Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Как да изберем цвета на кухнята? Няма недвусмислен отговор. Ако комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята беше обект на стриктни правила, тогава за дълго време всички ние имахме монотонен дизайн на тази стая. Лошите цветове не се случват. Ето защо, когато избирате, трябва да разчитате на чувствата си и на целта, която преследвате. Например, ако искате да отслабнете, можете да разгледате наличието на синьо в кухнята. Бледите отражения ще се отразят върху храната, визуално създаващ бледност и непривлекателност. В резултат на това ще ядете по-малко.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове в интериора не е набор от строги правила, а цялото изкуство. Всеки цвят има различни нюанси. Ако ги сглоби правилно, кухнята може да получите стилен и силен, интимен и приветлив, модерен и светъл, смели, но не досадно, позитивен и празнична, с кралското величие и достойнство, и т.н. Ето защо, преди да започнете да избирате цвета на кухнята, погледнете себе си и вашето домакинство. Характер, предпочитания и хоби, начин на живот, темперамент, начин на живот, възраст, цел на стаята ... Опитайте се да вземете предвид всичко!

Цвят в интериорния дизайн на кухнята

Компетентният дизайнер напълно разбира, че с помощта на цвета можете да подобрите стаята и напълно да разрушите впечатлението за него и неговия господар. Така например, цветът е в състояние да се стесни или разшири пространството коригира неуспешен геометрична форма на стаята, за да се създаде оптична илюзия, ловко жонглиране тъмни, светли, топли и студени цветове, може да придаде определен емоционален стая.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Ако имате кухня с ниски тавани, горната му част е препоръчително да се украсяват с леки цветове, като по този начин създават илюзията за високи тавани. Но ако светлината да направи долната част, а горната - тъмна, тогава таваните изглеждат твърде ниски. Ако една малка стая в кухнята е боядисана в тъмни цветове или се използва твърде ярко, тогава стаята визуално намалява още повече. Ето защо, за малки стаи дизайнерите препоръчват използването на класическата схема - светлина. Наситени акценти в такава кухня също има място, но те трябва да бъдат редки и в малки детайли. И твърде просторната стая на кухнята, напротив, ще се нуждае от дълбоки нюанси с ярки големи елементи. Това ще ви помогне да направите стаята по-уютна и комфортна.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Разбира се, всички тези правила трябва да се спазват, но когато избирате комбинация от цветове в интериора на кухнята, е по-добре да разчитате на вашия вътрешен свят. Идеята за хармония и красота във всеки човек е различна. Някой се чувства неудобно в просторни помпозни стаи или помещения с ярък динамичен дизайн и някой се уморява от твърде тихо решение за цвят. И много зависи от темперамента. Може би, като флегматичен човек, е по-добре да решите в топъл мащаб, който да ободрява, енергизира и подтиква към действие. И холерични, студени нюанси могат да бъдат полезни, които ще се успокоят, ще ви помогнат да се отпуснете и да се концентрирате върху нещо важно.

Правилната комбинация от цветове във вътрешността на кухнята

Ахроматичен и хроматичен интериор

Бял, сив и черен интериор се наричат ​​ахроматични, а тези с цветен тон са хроматични. Кухни, използващи само бели, само сиви или само черни (т.е. чисто ахроматични) - рядко явление. Психолозите приписват такива цветови решения на неуспешни и потискащи човешката психика. Например, бялата кухня изглежда малко прекалено стерилна и създава впечатлението за болнични помещения, чисти сиви дискове, депресирани, и черни потисници и преси. Но за феновете на такива цветя има изход. Например, бял цвят се вписва добре с черно. И колко грандиозно е шахът, който изяжда плочките на тези цветя! Или, например, в ахроматичната сива кухня можете да добавите зелен привлекателен акцент. В такива случаи впечатлението за стаята в корена ще се промени към по-добро.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Хроматичните интериори са по-сложни. В тях няма нито един цвят, а цял набор от много нюанси. Как изглежда? На базата се взема един основен цвят, след което се добавят различни нюанси или се правят цветове от специален цветен кръг. Цветният кръг се състои от допълнителни и спомагателни цветове. Взимайки кръга като основа, интериорните дизайнери разработват различни цветови комбинации. Всички тези цветови схеми са разделени на 4 основни групи:

- монохромен
- аналогов или съседен
- допълващи или контрастни
- триадична

Ще ви разкажем повече за всеки от тях.

Монохромен кухненски интериор

Монохромен по друг начин се нарича монохромен. Монохроматичните схеми представляват един цвят в комбинация от собствените си нюанси. Тези нюанси могат да бъдат или по-светли или по-тъмни от основния цвят. Например, за зелени кухненски нюанси от бледо зелено до цвят на игли могат да се използват. Колкото повече такива нюанси в схемата, толкова по-интересно ще бъде интериорът на вашата кухня. Предимството на този метод е, че палитрата не отрязва очите, всички цветове се движат гладко една в друга, смесват се добре, стаята не изглежда монотонен. Освен това всяка такава схема винаги може да бъде разнообразна в бял или сребрист цвят. Понякога черните акценти се добавят към монохромната комбинация от цветове на кухнята.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

За да не допуснете грешка при създаването на монохром, използвайте малките трикове на сръчни декоратори:

1. Използвайте правилото на един доминиращ цвят с двойка допълващи нюанси. Допълнителните цветове в интериора използват по-малко. Т.е. Влизайки в кухнята, основният цвят трябва да бъде познат без затруднения.

