Престилката за кухнята с ръцете ни създава красива и практична повърхност

Част от стената в кухнята, разположена между окачените шкафове и масата, е не само практична, но и естетическа функция. Предлагаме да разберете всички тънкости на избора на материала за подреждането му, така че да е красива и функционална.

Целта на кухнята престилка

Изборът на материал за облицоване на стени не е лесна задача. Преди да се вземе решение за окончателното завършване, е необходимо да се вземат предвид редица фактори, които ще бъдат решаващи в тази област. На първо място, трябва да решите: каква стена искаме да видим? И нека мнозина твърдят, че основното нещо е функционалност, но естетическият компонент тук все още е на първо място. Първо, престилката трябва да е в хармония с целия интериор на кухнята. На второ място, той не трябва да дразни появата му нито на домакинството, нито на някой, който прекарва един ден в печката в продължение на часове. Поради тези причини изборът на цвят е изключително важен, защото човек се нуждае от ярки и контрастни модели, които помагат да се развесели, а другият иска простота и спокойствие, нежни нюанси.

Престилката трябва да пасва хармонично във вътрешността на кухнята

Престилката трябва да пасва хармонично във вътрешността на кухнята

Ако въпросът се реши от гледна точка на цветовата палитра, ние преминем към директния избор на материала. Какво предпочитате? Ако в кухнята инсталирана газова печка, материалът за направата на престилката трябва да е устойчив на случайно запалване. Веднага е необходимо да се откажат всички възможни горими материали, склонни към запалване и разтопяване, като пластмаса или хартия. В допълнение, облицовката не трябва да излъчва вредни вещества при нагряване и взаимодействие с почистващите препарати и почистващите препарати, използвани при почистването. Тъй като кожух служи като стена за защита в областта на плоча, и почистване на работната повърхност на пара, вода, масло спрей - означава покрития хигроскопичен материал трябва да е устойчив на термичен шок, стабилен и траен.

И най-важното - инсталирането и, ако е необходимо, разрушаването, трябва да бъде проста, така че работата лесно да се извърши със собствените си ръце. Това ще спести значителни финансови ресурси и се гордеем с извършената работа. Преди да започнете да завършите стената, трябва да подготвите повърхността. За да направите това, изравнете стената с гипс или гипсокартон. Ако използвате листа gipsokartonnye, е необходимо да се осигури колан, който по-късно да бъде прикрепен към горните шкафове и качулка. Не забравяме за окабеляването на електротехниците, така че по-късно да не трябва да удряме стените. Щепсели и превключватели, които ще инсталираме по-късно, когато облицовката е завършена.

Традиционни материали в лигавицата

Керамичната плочка е може би най-често използваният материал в отдела за престилки в кухнята. И това не е изненадващо, защото изборът на текстури, цветове дава фантазия да се изясни. Освен това керамиката е лесна за почистване, не е изложена на температури и е направена от екологични съставки. За облицовката можем да получим не само традиционните плочки за стени. Ефективно ще изглежда като кухненски плот, големи плочки (дори секс) или мозайка.

Най-често в декорацията се използват керамични плочки

Най-често в декорацията се използват керамични плочки

Монтирането на плочките към стената може да се извърши по няколко начина. За тази цел използвайте готови смеси или сухи смеси. До първата е възможно да се носи лепило тип "течни нокти". Предимството на готовите миксове е лекотата на използване: просто нанесете малко количество върху материала и го натиснете до стената. Въпреки това готовите формулировки са доста скъпи, затова се използват главно при малки повърхности или при частичен ремонт или подмяна на плочки.

Сухи смеси са на разположение и лесни за подготовка. За да направите това, измерете необходимото количество вода, изсипете сместа в нея и разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна в консистенция. Чрез месене голямо количество от състава е трудно, така че използваме сонда с миксер тип дюза. Лепилото се оставя да престои 5 минути, след което отново се смесва. Сега можете да започнете да полагате. Непосредствено преди полагането трябва да нарисувате строго хоризонтална линия, като по този начин определяте долния край на кухнята. След това трябва да поставите лентата върху нея (можете да използвате дървена релса или метален профил). Тя няма да позволи на плочките да пълзят надолу, докато лепилото не се хване.

Важно! Барът е фиксиран на височината на горния ръб на долните шкафове на кухненския комплект.

Адхезивният състав може да се постави директно върху стената, след което да вземем назъбена мистрия и да отстраним излишъка. По едно време не прилагайте лепило на голяма площ. Това ще е достатъчно за един квадратен метър. Вземете плочката и овлажнете вътрешната й повърхност с вода. Това се прави, за да се намали абсорбцията на водата от лепилото, така че процесът на сушене да се осъществи равномерно. Нанесете керемидата върху стената, като я леко натиснете с леки движения от една страна на друга.

По подобен начин ние продължаваме да поставяме останалите елементи. Не забравяйте периодично да проверявате нивото на нивото на балон на зидарията. За да се гарантира, че разстоянието между шевовете е същото, използваме пластмасови кръстове. Те придават две парчета от всяка страна на плочката. Размерът е избран, като се вземе предвид размерът на плочката, но в повечето случаи се предпочитат елементите 1,5-2 mm. След края на подреждането, не забравяйте да премахнете остатъка от лепилото от пространството за преплитане. Шевовете са изпълнени с фуга не по-рано от ден след края на работата. Fugu е устойчив на влага.



