловна лента. По този начин се оказва, че филмът се прилага само от едната страна, а лентата от двете страни. Съединенията на оловната лента са запечатани с калай и патината се прилага за защита на завършеното стъкло от витражи.
    остъклен стъклен таван
    Използвайки описаната технология, можете да спестите не само пари, но и време, което винаги е имало специална стойност за майсторите. Така че, английската технология се превърна в най-популярният начин за завършване на таваните.
    Основните предимства на английската техника за стъклопис са:
    • скорост на изпълнение на работата;
    • минимизиране на разходите;
    • получаване на безопасен и траен състав;
    • леко конструктивно тегло;
    • възможността за самостоятелно изпълнение - не се нуждаят от художествени способности;
    • дори при прозорци с двоен стъклопакет.

    Създаване на псевдо-оцветено стъкло, имитиращо истинско прозорче от витражи

    Метод 1. Използване на няколко парчета от цветно стъкло
    Създаването на прозореца от виолетово стъкло, както при традиционното сглобяване, започва със скица, изготвена на картонена основа. Няма нищо сложно в това, така че просто го нарисувайте с маркер или използвайте шаблон. След това оцветяваме очилата, след което на всеки фрагмент нанасяме стъкло от всеки цвят и изрязваме част от него според скица със стъклен нож.
    След като всички елементи са изрязани, те се поставят върху прозрачно силикатно стъкло съгласно чертежа. Ако съставът е събран правилно, а след това с помощта на безцветно лепило, ние фиксираме всички "пъзели" към основата. Външно разликата между този прозорец с витражи и настоящата е практически невидима. Тъй като дизайнът на стъклото е двуслоен, се препоръчва да се работи с тънко стъкло, за да се улесни него.
    остъклени стъкла
    Метод 2.
    Този метод е най-простият и е подходящ за самостоятелно изпълнение. Скицата първоначално е създадена. След това, от мекия проводник, контурите на фигурите са огънати според фигурата, които са поставени върху основата - безцветно стъкло. След това се нанася анилинова боя с желания цвят върху всеки фрагмент от състава. Сега ще е необходимо да изчакате пълното изсъхване на боята (времето е посочено в инструкциите) и обработката на работата с безцветен лак.
    Можете да излезете с много от вашите начини за декориране на витражи. Като пример можете да опитате да поставите снимка на стъклото и да поставите върху него цветен самозалепващ се филм. С една дума, създаването на декоративни елементи зависи само от въображението и уменията на господаря.
    Монтиране на стъклопакети, вижте видеото:

    Как да инсталирате таван от витражи

    Оцветените стъкла на снимката са монтирани с помощта на система за закрепване, подобна на тази, която се използва при окачени тавани. Първоначално рамката е оборудвана - нейните носещи профили се завинтват към тавана и стените. За монтиране на окачването, разположено върху осите на рамката, маркирането е направено - са изтеглени точки, по които са пробити дупките за стоманените анкери. На следващия етап са поставени оцветените стъклени тавани: всеки елемент се вкарва в клетката на рамката и се завинтва върху решетката на винтовете.
    оцветени стъклени предимства на тавана
    Ако остъкленият таван е оборудван в малка стая или офис, тогава работата е завършена и ако се изисква да украси по-голяма площ, ще е необходима по-здрава конструкция. Полагането на опорните профили се извършва на два реда, за да се присъедини към тях има закрепени крос-фиксатори. Външно структурата изглежда като правоъгълна решетка.
    Ако горните методи на таванното оборудване не са подходящи по някаква причина, могат да се използват и други методи - няма ограничения в това.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Витражи в частен дом, класификация, производствен принципВитражи в частен дом, класификация, производствен принцип
    Стъкло фасада ново решение в строителствотоСтъкло фасада ново решение в строителството
    Готически стил в интериораГотически стил в интериора
    Таван стъклопакет - оригиналното решениеТаван стъклопакет - оригиналното решение
    Витражи от витражи с осветеност по примериВитражи от витражи с осветеност по примери
    Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
    Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
    Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
    Предимства на клуба вулканПредимства на клуба вулкан
    Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
    » » Как да инсталирате таван от витражи
    © 2021 BggeHat.com