Проектиране на тавана в кухнята



Повечето хора, които започват ремонтни работи в кухнята, обръщат голямо внимание на декорацията на стените, подборът на мебелите и проектирането на тавани дори не отразяват. Независимо от това, таваните играят важна роля при формирането на възприятието на стаята.
проектиране на окачени тавани в кухнята

Как да изберем тип таван

Съвременните материали осигуряват почти неограничени възможности в дизайнерското развитие, например като на снимката. Но не трябва да забравяме, че кухнята е стая със специален микроклимат. Възможно е да има внезапни температурни промени, висока влажност, плюс повърхности бързо покрити със сажди и прах. Следователно, таваните трябва да бъдат устойчиви на влага и висока температура и лесни за измиване.
Разработването на дизайн на стените и таваните на кухнята започва с оценка на характеристиките на помещението и изпълнението на проекта, в който се определят всички детайли на развития интериор. Преди да направите избор, трябва да вземете предвид височината на таваните, зоната на стаята, посоката и интензивността на естествената светлина. В допълнение, самият таван и цялостният дизайн на кухнята не трябва да противоречат на интериора на други помещения.
Тогава те се определят с конфигурацията на тавана: той може да бъде сводест, фигурен и многослоен, равен. След избора на материала за тавана: гипсокартон, таванни плочи, гипс, дървени или пластмасови панели, PVC филм (прочетете по-късно: Пластмасов таван в кухнята: фоторепортаж).

гипскартон

Проектиране на тавана на кухнята от гипсокартон могат да бъдат много различни. Ако има добро въображение и умения на строителя, можете да създадете шедьовър от този материал, защото от гипсокартон можете да изпълнявате различни нива на всякакви форми. Но има и недостатък на такива тавани - те не могат да бъдат използвани в стаи с ниска надморска височина, тъй като те са 10-20 см от него.
кухненски дизайн с висок таван
Монтирайте материала върху подготвена рамка от метални профили. Проектирането на окачени тавани в кухнята ви позволява да скривате комуникациите, освен това няма нужда да изравнявате грубата повърхност.
Многостепенните структури са истинска декорация на стаята, освен това тя позволява да се отделят отделни зони. След инсталацията, сухата стена е боядисана в избрания цвят - с помощта на цветове е възможно да се разпределят зони. Това е особено вярно, когато е необходимо да се разработи таван в кухненския хол. Единственият нюанс е кухнята да избере устойчива на влага гипскартон.

Декоративна мазилка

Използвайки декоративна мазилка, таванът може да бъде декориран във всеки стил, най-важното - да вземе правилното решение по отношение на цвета и текстурата. С правилния избор на този завършен материал стаята става по-просторна и обемиста.
таванно проектиране в кухнята и всекидневната
При използване декоративна мазилка на тавана Не можете да изравнявате повърхността - малки пукнатини ще бъдат невидими. Друго нещо е, ако нередностите са значителни. Прилагането на композицията не отнема много време, но първо е желателно да се практикува разработването на техника: в зависимост от вида на приложението се създава различен модел.
След нанасянето на мазилката повърхността е грундирана и боядисана в желания цвят. Можете да закупите както бели съединения за боядисване, така и вече завършени цветове. Модерната боя, предназначена за мазилки, може да създаде както структурни, така и гланцирани повърхности. Дизайнът на кухнята с нисък таван благодарение на този дизайн може да бъде страхотен.
Изборът на таванния дизайн за кухнята ще се определя и от видеото:

Простри тавани

Монтирането на опънати тавани днес бързо набира популярност. Платното може да има различен цвят, възможно е да поръчате отпечатване на снимки, така че вариантите за довършителни работи са разнообразни. Опънати тавани имат неоспоримо предимство: те са в състояние да издържат на малък наводнение, което ще зарадва жителите на високите сгради.
дизайн опъвам таван в кухнята е в състояние да прилича на всеки интериор. Освен това те могат да бъдат измити - нищо няма да се случи с тях. Независимо от това, не е възможно да инсталирате тавана за опъване от себе си - това ще изисква специален топлинен пистолет за загряване на помещението до висока температура. Плюс това, трябва да дърпате платното на стойките и като се има предвид цената на строителството, по-добре е да поверите този въпрос на професионалистите.
проектиране на кухненски стени и тавани
Допустимо е да се използва носилка, ако се разработва дизайн на кухня с висок таван, тъй като височината на помещението ще загуби около 10 сантиметра. Ако таваните са с височина по-малка от 2,5 метра, тогава тази опция е по-добре да откажете. Значителен недостатък на опънатите тавани е високата цена.

Таванни плочки

Този материал също ви позволява да създадете уникален интериор. Плочките могат да бъдат изработени от пластмаса, полиуретанова пяна, стъкло и дърво, имат различен декор. Изработено от матово, гланцово или структурирано, с метално пръскане.
дизайн на кухненския таван в Хрушчов
Ако искате да създадете таван за малка кухня, важно е да спрете да избирате лека керемида с гланцова повърхност, която прави стаята по-просторна. Използвайте го е възможно и огледална плочка, ако е допустима в избрания интериор. По същия начин, таванът е изработен и панели - пластмаса, алуминий или дървен материал.
По този начин, дизайн Таванът на кухнята в Хрушчов с височина добре е да се направи с тавани или с гипс, ако височината на помещението е значителна, можете да избирате всякакъв вид покритие, в зависимост от вашите желания.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декорация на тавани в апартамента интересни идеиДекорация на тавани в апартамента интересни идеи
Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
Завършване на тавана в кухнята опцииЗавършване на тавана в кухнята опции
Тавани от гипсокартон в залата за избор на дизайнТавани от гипсокартон в залата за избор на дизайн
Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
Красив дизайн на тавани в кухнятаКрасив дизайн на тавани в кухнята
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
» » Проектиране на тавана в кухнята
© 2021 BggeHat.com