Методът, описан е от особено значение, когато се определя и фини плочки 10х10 см в размер до по-големи елементи могат да се използват следните :. Вземете плочки мокри вътрешната повърхност на водата и причинява лепилото тук, отстраняване на излишната назъбена мистрия. Ако има лепило в краищата на плочката, ние също ги почистваме. Нанесете керемидата върху стената, като я изравнявате хоризонтално и вертикално. По подобен начин ние фиксираме останалите елементи, без да забравяме и кръстовете за образуване на преплетени шевове.

MDF и стъкло - алтернатива на керамиката

Ако поставяте плочки и мозайки отнема много време и изисква някакво умение, изборът на следващия материал ви позволява да работите бързо и на практика без мръсотия. Вярно е, че може да се нуждаете от помощ, ако площта на кухнята е голяма. MDF престилката е отлична възможност за декориране на повърхността на стената над работната площ. Това е евтино и лесно се монтира. Можете да използвате "течни нокти", които се прилагат в задната част на панела. След това го натиснете на стената за известно време, след което можете да продължите да инсталирате слушалките. Монтирайте MDF-престилката директно на стената върху гвоздеите. Освен това можете да създадете щайга от дървени пръти или алуминиеви профили, след което да фиксирате плочата с винтове.

Важно! Макар плочите MDF да служат за дълго време, те имат сериозен недостатък - изключително трудно е да се измие залепената и изсъхнала мръсотия, затова се опитайте да почистете, когато повърхността се замърси.

Престилката от закалено стъкло се нарича издънка

Престилката от закалено стъкло се нарича издънка

Skinali ... Това е името на престилка от закалено стъкло. При избора на този материал можете да създадете наистина уникален интериор. Стъклото се използва както самостоятелно, така и в тандем с други материали. За тази цел лепенем повърхността на стената с тапет или самозалепващ се филм, след което фиксирайте стъклото нагоре или нанесете шарки на обратната страна на кожата. Закрепете такива престилки просто. За това, по време на производствената фаза, трябва да поискате да пробиете дупки в стъклото за ключалки и гнезда. За да монтирате стъклената престилка с перфоратор, ние правим дупки за дюбелите и използваме специални болтове с кръгли шапки, за да монтираме самия панел.

Въпреки че са инсталирани кожи и просто, струва си да се отбележи, че цената на стъклената престилка е висока, а не всеки може да си позволи такъв начин да защити повърхността над плота. В допълнение, с оформлението на горните шкафове на различни нива, материалите ще трябва да бъдат свързани заедно, тъй като поръчаването на продукт с комплексна форма е много проблематично. Обикновено skinali имат строго правоъгълна форма и стандартна височина 60 см ограничено. Точно такова разстояние обикновено от плота повърхността на перона до долния край на окачени шкафове.

Необичаен подход при справянето

Ако сте поддръжник на нестандартни решения, можете да се опитате да направите уникална повърхност, която ще служи като кухня престилка. Огледалната повърхност изглежда зрелищна, но си струва да се спомене, че е трудно да се погрижи за нея. Можете да използвате като цяло панел и огледална плочка или мозайка. Струва си да се отбележи, че на съвременния пазар може да се намери материал с отражателни свойства, но не и пластмаса, а стъкло. Тя е по-евтина и нейното тегло е много по-малко.

Стомана или всяка друга метална престилка е подходяща за любителите на "хай-тек" стил и таванско помещение. Въпреки това, когато избирате метал като защитна стена, е важно да разберете, че такъв материал е причудлив. Той е сложен при почистването, затова е трудно за него да избере средствата и почистващият прах не може да се използва изобщо - повърхността може да бъде надраскана. Металната престилка е подходяща за големи помещения, където зоната за готвене се отвежда на отделно място, например на острова.

Районът над плота може да бъде боядисан, основното е да изберете правилната боя. Ако преди това се използва само маслена боя, тогава изборът на миещи се съединения е страхотен, а изборът на цвят не е труден. Интересен вариант може да бъде стената, боядисана с боядисана боя. Тази повърхност е добре почистена, можете да оставите бележки и рецепти върху нея. Нанасяме тази боя в три слоя върху предварително подготвената повърхност. Дървената повърхност е само грундирана, но бетонната стена или повърхността на гипсовата плоскост трябва първо да бъдат измазани, да бъдат третирани с грунд и след това да бъдат боядисани.

В края на престилката можете да използвате естествено дърво, паркет и дори ламинат. Корк покритие ще изглежда добре. Без същата употреба на такива материали - освен това те трябва да бъдат третирани с импрегниране или лак за лекота на грижите. Някои прилагат специална формулировка, като например датското масло, което дълбоко импрегнира дървото. Като алтернатива, зоната за готвене може да бъде допълнително защитена със стъкло или друг материал. Ако сте привърженик на естествени материали, можете да излеете кухня престилка с естествен камък или дори да използвате камъчета или камъчета. Сложността на този завършек е само в мощта - трябва внимателно да изберете размера и формата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Изберете основния цвят за кухнятаИзберете основния цвят за кухнята
Стъклена престилка за кухняСтъклена престилка за кухня
Престилка за кухня от пластмасаПрестилка за кухня от пластмаса
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Полезно допълнение към кухненския комплектПолезно допълнение към кухненския комплект
» » Престилката за кухнята с ръцете ни създава красива и практична повърхност
© 2021 BggeHat.com