Витражи на собственото ви стъкло как да направите?

Майсторите са изобретили много оригинални техники за създаване на оцветени стъклени композиции, някои от които изискват специални таланти и специални инструменти. Изкуствените салони предлагат необходимите материали за изпълнението на проекти, използващи съвременни опростени технологии. Ето защо, оцветените стъкла на стъклото със собствените си ръце могат да направят дори начинаещи. Тя няма да бъде класически продукт, а само имитация, която ще усъвършенства къщата.

Създаване на витражи във филмова технология

Методът е, че върху стъклото се прилага самозалепващо фолио с различни цветове в съответствие с предварително подготвен модел. Границите на всеки фрагмент се разпределят с оловна лента. Предлага се под формата на лепяща лента, която има слой лепило. Технологията е проста, тъй като не е необходимо да се нарязва стъклото на отделни парчета. Отнема много по-малко време от използването на класическия метод.

Как да се направи скица на бъдещия състав

За да стигнете до работа, направете рисунка. Притежавайки таланта на художника, изпълнявайте ръчно, но повечето от тях се печатат върху принтера. Използвайте специални графични програми, налични в интернет. С тяхна помощ изображението се разбива на части и се получават фрагментите с необходимия размер.

За първото произведение не бива да правите сложни рисунки с много малки детайли и сложни елементи. Има няколко други начина за създаване на скица с помощта на изображението, което харесвате. Изчертава се върху плоски квадратчета със страни от 10 мм. На голям лист хартия, да поставят размерите на стъклото, да направите същото, просто увеличена мрежа и прехвърляне на шаблона.

Ако има широко изображение под формата на плакат, проследявате фрагментите с линии и ги изрежете. Хартията е тънка и за удобство на по-нататъшната работа, тя е поставена върху здрав картон с малка дебелина. Завършените детайли се разпростират върху масата, комбинират се върху контурите и се залепват с двустранна лента.

Необходими копия на всички елементи. Едната проба е поставена под стъклото, тя ще създаде прозореца от виолетово стъкло, а втората ще служи като шаблон за отрязване на отделни фрагменти от филма. Копията се правят с граница, която е по-широка от няколко милиметра изображение.

Как е подготовката

Стъклото с необходимите размери внимателно обезмаслява средствата за измиване на съдовете, избърсва и оставя да изсъхне. Поставете върху снимката, разположена на масата, като се опитвате да я направите правилно, за да се придържате към шотландския. Той ще предпази от случайни смени.

За работа, ще ви трябва плоча, чистачка, нож за гипсокартон с подменяеми остриета, ножици. Пазарът предлага филми от витражи, различаващи се в цената и качеството. Препоръчително е да използвате английски RegaLead, но това е доста скъпо, но не изгаря на слънце.

Съвети за работа с материали

На фрагмент от снимката се полага парче филм и се изрязва. Той е залепен за обезмаслена и изтрита салфетка. Техниката на производство изисква извършването на операция възможно най-бързо, така че нито една прахова частица да има време да седне. Ако го удари, повдигнете ръба и го извадете с нож. Не го правете с пръсти: разпечатките им ще се виждат на повърхността.

Адхезивната основа грабва едновременно, но има известно време за фиксиране на поставянето на филма. Един ръб се заглажда с чистачка, постепенно се движи по цялата повърхност, като се премахват неравностите.

Филмът се изрязва по образец, който измерва няколко милиметра по-широко от това, което е под стъклото. Сега, съсредоточавайки се върху него, остър нож прекъсна излишъка. Остриетата се изтъпкват бързо, но са подредени така, че да не могат да се разрушат, инструментът отново се превръща в режещ инструмент.

Следващите елементи се извършват по същия начин. Отрязването на шаблона за излишъци не позволява на съседни фрагменти да се приближават. Между тях стои разстоянието до 2 милиметра. Разликата е необходима, защото под влияние на топлината материалът се разширява и започва да се деформира, ако няма свободно пространство.

Изработване на рамката

Най-достъпният начин да се направи верига е да се използва специален шот. Предлага се в различни цветове, имитиращи благородни метали или мед, мат или гланц. Касетата е почти изцяло изработена от олово, така че е много пластична, с която лесно можете да работите. Дъното е покрито със съединение, което прилепва добре към стъклото.

Рамката се изтегля около всички фрагменти от снимката. Сгъванията навсякъде се припокриват, като се припокриват краищата на лентата помежду си. Прави линии са задължително подравнени. Това се прави така:

  • върху ивицата прилагайте владетел;
  • в съчетание с шаблона;
  • между него и лентата се носи с чистачка.

Направете незабавно, докато лепилото все още не е изсмукано, след което завъртете добре с валяка.

Начините за монтиране на всеки фрагмент и последователността са внимателно обмислени. Ние се стремим да държим само един ръб отворен, в противен случай съществува риск от случайно разкъсване на филма, ако не е фиксиран с лента. Специалните скоби, които се продават заедно с набор от принадлежности за работа върху витражите, оформят всички стави. Краищата се натискат едновременно. Това елиминира пукнатините, където влагата може впоследствие да проникне по време на почистването.

Тази декорация на панделката дава на композицията вид на истинско прозорче от витражи. Изглежда, че елементите на картината са оформени не със скоч лента, а с ковано желязо. Съединенията са напълно запечатани, което осигурява дълъг живот на продукта.



