Палетите от бои за стени се научават да комбинират правилно цветовете

Когато декорирате помещения в новопостроена къща или ремонтирате, за да освежите ситуацията в стаите, трябва да изберете правилните цветове на стените. И техният цвят не трябва да създава дисхармония с пода и тавана. Нека да разгледаме различните опции за финалната палитра.

Как да избегнем грешки при избора на боя?

Започвайки с украсата на помещенията, собствениците не винаги разполагат с мебелите, които ще поставят в тази стая, и в крайна сметка може да се случи, че ситуацията няма да бъде съчетана с цвета на стените. Можете да избегнете тази грешка само по един начин: ако мебелите все още не са закупени, е необходимо поне да направите избор предварително и след това да вземете цвета на боята за стените. Обърнете внимание и декор (завеси, килими), така че всичко да се съчетае с интериора.

Не се препоръчва използването на повече от три цвята

Не се препоръчва използването на повече от три цвята

Втората доста често срещана грешка е използването на прекалено много цветове на боята в края. Такъв подход няма да създаде хармонична, но ненужно разнообразна палитра. Експертите винаги препоръчват да се използват максимум 3 цвята, а също и много от цветовете им. В този случай основните цветове трябва да са максимум две, третата да ги допълни или да създаде контраст, за да подчертае отделните части на стаята.

често, боядисване на стените, собствениците напълно не придава значение на тавана, оставяйки го бяло, но яркостта на повърхността трябва да се комбинира. Бялото се счита за неутрално, но ако стаята е доминирана от сочен червен или кафяв цвят, се оказва прекалено остър преход между цветовете на стените и тавана. Препоръчва се за оцветяване на последния да се използват всички нюанси на цвета, който сте избрали за стените, или близо до палитрата.

Приложение на бои - каква е основата?

На какво да се съсредоточа е размерът на стаята. Колкото по-малка е, толкова по-тясна е палитрата от бои за стени. Това означава, че цветовете трябва да са близки една до друга, контрастите са изключени, те ще създадат дискомфорт. Най-добре е да спрете на светли студени тонове, които визуално разширяват пространството. Топлите цветове, напротив, правят стаята по-малка. Ниският таван е много лесен за повдигане с ярки цветове и за визуално намаляване на височината - достатъчно е да стане по-тъмен.

Преди да изберете цвета на стените в апартамента, не забравяйте, че чрез визуално намаляване на тавана в стаята, вие оттам, като го, го изтласкат, той ще изглежда по-просторен.

В малките стаи палитрата трябва да бъде ограничена, като се избягват контрасти

В малките стаи палитрата трябва да бъде ограничена, като се избягват контрасти

Какво е тон? Първо, ние отбелязваме, че основните цветове са само 3: червено, жълто и синьо, от което те образуват състав или, с други думи, вторични. Така че, от червено и жълто ще се оранжев цвят, от жълто и синьо ще излезе зелено, смес от червено и синьо ще даде виолетов цвят. Освен това, вторичните цветове по правило са контрастиращи по отношение на основните, които не са техните съставки: зелено до червено, оранжево до синьо, виолетово до жълто.

Ако смесвате един от основните цветове с вторичния, можете да получите преходни мастила, например жълто-зелен или червено-лилав. И накрая, тон. Те се получават чрез добавяне на сив цвят в по-големи или по-малки размери спрямо всеки първичен или вторичен цвят. Ако се смесвате с бяла боя, ще получите различни нюанси. Добавянето на малко количество черен цвят ще ви позволи да създадете по-тъмни сенки.

Каква стая планираме да рисуваме?



Сега нека да поговорим за тънкостите на оцветяването на тези или други помещения във вашия дом. Нека да започнем с стаята, в която често минава по-голямата част от всеки ден - от дневната и не забравяйте точно как прекарваме времето си там. Например, ако предпочитате да общувате с близки и приятели, изберете червени или оранжеви тонове и сенки, които създават подходяща атмосфера за разговори. Ако ви харесва забавно, включително игри, ние избираме контрасти или ярки области или използваме наслагването на шаблони. За да гледате телевизия, създайте илюзията на киното в дълбоки, студени тонове.

Обръщаме се към кухнята, която често включва кът за хранене. Ние незабавно отхвърляме всички светли цветове и нюанси на цветовете за стените, тъй като всеки петно ​​ще бъде ясно видимо върху тях. Също така трябва да знаете, че синият цвят (по-дълбоко, по-добре) и неговите сенки са много скучни за чувството на глад, то е научно доказано. За да създадем комфорт, ние предпочитаме тихи цветове. Ако се предполага, че често се приемат посетители, е възможно кухнята да бъде украсена със златни корнизи по периметъра на тавана, но такава помпозност не е съвместима с всички цветове.

