Стъклото мери ръба

ръчно смиланеХората отдавна са се научили да обработват стъклото. Струва си да се отбележи, че процесът на обработка на стъкло е много важна операция, която е на водещо място в производството, по един или друг начин свързана със стъклото. Това значение се дължи на няколко фактора.

На първо място, след като стъклото е отрязана, ръб има помия вид. Краищата са доста остри и могат да бъдат наранени по време на работа. За да се предотврати подобно нещо изисква задължително полиране и шлифоване на стъкло полуфабрикат. Тези операции са много важни и просто не е възможно да се направи без тях.

В случай, че се приготви стъклена бланка, за да заеме мястото си на врата, прозорец или рамка с снимка, можете да направите без такава обработка. Тук тези операции ще доведат само до допълнителни времеви и финансови разходи. Ако стъклото е подготвено за използване под формата на преграда, врати, плотове, рафтове и други подобни, ръбът трябва да се обработва задължително.



Преди всичко, краищата на стъклото трябва да бъдат почистени. Шлайфането може да премахне всички сериозни неравности и остри ръбове. Можете да мелене ръбовете на стъклото у дома. Ако такова решение е било направено, струва да се получи хартия за шлайфане с различна степен на зърнестие, хартия с типа плоча и тренировка. Такава техника може да се претендира само за частна обработка, когато се работи с малък брой елементи.

В случай, че разговорът е за сериозно производство, струва си да се използват специализирани машини за шлайфане. В този случай стъклото може да се обработва в праволинейна или фигурна форма. Когато процесът на производство на стъкло шлайфане са използването на специални шлифовъчни дискове с различни характеристики на зърно, които могат да бъдат намерени тук https://zm-tools.ru/catalog/shlifovalnye_krugi/dlya_kromki. Зърното се избира въз основа на това, което е налице след отрязването на стъклото. Също така от голямо значение е желаният краен резултат.

С техните модификации шлифовъчните машини са съвсем различни. По-специално, шлайфането може да се извърши върху вертикално оборудване за миене. За да се извърши дълбока обработка на стъклото, той се поставя върху въртящ се диск. Чрез използването на водна струя се доставя пясък или се използва специален абразивен прах в такива ситуации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стъклени тавани с осветеност хармоничен интериорСтъклени тавани с осветеност хармоничен интериор
Skinali за кухнятаSkinali за кухнята
Избор на типа и вида на вътрешните вратиИзбор на типа и вида на вътрешните врати
Стъклена престилка за кухняСтъклена престилка за кухня
Стъклените мебели за баня са елегантно и практично решениеСтъклените мебели за баня са елегантно и практично решение
Тайните на перфектния ред бяха одеяли за кухнятаТайните на перфектния ред бяха одеяли за кухнята
Отстраняване на драскотини от стъклотоОтстраняване на драскотини от стъклото
Основните предимства и недостатъци на поликарбонатитеОсновните предимства и недостатъци на поликарбонатите
Дървени прозорциДървени прозорци
Характеристики на производството на прозорци от витражиХарактеристики на производството на прозорци от витражи
» » Стъклото мери ръба
© 2021 BggeHat.com