Лилава кухня Лилав кухненски интериор

За щастие вече има дни, когато кухните във всяка къща са били залепени с типични тапети, прозорците са украсени със същите завеси, а мебелите и другите елементи са еднакви в много къщи. Сега всеки избира какво ще бъде вътрешността на кухнята. Едно от най-ярките и смели решения е използването на виолетово във всичките му нюанси. И така, какво ще ни каже лилавата кухня?

Лилава кухня

Стойността на виолетовия цвят

Purple е цветът на мъдростта, силата, благородството и вдъхновението. Той е най-тъмният от цветовете на дъгата. Поради факта, че се формира в резултат на обединението на огненият червен цвят и леденото синьо, в него се образува психологическо противоречие. В дрехите на свещениците и царете често се намираше лилав цвят. Трябва да се отбележи, че тя се вписва в творчески личности. Освен това лилавото помага за постигането на баланс и хармония. Психолозите казват, че помага за борба с депресивни разстройства, отчаяние, множествена склероза, епилепсия и неврози. Но хората с тежки умствени увреждания и страдащи от алкохолизъм трябва да избягват лилавото, особено в интериорния дизайн.

Интериорен интериор в кухнята

Хората, които се занимават с продължителна умствена работа, лилавите тонове помагат да се съсредоточат, както и да не губят желанието за самоусъвършенстване и подобряване. Този цвят все още е забележителен, тъй като има приятни нюанси. Ако човек възприема силно богат лилав цвят, тогава лилавото или люлякото най-вероятно ще бъде по свое желание. Цветовете на виолетовото създават разнообразие от емоции и визуално абсолютно се различават един от друг.

Люляк Кухня

Лилава кухня

Виолетовият цвят поради влиянието му върху възприемането на човек не е подходящ за всяка стая в апартамента. Ако мислите, че го използвате в лилавия интериор на кухнята, обърнете внимание първо на местоположението му в апартамента. Ако кухнята е от южната страна, тогава използването на виолетови нюанси ще бъде приемливо и дори ще създаде усещане за комфорт и уют. Ако не е достатъчно осветена от естествената светлина, преди да използвате виолетови тонове, ще трябва да се погрижите за необходимото количество изкуствена светлина.

Люляк Кухня

В зависимост от сянката, можете да дадете на вашата лилава кухня изисканост, стил, благородство или лукс. При избора на цвят за кухня дизайн, предвид факта, че студените нюанси на лилаво цвят намалява апетита, така че ако не планирате да се отървете от допълнителните килограми, а след това даде предимство на топлите нюанси.

Използване на виолетови в интериора на кухнята

Пурпурен цвят е универсален, поради което може да се използва:

В края. Тъмно лилави и виолетови цветове в декорацията на стени и тавани са желани да се използват само в комбинация с други по-светли цветове. Ако предпочитате лилаво или лилаво сянка, то може да се използва като основен и независим цвят на финала. Нежните и спокойни тонове се успокояват, а по-тъмните и по-строги дават бохемски вид;

Кухня Довършителни Лилав

В мебелите. Кухнята може да бъде възстановена с помощта на ярки мебели. Избирайки приятни за очите ви и тонус на душата, можете да получите истинско удоволствие и удоволствие от престоя си в кухнята. Виолетовата атмосфера вдъхновява стюардесите и насърчава творческите експерименти;

Лилава кухня

В аксесоари. С тяхна помощ можете да допълвате цялостния дизайн на интериора и да му дадете пикантност. Аксесоарите в различни нюанси на виолетовата са способни да придадат на кухнята тържествен, драматичен и нежен романтичен външен вид;



Пурпурни аксесоари за кухня

В съдовете. Една обикновена вечеря може да се превърне в семейна почивка, ако използвате прибори за хранене и ястия в лилави тонове. Тъмно лилав цвят е подходящ за стриктни, педантични и самоуверени хора, лилаво и лилаво - лесен на възход, романтична и нежна природа и деца.