2. Изберете няколко нюанса на базовия цвят. Това ще помогне за разрушаване на кухнята в зони. Например, на входа можете да използвате бледорозов цвят, който постепенно се превръща в по-наситен, завършващ в работната зона с цвета на корала.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

3. Създавайте акценти, използвайки текстура, като използвате матирани и гланцови материали. Например, престилка за кухнята, можете да сложите стъклена мозайка, а на пода лежеше матиран теракот, стените са покрити с релефи и гладка тапети, дърво комбинирате с керамика.

4. Красотата в детайлите! Добавете един голям ярък акцент към монохромния интериор на кухнята. Например, те могат да станат син зелен хладилник в зелената кухня. Или червени столове в тюркоазена кухня. В този случай появата на кухнята определено няма да изглежда скучна.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Аналогови или съседни цветове в кухнята

При тези схеми се използва най-близкият съсед на два или повече цвята. Използва се цветно колело (ние ще говорим по-долу), избра се любимият цвят и двамата най-близки съседи от дясната и от лявата страна на доминиращия ще играят ролята на акценти. Например, за жълто подобни съседи ще бъдат жълто-зелени и жълто-оранжеви, за синьо-зелено. Такива схеми ви позволяват да избегнете вкусните комбинации, създавайки хармония и уют в кухнята.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Допълнителни или контрастни кухни

Тук вземаме същия цветен кръг за помощници. Изберете само цветове, които не са наблизо, но обратното. Например, жълто и лилаво или червено и зелено. Как ще се чувства интериорът на кухнята - спокоен или стимулиращ за действие - зависи от интензивността на основния цвят. Допълнителният интериор изисква съответствие с друго правило - цветът на мебелите е избран по-лек от пода, но по-тъмен от стените.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Използването само на два цвята във вътрешността може да не е достатъчно. След това декораторите правят опит за отделна схема на контраст или двойна отделена допълваща схема.

Комбинирането на контрастни нюанси е добро, но такива интериори бързо губят и притесняват. Решете проблема, като използвате контрастиращ цвят само в детайли, който, ако е приложимо, може лесно да бъде заменен, напълно променяйки емоционалния цвят на стаята.



Триади (трицветни) кухни

Три цвят - това означава, че за интериора са избрани три цвята, които в цветния кръг се намират на еднакво разстояние един от друг. Например, изберете цвета, който харесвате, отброявайте от него три цвята отляво и отдясно, четвъртият от тях и станете правилните акценти. Тук също се използва само един цвят, а останалите две ще бъдат под формата на допълващи се цветове.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Цветно колело: търси хармония

Е, когато има вкус, и можете интуитивно да изберете правилната комбинация от цветове. И ако не е така? Цветното колело идва на помощ. Състои се от първични, вторични и третични цветове.

Основните са жълто, синьо и червено. Те се наричат ​​така, защото с тяхна помощ можете да получите другите цветове на дъгата.

Вторичен - оранжев, зелен и лилав. Те могат да бъдат получени чрез смесване на двата основни цвята един с друг. Например, червено + жълто = оранжево, синьо + жълто = зелено, червено + синьо = лилаво.

Третираните са жълто-зелен, синьо-зелен, червено-оранжев, червено-виолетов, жълто-зелен и синьо-виолетов. Те се получават чрез смесване на първични и вторични цветове.

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Ако все още сте объркани, поканете в статия 10 готови комбинации от цветове за кухнята.

Няколко съвета

1. Ако вземем един равен триъгълник и го насложим върху кръг, тогава върховете на този триъгълник ще ви покажат хармонична комбинация от цветове. Опитайте се да завъртите триъгълника в кръга. Всеки път неговите върхове ще почиват точно върху съчетаните цветове. Между другото, дизайнерите налагат не само триъгълник, но и квадрат, правоъгълник и дори звезда. Например, в последния случай ще имате 5 комбинирани цвята.

2. За да не обърнете интериора си в цветна експлозия, опитайте се да не използвате повече от 5 нюанса или цветовете в него.

3. За да направите интериора по-жив и да разнообразете, два контрастни цвята ще ви помогнат да се съобразите с тона на тона. Например, по-светли или по-тъмни.

4. Намалените неутрални цветове от димящо синьо до кафяво кафяво могат да бъдат комбинирани с всеки цветови спектър.

5. Най-добра комбинация са цветовете, които са противоположни един на друг в цветното колело.

6. Възприемането на цвета зависи от текстурираните повърхности. Например, гланцът прави цвета още по-светъл, по-дълбок, по-наситен и матов - по-мек и заглушен.

7. Таванът е по-добре да направи пода по-светъл, а цветът на мебелите е по-тъмен от стените, но по-лек от подовата настилка.

8. Декорът прави интериора завършен, което означава, че е по-добре да направите ярки акценти върху него.

важно: дизайнерите казват, че дори най-неприятните цветове могат да бъдат подредени по такъв начин, че интериорът да изглежда невероятно. Тук основното нещо не е да се съсредоточите върху основната палитра, а да отдадете предпочитание на нюансите, които всеки цвят има голямо разнообразие.

Комбинация от цветове в интериора на кухнята снимка

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски интериор цвят варКухненски интериор цвят вар
Лилава кухня Лилав кухненски интериорЛилава кухня Лилав кухненски интериор
Зелена кухняЗелена кухня
Бежова кухня Вътрешна бежова кухняБежова кухня Вътрешна бежова кухня
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Изберете основния цвят за кухнятаИзберете основния цвят за кухнята
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Цветове в интериораЦветове в интериора
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Проектиране на нови подходи в модерните кухниПроектиране на нови подходи в модерните кухни
» » Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята
© 2021 BggeHat.com