Цветни тавани в интериора



Дизайнът на таваните може да бъде много интересен. И за това не е необходимо да купувате скъпи цветни ламинирани плочки. Ако парите не са толкова много, можете да си купите бели продукти, защото те са лесни за боядисване. Цветът е ярък, боята се нанася в два слоя. Желателно е да се направи боя с акрилна или водна боя. Всичко, от което се нуждаете, за да създадете оригинален дизайн на тавана, е свободното време и фантазия. Варианти на успешен интериор могат да се видят на снимката.

Таван с бели плочки

Ако използвате бели плочки на тавана - проектирането на тавана често е доста скучно. Но в някои случаи интериорът изглежда красив, например, ако бялата плочка е съчетана със светлосив или млечен тон на стените.
По-интересен е таванът, покрит с продукти от неутрален сив, бежов оттенък, цвят на кафе с мляко. Светлите неутрални тонове създават атмосфера на спокойствие в стаята. Например в хола можете да използвате бяла плочка със синкав оттенък.
декоративни дъски за тавани
В малките стаи се препоръчва също да се използва бял цвят и различни пастелни нюанси. Фактът, че светлите цветове визуално увеличават пространството, "повдигат" тавана.

Офис дизайн

В дизайна на офиси също имат свои собствени нюанси. Клиентите са по-комфортни, пребиваващи в тиха, делови атмосфера. Стаята трябва да бъде проектирана по такъв начин, че да се създава чувство за доверие - това не е от значение за взаимноизгодни отношения. Офисите не позволяват наличието на агресивни, крещящи цветове - освен като декоративни елементи. За декорация се препоръчва да се използват картини, изобразяващи пейзажи или направени в стил импресионизъм. Декоративните плочки на тавана трябва да бъдат неутрални тонове, без да се привлича прекомерно внимание.
декоративни плочки на тавана
В кафенето ще изглеждат добре черен и оранжев интериор. На плочките с цвят на тъмния шоколад, топъл оранжев цвят идеално пасва на стените. Можете да използвате не само чист оранжев цвят, но и неговите нюанси, които са жълти, червени, розови, прасковени. За облицовката на пода и колоните е по-добре да купувате естествени материали, например мрамор - това ще направи интериора луксозен и ще подчертае усъвършенстването му. Предпочитат се светлокафяви дървени мебели - то ще се влее в топъл оранжев цвят на стените.

Декорация на хола

Очарователната ситуация ще бъде постигната чрез използване на плочки с бели нюанси в комбинация с тъмни стени.
За такива интериори стените се правят в следните тонове:
  • червено-лилав;
  • синьовиолетова;
  • лилаво-черно;
  • обичка;
  • лилав;
  • люляк;
  • металик.
Камината може да се използва като акцент, включително камина. Той ще добави уютна стая. До стените не изглеждаха твърде мрачни, те бяха украсени с ярки картини. Тапицираните мебели трябва да са тъмни, например, изработени от черна кожа. Интериорът ще се озарява и таванът ще засенчи лек килим на пода, със същия цвят като декоративните плочи за тавана.
таван дизайн от таван плочки
В модата е и лек, ненатрапчив дизайн на всекидневната. Например, комбинация от нюанси на слонова кост и праскова изглежда добре. Всекидневната, декорирана в тези цветове, е елегантна и светла. Мебелите могат да бъдат вдигнати дървени, но бежови нюанси. Такива ремонти могат да бъдат евтини, ако стените са боядисани с боя, а подът е положен с ламинат. За тавана на тавана, светлосив тон е перфектен. Ако такъв интериор изглежда прекалено скучен и неизразителен, върху стената може да се окаже картина, върху която преобладават нюанси от същия цвят, например виолетов. За да не изглежда като светло петно, струва си да се мотае пердета от същия цвят на прозорците.
Ретро стил се връща в модата. Тя може да бъде украсена чрез избор на мебели, които приличат на дизайна, който е бил популярен през 80-те. Добре дошли в библиотеките, тавански вентилатори, оцветени стъклени елементи. Така че, дизайнът на тавана от тавана плоча може да напомня Тавани стъклопакети, в рамка от тъмно дърво. За интериора не изглежда скучен, текстил за прозорци и мека мебел трябва да бъдат проектирани в ярки цветове: тъмно червено, рубин, алени, червено-оранжеви. За мебели можете да изберете махагон.

Кухня декорация

Таванни плочи - една от най-добрите опции за довършване на тавана в кухнята. Тя може да имитира различни материали, включително дърво, естествен камък, тухли, мазилка от гипс. Цветът на плочката трябва да е подходящ за интериора на кухнята. Например, за стая, направена в студени сиви нюанси, подходяща е плочка, симулираща тъмно сива тухла.
Много интересен интериор, в който дървеният под е съчетан с плочки, боядисани в злато. В стаята си струва добавяне и ярки акценти от различни нюанси на жълто. Ако кухнята има бар, в близост до нея можете да поставите столове от ратан - интериорът ще изглежда много оригинален, защото обикновено в тази зона са поставени високи столове.
цветни тапети
В лятната къща често правят необичайна форма на покрива, например, под формата на пресечен купол. Стаята трябва да бъде проектирана по такъв начин, че да се подчертае необичайната форма на покрива. Цветните тавани на тавана могат да бъдат златист цвят. Хармонизирайте с такъв таван ще бъде дървен под с лека текстура. Желателно е прозорците и вратите също да бъдат изработени от дърво.
Завършването на трапезарията може да бъде дървена. Интересно е да видите комбинация от бели стени с тъмни мебели, прозорци и таванни греди. Плочките с оранжев шаблон на бял фон и килим в подобни тонове ще съживят интериора.
Как да лепене таван плочки, подробно видео:

Декорация на спалнята

Цветните таванни плочи в норвежкия интериор трябва да се държат в студени цветове, например, светло сиво се вписва перфектно. В такава спалня трябва да има много бели детайли.
Такива нюанси са идеално пригодени за него:
  • морска вълна;
  • синьо и зелено;
  • синьо;
  • синьо-черен;
  • тъмно синьо;
  • кралско синьо.
В норвежкия дизайн има картини с цветове, боядисани в една и съща цветова схема, както в самата стая. Всички нюанси, използвани в интериора, трябва да бъдат само студени, топли цветове не се препоръчват. Що се отнася до тавана, геометрични таванни греди, вградени осветителни тела са добре дошли.
декоративни плочки на тавана
Модерни тавани се произвеждат от производителите в различни нюанси, има модели с интересни рисунки. Въпреки това, дизайнерите препоръчват използването на плочки от светлина, пастелни нюанси - визуално увеличават пространството, не оказват натиск върху психиката. По този начин можете да изберете плочки за всеки интериор. Има опции за бюджет и има по-скъпи, изключителни.
Разбира се, външният вид на продуктите трябва да съответства на стаята. Например, в кухня, оборудвана с най-новите технологии, евтините, прости плочки ще изглеждат неподходящи. Декорирането на тавана с този материал не е особено трудно, така че можете да се справите сами с това - не отнема много време. Но трябва да си спомним, че идеалната таванна плоча ще изглежда само ако е залепена към абсолютно равна повърхност.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бял под в интериораБял под в интериора
Разбрахме коя плочка да изберем за банята полезни съветиРазбрахме коя плочка да изберем за банята полезни съвети
Декорация на тавани в апартамента интересни идеиДекорация на тавани в апартамента интересни идеи
Как да проектираме дизайна на тавани в детската стаяКак да проектираме дизайна на тавани в детската стая
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
» » Цветни тавани в интериора
© 2021 BggeHat.com