След това - спалня или просто частна стая. Тук всичко зависи от индивидуалните предпочитания, но мнозина избират тихи пастелни цветове. Въпреки това, активните хора често добавят към декорацията червени или оранжеви цветове, а творческите личности се чувстват чудесно в лилавата спалня. Много умиротворяващо, благоприятно за качествена почивка, се счита синьо, в такава стая въздухът ще изглежда хладен и свеж. За училищната стая ние избираме като допълнителен жълт цвят малко насищане, насърчава умствената работа.

И накрая, банята. Традиционните цветове за него - зелено и синьо, както и различните нюанси и тонове. Но преди да изберете цвета на стените, вземете предвид този нюанс: в зелената стая виждаме някакъв цвят с малко по-различен тон, което задължително оказва отрицателно влияние върху приложението на козметиката върху женската половина на домакинството. Въпреки това, можете да комбинирате черно-бели цветове, този дизайн ще подчертае тежестта на линиите на санитарен фаянс. Що се отнася до останалите нежилищни помещения, в коридора, а след това и в отсъствието на прозорци, се предпочитат светли цветове, което ще усили осветлението.

Значението на цветовете в живота ни - тяхното влияние върху емоциите и навиците

По-рано ни казахме първични и вторични цветове, както и как се формират техните нюанси. Сега разгледайте тяхното въздействие върху емоционалното ни състояние. Например, ярки топли тонове повишават настроението, тон нагоре. Тъмно, напротив, уверете се, и ако има твърде много дълбоки сенки, те могат да създадат тъмна атмосфера в стаята. Бялата светлина винаги се свързва с чистота и свежест, със светлина, но ако е прекалено много, се появява атмосферата в болничната стая. Черното, ако се използва умерено, дава край на почтеността и може да създаде тържествена атмосфера.

Жълтият цвят е слънчев, радостен, укрепва чувството на любов, но в същото време изостря и умствено способности. Излишъкът му обаче създава усещане за разсеяно съзнание. Orange - цветът на оптимистите, той харесва и тези, които са изпълнени с доброта, създават отлични условия за комуникация между добри познати (но не и бизнес). Червеният е цветът на енергичните хора, а също и окуляването на страстта във взаимоотношенията, засилва възбудата в интериора - фокусира се върху боядисаната повърхност. Розовият цвят е присъщ на красивата половина на домакинствата, тъй като символизира женствеността, но в дневната може да се използва и пурпурен тон, заедно с пастел.

Зеленото - цветът на живота, носи мир, концентрация, вътрешен създава атмосфера на близост с природата, тя се смесва добре със стайни растения и е подходяща за абсолютно всяка ситуация. Синият цвят символизира свежест, хармония, насърчава отпуска, поради това, което значително намалява ефективността и най-често се използва в спалните или в банята, където можете да се отпуснете. Синият цвят най-често се свързва с студен, чист лед в тази стая, дори въздухът изглежда по-хладен. Виолетът е цветът на мъдростта, сам по себе си е осезаемо натоварване за възприятие, така че е по-добре да го комбинирате със зелен дълбок сянка.

И накрая, нека да говорим за доста редките цветове. Браун днес става модерен, той е компонент на ретро-стил, но трябва да се използва умело и умерено. По-специално, тя изглежда страхотно в кухнята, изпълнявана от "тъмен шоколад", но само в комбинация с пастелни тонове, например, шам фъстък или светло оранжево. Тя е добре комбинирана със зелено и лилаво, а също и сиво. Бежовото е най-добре комбинирано с различни нюанси, както и със сив цвят, можете да създавате комбинации с розово и зелено или с оранжево и кафяво. Изглежда добра такава палитра от цветове със злато.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Полезни съвети за избор на завесиПолезни съвети за избор на завеси
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Как да изберем мебели за нов апартаментКак да изберем мебели за нов апартамент
Цвят в апартаментаЦвят в апартамента
Как да направите холКак да направите хол
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Как да избера точния цвят на тапетаКак да избера точния цвят на тапета
Как да избегнем грешки при изграждането на стени?Как да избегнем грешки при изграждането на стени?
» » Палетите от бои за стени се научават да комбинират правилно цветовете
© 2021 BggeHat.com