Стъклена престилка за кухня

Сред разнообразието от декорация на кухня може да се идентифицира стъкло. Дизайнерите харесаха този вариант на завършване на престилката за естетическата красота и уникалността на вариантите. И наистина, в случай на плочки, получаваме само модела, който се прилага към плочките, а другият не се дава. Освен това, с течение на времето шевовете се замърсяват и стават непривлекателни. Друго нещо е стъклената повърхност. Той има идеално плоска повърхност без шевове и пролуки, с удоволствие се грижи за него. И да се съзерцава такава стъклена престилка за кухнята е удоволствие, умножена по две.

Стъклена престилка за кухня

Ако смятате, че стъклената повърхност може да бъде направена само монохромна и прозрачна, тогава грешите. На престилката можете да прехвърляте всяка снимка или снимка, независимо дали става дума за червени макове или за лице на близък човек. Изображението се поставя върху обратната страна на стъклото с помощта на UV-печат или върху специален филм и е защитено от запечатана връзка, която не позволява влага и прах да проникнат вътре в него (skinali за кухнята).

Стъклена престилка за кухня

Въпреки това, с течение на времето изображението, отпечатано върху фолиото, може да се свие и да се бръчи, така че UV печатът, чийто образец е фиксиран с ултравиолетово лъчение, ще стане по-приемлив вариант. Въпреки че не е без недостатъците си - близо до плота, картината може да се повреди поради температурни промени. Но изображението, разположено в стъклото, е идеална опция, с течение на времето шаблонът не губи цветовете си и не се влошава под въздействието на външни фактори.

Стъклена престилка за кухня

В грижата за такова "изобретение" е доста непретенциозен. В чиста форма повърхността на стъклото не се страхува от мазнини и вода, но за да стане по-устойчива на по-високи температури, е необходимо да се охлажда стъклото. Обикновено фирмите, специализиращи в инсталирането на стъклени престилки за кухнята, вземат предвид тази характеристика и предлагат топло и удароустойчиво стъкло.

Стъклена престилка за кухня

Трябва да се отбележи, че стъклото принадлежи към изключителните дизайнерски опции за престилката за кухнята и производството му се извършва само по поръчка. Можете сами да подготвите рисунка или снимка за приложението, така че да сте сигурни, че ще получите уникален вариант, който никой друг няма.



Стъклена престилка за кухня

От гледна точка на сигурността всичко е наред. За производството на стъклени престилки се използва удароустойчиво и закалено стъкло с дебелина най-малко 5 мм. Въпреки това, независимо от характеристиките на стъклото, той все още е доста крехък материал. От силна стъкло въздействие може да се счупи, пляскане, но това не се разлее и не нараняват, за целите на сигурността може да бъде покрита със специален защитен филм, който предпазва от разсейване на малки фрагменти при удар.

Стъклена престилка за кухня

Без значение колко сме се опитали да се усъвършенства престилката, и той ще остане с престилка, ако той не го даде някакъв вкус. Отличен начин да се популяризира и да изберете престилка кухня като отделен елемент от дизайна, служи декоративно осветление, които могат да бъдат предоставени като част от стъкло престилка на структура за кухня и отделен елемент, разположен под шкафове на стената.

Стъклена престилка за кухня

Има няколко опции. Това е или LED осветление, скрито зад стъкло и подчертаващо отделен елемент от картината, или светлинен сноп, монтиран в долната част на шкафовете, и осветяване на цялата престилка като цяло. Такова осветление не само служи като декоративен елемент, но също така дава допълнително осветление на работната площ.

Стъклена престилка за кухня

И в заключение бих искал да обърна внимание на начините за фиксиране на такава престилка към стената. Инсталацията може да се извърши по два начина: първото е закрепване с винтове, а второто - чрез залепване директно към стената. Първият вариант, разбира се, е добър, под него можете да скриете дори една много плоска стена, но ключалките са видими и може доста да развалят безупречния външен вид на готовия продукт. Но залепването към стената на стъклената престилка ще изисква идеално равна повърхност, но крайният ефект не е засенчен от никакви декоративни крепежни елементи.

Стъклена престилка за кухня


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочка в кухнята изберете материала и да разберете елементите на умениятаКак да поставите плочка в кухнята изберете материала и да разберете елементите на уменията
Престилката за кухнята с ръцете ни създава красива и практична повърхностПрестилката за кухнята с ръцете ни създава красива и практична повърхност
Полагане на керамични плочки със собствените си ръцеПолагане на керамични плочки със собствените си ръце
Какво трябва да бъде модерната кухняКакво трябва да бъде модерната кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Престилка за кухня от мозайкаПрестилка за кухня от мозайка
Skinali за кухнятаSkinali за кухнята
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Престилка за кухня от пластмасаПрестилка за кухня от пластмаса
» » Стъклена престилка за кухня
© 2021 BggeHat.com