Какво трябва да бъде модерната кухня

Родителската кухня, позната ни от раждането, не се различаваше от функционалността и беше оборудвана в стила на така наречения минимализъм. И какво още е необходимо за пълно социалистическо щастие? Мивка, голям хладилник, готварска печка с газ или електричество, работно бюро с висящи странични маси и, разбира се, маса за хранене. Изглежда, че оттогава не е минало много време и модерните кухни са претърпели значителни промени, насочени към подобряване на комфорта, функционалността и автоматизацията. Всички тези принципи на модерността са поставени на етапа на ремонт.

Най-важното е правилното планиране на кухнята. Необходимо е ясно да се знае какво и къде ще се намира, защото кухненските уреди, осигуряващи функционалност и удобство, се нуждаят от източник на енергия, снабдяване и отстраняване на вода, а някои в допълнителна вентилация. Но човек не трябва да се подчинява напълно на желанието да направи изложба на постиженията на националната икономика от кухнята, преди всичко да е удобно. И лесно и свободно се чувстват на нейна територия не само трябва да бъде проектирана с максимален комфорт не само домакинята, зоната, предназначена за прием на храна.

модерна кухня

Работна площ на модерна кухня

За тази зона могат да се разграничат две основни изисквания: това е удобство в процеса на работа и непретенциозност при почистване. Когато всички уреди и принадлежности, необходими за готвене, се намират на една ръка разстояние или най-малко на една или две стъпки, пълният собственик няма да трябва да прави допълнителни движения и да минава през цялата стая в хладилника. Това е удобно работно място! Лесното почистване се постига чрез използването на подходящи строителни материали.

Най-подходящото в това отношение е плочката. Способността за отблъскване на вода и лекотата на грижите, заедно с богатата цветова схема, го правят просто незаменим материал за създаване на модерна кухня. Просто не мислете, че ако цялата стая е покрита с плочки, ще достигнете върха на съвършенството. Обърнете се към него като начин за идентифициране на работното място и не повече. Всички останали стени на тази част от кухнята могат просто да бъдат боядисани с перилна боя на водна основа. (Вижте нашите майсторски класове как да поставите плочката на пода и как да поставите плочката на стената)

модерна кухня

Допълнителен начин за очертаване на границите на работното пространство е таванът, или по-скоро неговата форма. Например, отделно подреждане на таван от гипсокартон. Той може надеждно да скрие грозната вентилация и други комуникации и за един и да осигури място за тела, които осигуряват пълно покритие на повърхността за работа.



модерна кухня

Храната в модерната кухня

Какво може да осигури комфорт в тази област на кухненското пространство? Красива маса за хранене и кожен ъгъл в кухнята е малко вероятно да ви накарат да останете в кухнята дълго време. Тук се нуждаете от нещо друго. Може би хубави стени, покрити с красиви тапети или топлина, идващи от пода, осветление за четене на любимата си книга и, разбира се, телевизия! Къде са без него! Всичко това трябва да присъства в модерните кухни.

Непретенциозността при почистването също е от значение в тази част на сградата, но само плочките тук вече не са подходящи. Най-добрият вариант за стени ще бъдат миещи се тапети, а за високостепенни естети могат да бъдат заменени с естествен или изкуствен камък. Можете да изберете тази зона по същите начини като работната - отделен таван, специална декорация на стена или дори полупрозрачна декоративна преграда. Разбира се, не може да се разпределят, обикновено достатъчно и две зони. Но ако го изберете, ще получите трето междинно пространство, което визуално прави стаята ви още повече. Това е отличен начин за визуално увеличаване на пространството на кухненските съоръжения с площ от двадесет квадратни метра или повече.

модерна кухня

Кухненски под

По някаква причина е обичайно да лепете плочки на пода в кухнята. Вероятно защото е лесен за почистване. Само тук, за шевовете, които непрекъснато се замърсяват и са основната колекция от отпадъци, се помнят само след като са били положени. Ако искате да сте плочки, нека да бъде плочка с голям размер, различна от бялата цветова схема.

В допълнение към плочките на кухненския под, висококачественият ламинат за кухнята също е отличен, въпреки че не е препоръчително използването му в работната зона. Това се дължи на условията на неговата операция - разлята вода, мазнини от тигана, а в края на краищата, постоянното ходене в тази част на кухнята бързо ще застане на тази подова настилка. Но за трапезарията е съвсем подходящо.

Отлично дизайнерско решение ще бъде комбинирането на тези два подови материала. Плочките ще дадат на помещението практичност и издръжливост, а ламинатът ще донесе топлината и комфорта на жилищните помещения.
Не по-малко интересна материална престилка за кухнята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Оформлението на студийната стая с кухняОформлението на студийната стая с кухня
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
» » Какво трябва да бъде модерната кухня
© 2021 BggeHat.com