Крайният състав се промива с детергент. Прилага се върху салфетка и леко се избърсва по водещата лента. Продуктът трябва да има черни и много чисти линии. Тогава имитацията ще изглежда като истинско прозорче от витражи и ще украси къщата.

Характеристики на техниката на състава на пълнежа

Ако погледнете подобен продукт отпред, сходството с действителното класическо представяне е много голямо. Това се дължи на особеностите на преминаването на светлината през стъклото, на играта на цветовете. За да направи експозицията изразителна, границите на границата са тъмни и в същото време блестящи.

Подготовка на контурна паста

Можете да използвате оловна лента като бордюра. Но това е по-добре в тази технология изглежда рамкиране от тестени изделия, приготвени от собствените си ръце. Нуждаете се от PVA лепило за ястия, качествена черна маскара (произведена в Холандия) и сребърна боя.

Рецептата за готвене:

  • 50 ml PVA се изсипват в контейнера;
  • Прибавят се 25 ml труп и се смесват добре;
  • на малки порции добавете сребро (само 35 g);
  • постигане на хомогенно кремообразно състояние.

За да се направи имитация на месинг, свързваща се с оцветени стъклени състави, среброто се заменя с бронзов прах.

Пастата се приготвя на малки порции, не се съхранява дълго време. Използвайки го, той постоянно се разбърква, защото прахът се появява. Композицията е написана изобилно върху четка и се нанася по дължината на линиите, за да легне като колбас. По-удобно е за начинаещи да използват малка спринцовка за сладкарски изделия.

Какви цветове се прилагат?

Петната за оцветеното стъкло се приготвят самостоятелно. Има четири типа:

  • от PVA и анилин - прости, но краткотрайни;
  • паста от химикалки, смесени с лепило BF-2;
  • желатин с анилин - ниска сила, изгаряне, но много атрактивен вид;
  • от нитролак и художествена боя.

Според първата рецепта, лепилото се разрежда с дестилирана вода, която се приема 2-3 пъти повече. Анилин, използван за боядисване на тъкани, се приготвя съгласно инструкциите, които са на опаковката. Филтрират се и няколко капки се инжектират в PVA. Проверете цвета на стъклото. Ако светлината - добавете пигмент, тъмно - емулсия.

Производството на бои от BF-2 и паста, използвани в химикалки, ви дава възможност да получите ярки, устойчиви цветове. Това е само третият компонент е трудно да се намери - това е ацетон, който не може да бъде заменен. Отнема два пъти повече лепило и малко количество паста се добавя към разтвора, докато се получи желаният цвят.

Съгласно третата рецепта се вземат 6 g желатин и се разтварят в загрята дестилирана вода. След охлаждане се добавя анилиновото багрило, цветът се проверява по описания по-горе начин. За да изгори по-малко, повърхността, когато изсъхне, е лакирана.

Най-надеждният и красив вариант на прозореца от виолетово стъкло у дома се получава от nitrolac (мебелен прозрачен) и разтворител 647 в съотношение 6: 4. От тръба с маслена художествена боя улавя грах и растение в състава. Проверете цвета, ако е необходимо, добавете още.

Напълнете стъклото

Последователност на производството на прозореца от виолетово стъкло:

  1. 1. Масата или дъската са покрити с мека кърпа. Нивото се проверява за хоризонталност, коригирана, ако е необходимо. Поставете шаблоните, закрепете ги с двойна лента, така че да не се запушват.
  2. 2. Обезмаслете долната страна на стъклото, поставете скица. Горната част също се обработва с препарат за миене на съдове, избърсван със салфетка. Работете в нови ръкавици, за да избегнете отпечатъци.
  3. 3. От паста направете тънки колбаси, лежи върху контура на фрагменти, закрепени със стъклени лепило PVA. Границите priplyuschivayut и сушени през нощта.
  4. 4. Напълнете клетките с цветове от същия цвят и оставете за известно време. Ако тече някъде, сухите ивици могат лесно да бъдат отстранени с острие. Постепенно отидете на други фрагменти, изсушете деня.

Изсипете, като използвате четка или спринцовка за сладкарски изделия. Границата не се допира на работа, самата боя трябва да се размаже на повърхността. При течен цвят процедурата се повтаря.

Гледайте в центъра, където няма излишък или малко пигмент. Точката пробива преминаването на светлината, ако има много такива дефекти, съставът изглежда небрежен. Грешките се коригират незабавно.

Има много повече технологии за производство на витражи. Представеното се отнася до най-простия. За начинаещите занаятчии трябва да има художествен вкус, добро око, твърда ръка и да бъдат изключително внимателни. Дори малки грешки, почти невидими отделно, се натрупват, развалят вида на продукта.

Незабавно поемане на страхотен състав не си заслужава. Първо те обучават малките, като прилагат техниката, която харесват. Когато стане забележимо, че можете да избегнете грешки, грешите с прозореца с оцветено стъкло. В това изкуство, освен знания, умения и обучение са необходими

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове стъклени фасади и начини за тяхното затоплянеВидове стъклени фасади и начини за тяхното затопляне
Как да инсталирате таван от витражиКак да инсталирате таван от витражи
Таван стъклопакет - оригиналното решениеТаван стъклопакет - оригиналното решение
Витражи от витражи с осветеност по примериВитражи от витражи с осветеност по примери
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Как да изолираме дървени прозорци?Как да изолираме дървени прозорци?
Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
Стъклото блокира материалните характеристикиСтъклото блокира материалните характеристики
» » Витражи на собственото ви стъкло как да направите?
© 2021 BggeHat.com