Характеристики на производството на прозорци от витражи

Витражите са произведения на изкуството от парчета цветно стъкло, държани заедно от оловни или медни вени. Обикновено витражните прозорци са украсени в архитектурни структури. Създаването на традиционен прозорец от витражи е сложна технология, която само майсторите на плавателните съдове могат да направят.

Нека разгледаме метода как е възможно да се направи по-прост стъклопакет в домашни условия.

Още в самото начало, преди да започнете да правите самите витражи, ще трябва да приложите цвят на лист хартия. В този случай цифрата трябва да бъде направена в пълен размер. Можете да избирате рисунка от илюстрации в списания и плакати или да покажете своето въображение. Особено внимание трябва да се обърне на тъмния контур, който трябва да бъде изразителен, но в същото време прост и конструктивен.

Когато шаблонът е готов, той трябва да бъде залепен към стъклото за детайла. След това можете да започнете да прилагате схемата на изображението. Контурът трябва да се индуцира с тъмна боя с бързо изсъхване (най-доброто от всички черни или тъмно синьо) с тънка четка.



След това ще е необходимо да получите оцветени стъкла, от които ще се направи витражите. За тази цел можете да използвате голямо разнообразие от компоненти: цветни ястия, автомобилни фенери, използвани филтри за светлина и др. След това избраните материали трябва внимателно да се разделят на фрагменти с необходимия размер.

След тази процедура всичко е готово за изпълнение на прозореца от витражи. Стъклото, на което ще бъдат нанесени оцветени фрагменти, трябва да се постави на хоризонтална равнинна повърхност, така че шаблонът да е видим. След това повърхността на стъклото трябва да бъде избърсана с амоняк, след това да се нанесе слой лепило за стъклопакет. Такова лепило сега може да бъде закупено от illbruck.com.

След това можете да продължите да оформявате мозайката от фрагменти на стъклото. След като орнаментът е готов, трябва да изчакате 4-6 часа, след това да излеете повърхността със слой лепило. Лепилото трябва изцяло да покрива всички цветни фрагменти. За да не се отлепи от повърхността, можете временно да прикрепите дървени планки към ръбовете на стъклото. Слоят от силикатно лепило прави възможно скриването на цялата грапавост и грапавостта на стъклото и освен това увеличава предаването на светлината на прозореца от витражи.

Ако искате да приложите монолитен фон, можете да използвате този метод: счупете стъклото и го разбъркайте с силикатно лепило, след това нанесете получената маса върху повърхността. В допълнение към силикатното лепило може да се използва полиестерна смола или епоксидно лепило за производство на витражи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Витражи на собственото ви стъкло как да направите?Витражи на собственото ви стъкло как да направите?
Стъкло фасада ново решение в строителствотоСтъкло фасада ново решение в строителството
Как да направите пода вази със собствените си ръцеКак да направите пода вази със собствените си ръце
Как да инсталирате таван от витражиКак да инсталирате таван от витражи
Таван стъклопакет - оригиналното решениеТаван стъклопакет - оригиналното решение
Витражи от витражи с осветеност по примериВитражи от витражи с осветеност по примери
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Дървени прозорциДървени прозорци
» » Характеристики на производството на прозорци от витражи
© 2021 BggeHat.com