Виолетови ястия за кухнята

Комбинация от виолетов и други цветове

За да създадете кухнята на вашите мечти, първо трябва да се потопите в характеристиките на вашия вътрешен свят и да ги разберете. Това ще ви помогне да изберете сянка, който в интериора няма да ви раздразни, а напротив, ще ви помогне хармонията на вашата душа. Също така, атмосферата, която искате да създадете със сянка, е важна. В края на краищата, лилава кухня може да излъчва магия и комфорт и може да предизвика сдържаност и строгост.

Лилава кухня

Дизайнерите препоръчват да се обръща внимание на факта, че виолетовите нюанси са много лошо съчетани. Следователно, трябва да изберете само един оттенък и да го допълвате с други цветове, а не с нюанси на лилаво. Така че виолетовите тонове са в хармония със следните цветове:

люляк - със светло сиво, розово и кафяво;
лилаво-розово - с изумрудено, кафяво и бордо;
бледо люляк - с жълто, бежово, сребро, синьо, синьо и зелено;
тъмно лилаво - с черно, тъмно синьо;
наситен лилав - с бяло, златисто, тъмно сиво, черно, сребристо;
ярко-виолетов - е цветен хамелеон и може да варира в зависимост от съседните цветове. В комбинация с червено дава пурпурен оттенък, с бяло-лилаво, със синьо индиго.

Лилава кухня

Що се отнася до цвета на люляка, дизайнерите отбелязват някои от неговите характеристики. Така например, в комбинация с тъмно сиво, лилаво кухня ще изглежда нелепо и немарливите, светли и слънчеви жълти тонове изглеждат груби и червено и ярко пурпурно тежък за визуалното възприятие. Лилавата палитра е доста капризна, но ви дава правото да избирате. С негова помощ можете да създадете в кухнята атмосфера на свобода и лекота, нежност и романтика. Лилавата кухня може да бъде подредена в ретров стил. Също така нюанси на лилаво във вътрешността на кухнята могат да бъдат използвани в модерен стил, хай-тек, ретро, ​​викториански стил, минимализъм и поп изкуство.

Люляк Кухня

Характеристики на цвета

Дизайнерите препоръчват да се обърне внимание на следните точки, които се отнасят до използването на виолетови нюанси в дизайна на кухнята:

- ако кухнята е тъмно лилава, тогава е желателно да изберете мебели със строги геометрични форми;
- В богатата лилава кухня, оригиналните и стилни изглеждат черно-сребърни мебели. За да се гарантира, че атмосферата не е потискаща, вратите в черните мебели могат да бъдат направени стъклени или напълно изхвърлени;
- Не използвайте ярко лилаво, ако има малко пространство в кухнята или е слабо осветено. Първо, този нюанс не може да се развие напълно при такива условия, и второ, ще смаже и визуално ще намали пространството. Този цвят е по-добре да се използва в интериора и аксесоарите;
- за тези, които искат да създадат уют в кухнята и с течение на времето също се стремят да изглеждат стилни, е желателно да се обърне внимание на сянката на виното, пепелта-люляк и бледо люляк;
- Бъдете умерени в използването на лилаво, така че да не превръща кухнята в стая, в която ще усетите загубата на сила и енергия.

Интериорен интериор в кухнята

Като спирате вниманието си в лилаво, можете да създадете точно това, което ви харесва. Неговите нюанси са толкова разнообразни и прекрасни, че е трудно да се избере един. В края на краищата, можете да създадете магическа кухня, а вие можете да бъдете екстравагантни или бляскави. Има толкова много опции, че е трудно да определите какво имате нужда. Но има плюс в това - можете да изберете точно това, което напълно съответства на вашия вътрешен свят, а след това лилавата кухня ще ви даде много положителни емоции.

Лилава кухня


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнятаКомбинацията от цветове във вътрешността на кухнята
Палетите от бои за стени се научават да комбинират правилно цветоветеПалетите от бои за стени се научават да комбинират правилно цветовете
Кухненски интериор цвят варКухненски интериор цвят вар
Зелена кухняЗелена кухня
Как да получите бяло от цветовете е възможно?Как да получите бяло от цветовете е възможно?
Кухненски интериор в стил ПровансКухненски интериор в стил Прованс
Бежова кухня Вътрешна бежова кухняБежова кухня Вътрешна бежова кухня
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
» » Лилава кухня Лилав кухненски интериор
© 2021 BggeHat.com