Цвят в апартамента

Цвят в апартамента

В модерния интериор цветът играе много важна роля. Това е цветът, който свързва всички компоненти на стаята: мебели, декоративни тъкани, тапети. Подчертава тяхната хармония и затова създава това, което се нарича уют.

При избора на цвета на стените, пода, завеси, платове за мебели, за това е препоръчително да се избегне безинтересни съединения и в същото време различни, прекалено ярки цветове, които дразнят очите и бързо отегчени. Колкото по-ниска слънцето влиза в стаята, толкова по-голяма необходимост от използване на "топли" цветове - крем, жълто, оранжево, бежово, няколко нюанси на зеленото. За слънчева стая цветовете на "студения" дин са добре пригодени - тюркоазено, синьо, сиво.

Красива, когато в стаята се обединяват в подобни цветове. Базата се взима, кой един или един, а за различни детайли - неговата друга сянка. Ако се избере синьо, тогава за стените е необходимо да се сиво-синьо, за завеси - по-наситени, а за мебелни тъкани или килим на пода - най-наситени.

Друга възможност е хармонична комбинация от контрастни цветове и нюанси. Например, златен цвят на тапета със сини или сини завеси и тапицерия върху мебелите.



Важно е да запомните, че колкото по-голям е районът, толкова по-светъл е цветът, толкова по-светъл е цветът, толкова по-малко трябва да бъде.

Съществува и такъв метод като боядисване на стените в два различни цвята. Например, в една стая три стени могат да бъдат боядисани в слонова кост, а четвъртият - в теракота. Или две съседни стени боядисани в златист цвят, а други два - сиви. Дори таванът може да бъде оцветен, въпреки факта, че сме свикнали с традиционното бяло. В някои случаи боядисвайте цялата стая, т.е. стени, тавани, врати в един цвят. Желателно е да се използват само "светли" цветове (сметана, сиво-синьо ...).

С леки, светли тонове от общия фон, един или друг обект може да бъде ярък, контрастен: например, червен или маслинен стол, който стои близо до сребристо-сива стена. Но да се използва за тапицерия на всички мебели плат, да речем червено, не следва: въпреки че това е доста впечатляващо, но не объркайте изложбата с стая за жилища.

Провеждането на "революция" в апартамент, за да се постигне хармония на цветовете, със сигурност е нереалистично. Това се прави постепенно: ремонт на помещението, като се обърне внимание на цвета на мебелната тъкан, цвета на самата мебел. Така че получаването на килим на пода взема предвид цвета на стените, завесите, мебелите. Дори такива малки неща, като цвета на вазата за цветя, могат да повлияят на цялостната хармония на цветовете или да я унищожат.

Същото важи и за изключителния дизайн на входните групи, за подробна информация за това, което си струва да посетите сайта bifotech.ru. Тъй като има само всичко за входните групи и характеристиките на техния цветен дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнятаКомбинацията от цветове във вътрешността на кухнята
Палетите от бои за стени се научават да комбинират правилно цветоветеПалетите от бои за стени се научават да комбинират правилно цветовете
Лилава кухня Лилав кухненски интериорЛилава кухня Лилав кухненски интериор
Цветни тавани в интериораЦветни тавани в интериора
Зелена кухняЗелена кухня
Бежова кухня Вътрешна бежова кухняБежова кухня Вътрешна бежова кухня
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
Ремонт на апартамент и стая в хай-тек стилРемонт на апартамент и стая в хай-тек стил
Цветове в интериораЦветове в интериора
» » Цвят в апартамента
© 2021 BggeHat.com