Изберете основния цвят за кухнята

Какъв цвят за кухнята да изберем? Една чиста, вкусна кухня, където всеки детайл се премисля, винаги отразява изискания вкус на собственика. Цветът на стените на кухнята е незначим, тъй като определя първоначалния тон за всичко наоколо - мебели, декор, ястия, домакински уреди и др. Точно както сте планирали други помещения на вашия дом, кухнята трябва да има гладко продължение на целия интериор като цяло. Т.е. цветът на кухнята изглежда синхронизиран с останалата част от къщата. Но най-добрият цвят за кухнята е този, който избирате сами!

Неефективен избор на цветова палитра за кухнята

Какъв цвят да изберете кухня, е трудно да се реши, но стените, боядисани в светли цветове, помагат да изглеждат по-добре. Докато запазвате основния светлинен неутрален цвят, ще можете да подредите тъмни акценти. Днес искаме да споделим с вас някои идеи за кухнята, а именно как да изберем правилно цвета на кухнята.

Кипелено-бял цвят на кухненските стени

бяла кухня

белите стени изискват хирургическа чистота

Бял цвят на стените на кухнята означава безупречна чистота. Този цвят повече от всякога подчертава достойнството на чиста и добра домакиня. За да не избледнява усъвършенстването на бялото, кухнята винаги трябва да се почиства до блясък.

Бледо жълти стени

жълта кухня

слънчогледът съживява значително подобна пастелска кухня

Изборът на бледо жълто за стените на кухнята е почти изгодна възможност. Този сянка не само ще подчертае красотата на кухнята, но и се съчетава с много интериорни посоки. Бледо жълто може да бъде разнообразно и ярко жълто, добавяйки го като елемент на тавана, част от стената или декор.

Пастел зелено

зелена кухня

зелена свежест

Призивът на природата остава за много хора все още силен и привлекателен. Много видове излети за природата са толкова обичани оттук. Пастелният зелен цвят на стените на кухнята ще създаде илюзия за контакт с природата в жилището, ще диша свежестта в интериора и ще се успокои след натоварен ден. Светлият маслинен цвят на стените или напротив лек нюанс на сочна трева изглежда невероятно в кухнята.

Небесно синьо

синя кухня

модерна синя кухня

Това е един от най-тихите от всички неутрални цветове. Като правило, за кухнята в стил аква се избира като основна по-често. Възстановяването на такъв интериор е подпомогнато от импрегнирането на тюркоаз или най-тъмните нюанси на аквамарин под формата на кухненски шкафове или бар-брояч. Можете да добавите бургунд.

Светло лилаво

лилава кухня



лилаво не винаги е агресивно

Можете да нарисувате стените на кухнята и в бледо, едва забележим, лилав цвят, като в нея има красива тъмнолилава сянка под формата на мебели или интериорни детайли. В този случай красотата и модерността на такава виолетова кухня ще бъдат подчертани от стъклените аксесоари и последните примери за мебели.

Розов цвят на кухнята

розова кухня

розова нежност

Pink е най-екстравагантният цвят за стените. Обикновено тя се избира от жените. Свеж и чист розов, докато съживява атмосферата на кухнята, но изобщо не увеличава пространството. Ето защо, за една малка кухня, това е рядко. В кухнята с розови стени ще са подходящи мебели от бяла кухня и бледо лилаво детайли от интериора.

Класическа бежова

бежова кухня

изтънченост на бежовото в кухнята

Това е много чувствен тон, който идеално допълва както традиционните посоки за декориране на кухнята, така и модерните. За да подчертаете очарованието на бежовата помощ за оттенъци на кафяви и оранжеви цветове.

Естествена праскова

праскова кухня

Праскова се успокоява и едновременно предизвиква

Цвят на прасковите се отнася до спокойните нюанси, което ви позволява да се отдадете на мечтите си дълго време. Прасковата е добре комбинирана с продукти от керамика, глина и графит.

Избор на цветове за кухнята, каталог

цветова палитра

цветна палитра за кухненски стени

Какъв цвят трябва да бъде кухнята? Научно е доказано, че цветът на кухнята влияе върху настроението и апетита на човек. Затова можете да разпределите в интериора на кухнята цветове, които ще ви вдъхновят за нови кулинарни идеи, за да успокоите или потискат апетита. Също така имайте предвид, че тъмните цветове не са най-добрият избор за стените на кухнята. Ако харесвате толкова много тъмни нюанси, внимателно помислете за осветлението. В противен случай кухнята ще се превърне в мазе.


Много е полезно да научите 10 готови цветни комбинации за кухнята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнятаКомбинацията от цветове във вътрешността на кухнята
Кухненски интериор цвят варКухненски интериор цвят вар
Лилава кухня Лилав кухненски интериорЛилава кухня Лилав кухненски интериор
Бежова кухня Вътрешна бежова кухняБежова кухня Вътрешна бежова кухня
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Черна кухня Интериорът на кухнята е черенЧерна кухня Интериорът на кухнята е черен
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Изборът на мебели за кухнята правилноИзборът на мебели за кухнята правилно
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
» » Изберете основния цвят за кухнята
© 2021 BggeHat.com